Home » De avonturen van de Escape Musketiers | review Escape Mill

De avonturen van de Escape Musketiers | review Escape Mill

Het is RUIM 30 graden, de mussen vallen met een dubbele salto van het dak en de Niagara watervallen zijn niks vergeleken bij het zweet wat sensueel langs je voorhoofd glijdt dus wat ga je doen? Juist, escape rooms spelen! In Mill zijn onlangs zes (jawel ZES, six, sechs, seis) nieuwe kamers geopend bij City Resort Mill onder de naam Escape Mill. Je ziet het niet aankomen.

De Drie Escapemusketiers

Wij (Kim, Tamara en uw favoriete blogger aka ondergetekende) kregen de vraag of wij zin hadden om een kamertje te komen spelen, verrassend genoeg hadden we daar heel toevallig best wel zin in. Als de Drie Escapemusketiers heb je toch een imago hoog te houden he. Zo’n ubergave teamnaam komt niet uit de lucht vallen.

Afijn, de datum was al snel geprikt en verslaafd als we zijn hebben we maar meteen twee kamers geboekt. Go big or go home, zullen we maar zeggen.

Lees ook: Niks te doen? Ga een Escape Room spelen! Mijn toppers

Escape room Cruise

Vandaag was het zover. Gedrieën stapten we in de, goddank met airco gezegende, bolide van Tamara en vertrokken we richting Mill. Na aldaar even op temperatuur gekomen te zijn, gingen we van start met de eerste kamer: Cruise. Want wie waant zich nu niet graag op de Titanic (voordat ‘ie zinkt dan, detail), met Leonardo op de boeg van het schip en luisterend naar de ietwat hysterische fluit en bijbehorende tenenkrommende stem van Céline Dion? My heart will go ooooooooon and ooooooon. Houden zo. Overigens had Leo ECHT WEL erbij gepast op die deur, he. Even tussendoor. Eeuwig zonde.

Helaas was er nog geen muziek in de kamer te horen, dit zou in de toekomst nog wel geregeld moeten worden. De kamer was verder prima in elkaar gezet, puzzels waren logisch en niet te vergezocht maar wel een tikje te makkelijk en niet uitdagend genoeg voor ervaren spelers. Oordeel: prima kamer voor absolute beginners of mensen die niet al teveel na willen denken op hun vrije dag. 

Lees ook: Altijd Blijven Spelen voor meer romantiek |Escape room voor de liefde

Escape room The Pub

Omdat we hier toch echt vrij snel doorheen waren werd ons aangeboden om evt nog een derde kamer er aan vast te plakken vandaar, ook omdat ze graag wat feedback van ons wilden. Nou ja, he vervelend, poeh vreselijk uiteraard maar vooruit: dan spelen we maar drie kamers vandaag. Zo zijn wij, he. 

Maar voordat we aan die derde kamer konden denken moesten we eerst de tweede kamer nog door: the Pub. Ontzettend leuk aangekleed, wat meer uitdagende puzzels en wat meer gericht op de spelers die al wat meer kamers achter hun kiezen hebben.

Helaas in deze kamer géén airco, wat met deze temperaturen toch enigszins benauwend is. Maar desalniettemin: prima kamer, voor als je je grijze massa toch nog een béétje aan het werk wil zetten.

Lees ook: Mama’s escape…

Apres ski in Winter

Na een klein intermezzo met een verkoelend drankje en bitterballen mochten we de derde kamer gaan doen. Deze had als thema: Winter. 

Midden in de zomer. Juist.

Deze was een beetje op het niveau van de vorige kamer: prima te doen, gericht op de speler die al wat gewend is. Op een klein technisch mankementje na verliep deze kamer ook voorspoedig. Verschillende soorten puzzels, genoeg te doen en leuk in elkaar gezet en om te doen. Zodra je over je zenuwinzinking van HEEL HARD JODELEN zodra er een melding op het scherm komt heen bent, dan. Ik weet iig wel weer waarom ik een hekel heb aan het apres ski gebeuren, maar dat mag de pret niet drukken.

Review escape rooms Escape Mill

Alle drie de kamers gehaald, uitgebreid besproken met gemotiveerd personeel (zelfs met kleine puntjes van kritiek) en de gebruikelijke foto van de overwinning gemaakt. Check. Tevreden vertrekken wij weer richting onze huisfronten terwijl wij de kamers nog even kort bespreken.

Maar eerst nog de rituele stop bij de dichtstbijzijnde McDonalds, dat hebben we verdiend. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond