Home » Review – Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s

Review – Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s

Als grote dinosaurus-liefhebber was Bentley dolenthousiast toen hij het spel Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s binnen zag komen. Aangezien hij op school ontzettend graag werkt, besloot ik hem thuis met dit spel ook lekker aan de slag te zetten. Lees onze review van de Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s.

Inhoud

12 grote platen met tekeningen en een interactieve pen.
Het zijn 6 grote platen, welke dubbel afgedrukt zijn. Bij de interactieve pen zijn de batterijen inbegrepen.

Toen alles eenmaal uitgepakt was, bedacht hij zelf al wat de bedoeling wel zou zijn. Hij zou het wel even zelf doen, dus ik liet hem even lekker zijn gang gaan.

Review - Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s

Aan de slag met Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s

Ontdek de dino’s is een zeer educatief spel. Elke plaat behandelt een ander educatief thema en heeft een eigen uitleg. Zo ontdek je met de dino’s de verschillende kleuren, vormen, silhouetten en nog veel meer. Op een speelse manier komt alles aan bod en ik stond ervan te kijken dat hij zo snel kon schakelen. Hoewel hij de tekst niet kon lezen probeerde hij aan de plaatjes te zien of hij de opdracht kon ontdekken. Dit lukte hem bij bijna alle opdrachten. Zo duidelijk is het spel dus!
De platen zijn heel kleurrijk en veilig afgewerkt. Het nodigt echt uit om te spelen, iets wat ik erg belangrijk vind, want dat houdt de aandacht bij de kinderen veel langer vast. Zeker bij Bentley is dit wel echt nodig.

Review - Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s

Hoe werkt Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s

Pak de plaat die je wil spelen en leg deze voor je op tafel. Zorg er wel voor dat je deze op een platte ondergrond legt zodat je er met de interactieve pen goed bij kan. Of je de vraag goed hebt beantwoord, dat hoor je vanzelf! De pen geeft namelijk met een geluidje en een groen lampje aan dat het antwoord juist is. Heb je het antwoord verkeerd, dan gebeurt er niets en moet je nog even verder spelen. Dus we gaan natuurlijk voor die vrolijke geluidjes en blijven voor het goede antwoord kiezen.

Review - Electro Wonderpen: Ontdek de dino’s

Voor wie is het bedoeld?

Het spel is gemaakt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Nu is mijn zoontje 5 en was het voor hem ook nog wel leuk, maar je merkte wel dat hij er snel doorheen ging. De opdrachten zijn voor hem soms namelijk al te makkelijk, maar hij vindt ze wel heel interessant.
Er zijn best veel opdrachten, er staan er ruim 90 stuks op, deze lopen in moeilijkheidsgraad op. Dit maakt het wel erg leuk want je wordt zo steeds slimmer was de conclusie van mijn zoontje. Je kunt het spel alleen spelen, maar je kunt de pen natuurlijk ook met een vriendje of broertje/ zusje delen en om-en-om een vraag beantwoorden of zelfs samen.

Aanrader?

Alles met dino’s valt hier in de smaak eerlijk gezegd! En zo’n pen die een geluidje maakt bij elk goed antwoord is natuurlijk ook fantastisch. De 12 platen zijn voor een kindje van 2 of 3 jaar meer dan genoeg. Ook de opdrachten zijn goed te begrijpen en behandelen verschillende schoolse vaardigheden. Dit zorgt voor de nodige afwisseling in het spel.
Ik vind het dan ook zeker een aanrader. Met dit spel leert je kindje ontzettend veel verschillende dingen, het richt zich niet alleen op 1 onderwerp. Zeker leuk voor de feestdagen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond