Home » Review Duurt het nog lang? | Prentenboek over zwangerschap

Review Duurt het nog lang? | Prentenboek over zwangerschap

Wat een geluk om weer een kindje te mogen verwachten. Ik ben al mama van 2 prachtige meiden en daar komt als alles goed mag gaan, in juli nog een kindje bij. Onze meiden zijn 4,5 en 2,5 jaar oud en we hebben hun verrast met dit leuke nieuws toen we de termijnecho achter de rug hadden en alles er goed uit zag. We verwachten dat ze super enthousiast zouden zijn, maar dat het ook wel onoverzichtelijk voor hen zou zijn wanneer de baby er dan ook daadwerkelijk zal zijn.

Prentenboek over zwanger zijn

Via Gottmer hebben we een mooi prentenboek gekregen voor deze review dat geschreven en getekend is door Floor Bal en Iris Deppe. Het boek heet ‘Duurt het nog lang?’ en gaat over het negen maanden wachten op een baby. Dit leek ons een ideaal boek om te gebruiken en de kinderen hierdoor mee te nemen in het hele avontuur. Floor Bal is wetenschapsjournalist en weet in dit boek ingewikkelde kindervragen luchtig en begrijpelijk te beantwoorden. Iris Deppe heeft dit ondersteund met prachtige en kleurrijke platen.

Zwangerschap bekendmaken met boek

Wij besloten het boek meteen te gebruiken bij onze bekendmaking aan de meiden en gaven het cadeau. In het boek zat een echo foto met daarop hun ini mini broertje of zusje in mijn buik. Onze oudste dochter keek bedenkelijk naar het geheel en legde al snel de link dat er dus iemand zwanger was. Grappig was dat ze eigenlijk niet geloofde dat ik dat was, want een baby in je buik betekent toch een dikke buik? En die had ik immers nog niet. Gelijk hebben we het boek dus open geslagen om te kijken hoe dat nu zit. En hoe klein een baby’tje in het begin eigenlijk nog is.

Ontwikkeling baby volgen

Bij elke week van de zwangerschap staat in een zin of 5 tot 10 wat informatie over de baby en wat er allemaal gebeurt. De meiden wilden de eerste paar keer vooral het hele boek uitlezen. Het is immers pas af als de baby er is toch? Ze waren ook nog een beetje ongeduldig wanneer hun baby nu eindelijk zou komen. Maar op een gegeven moment begreep de oudste steeds beter dat er dus echt heel veel gebeurt in de buik en dat, dat even duurt. De vraag ‘wanneer komt de baby uit de buik’ veranderde daarmee in ‘mam, hoe ziet de baby er nu uit? Hoe groot is het? En wat kan het allemaal al?’.

Review Duurt het nog lang?

Elke vrijdag ben ik weer een week verder in mijn zwangerschap. Voor het slapen gaan kijken we dan even naar juist die week. Maar het boek is veel te leuk om het daarbij te laten en dus wordt hij zeker 2 keer per week ook van begin tot eind gelezen! Wat ik mooi vind is hoe er in het boek aandacht is voor de lichamelijke ontwikkeling van de baby maar ook wat dit doet met de moeder en welke veranderingen dus waarneembaar zijn voor kinderen. Er wordt hier thuis ook vaak even gekeken of mijn buik al gegroeid is en dat wordt vervolgens flink toegejuicht.

Daarnaast wordt er op een luchtige, begrijpelijke maar ook grappige manier beschreven wat een baby aan veranderingen door maakt. Want een vruchtje ziet er de eerste weken natuurlijk nog vrij bijzonder uit. En als mijn dochters lezen dat de baby gekke bekken kan trekken in de buik dan worden die er buiten ook even grondig geoefend. Ze vragen of de baby hun al kan horen en wanneer zij de eerste schopjes kunnen voelen. Maar vinden het vooral grappig dat de baby straks zijn of haar tong kan uitsteken en kan plassen in zijn eigen zwembadje.

Tot slot nodigt de tekst van dit boek, maar vooral de vrolijke platen bij de tekst, uit om door te praten over wat je leest en allemaal ziet. Al deze dingetjes maken het echt voor kinderen en wat geniet ik van het feit dat ze zo meeleven!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond