Door Milou | Een draagvest. Het is er echt de tijd van het jaar voor. Het is nog best lekker weer al kan het wel fris worden. Je dikke winterjas wil je nog niet aan. Maar heeft je kindje het wel warm genoeg in de draagzak of draagdoek? De ideale oplossing is een vest voor jou én je kleintje. Ook als je kindje nog lekker warm in je buik zit trouwens! Ik mocht het draagvest van Faith, een klein Engels kledingmerk, testen. Als draagconsulent vind ik het natuurlijk hartstikke leuk om producten te testen. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik na 4 jaar dragen nooit de investering heb gemaakt voor een draagvest of draagjas. Nog leuker dus om nu ook te weten hoe fijn, of niet, het kan zijn.

Ervaring met draagvest Faith

Voor het testen maakte ik gebruik van mijn eigen kleine mannetje: net geen 2 jaar oud, maatje 80/86 en nog maar net 10 kilo. Hem dragen op mijn buik is nog steeds heerlijk en zeker niet zwaar. Ja, want helaas is het rugdragen met dit draagvest niet mogelijk. De uitdaging voor mij ligt meer in mijn zoontje in een drager krijgen. Hij wil toch echt liever ‘zelluf lopen’, ook al is hij doodmoe. Daarom begon ik zelf maar met het testen van het vest zonder kindje erin. Heerlijk licht en dun, en het voelde gelijk warm aan. Zwart van kleur met in de capuchons, één voor ouder en één voor kind, een leuk zwart-wit streepje. Dit is ook in de zakken terug te zien. Leuke afwisseling voor het verder neutrale vest. Wat direct opviel was de maat. Een XL? Ik heb normaal een M. En verbazingwekkend genoeg zat hij goed. De mouwen hebben een smaller uiteinde met duimgaten. Helaas, mijn duimen passen er niet in. Ook is de mouw wat te strak en te kort. Van het strakke had ik na een half uurtje dragen geen last meer. De mouw werd er jammer genoeg niet langer van.

Lees ook: Draagjassen en vesten; het is weer die tijd van het jaar

Natuurlijk heeft het draagvest ook een tussenstuk. Deze kun je er gemakkelijk tussen ritsen over je zwangere buik of je kindje heen. Het werd dus tijd om mijn kleine mannetje erbij te halen. Het uitje op de Maasvlakte was een ideale test omgeving. Een stuk lopen tussen loodsen, containerschepen en havenbedrijven. De zon scheen heerlijk maar het windje was fris. Het draagvest past perfect bij deze weersomstandigheden.

Mijn zoontje zat in een draagzak met vrij dunne banden en het vest past daar zonder moeite omheen. Door de soepele stof vormt het zich sowieso makkelijk naar elke drager of doek. Het tussenstuk pas goed om mijn zoontje heen zodat hij lekker warm zit. Ook is er nog genoeg ruimte voor als je een groter kind hebt. Het tussenstuk is zo ontworpen dat er een stukje stof tussen jou en je kindje komt. Hiermee worden beiden nekken warm gehouden en kun je de rits nog dicht doen. Het kan wel net dat ene stukje huid-op-huid contact wegnemen. De mutsen staan leuk al zal ik die zelf waarschijnlijk niet snel gebruiken. Voor mijn zoontje was het handig om de kou uit zijn nek te houden. En als ik zwanger zou zijn weet ik niet waar ik het mutsje moet laten, want naar binnen vouwen zit niet zo lekker.

De handjes van mijn zoontje willen niet zo graag opgesloten worden. Door de ritsen half open te zetten, krijgt hij de ruimte om te bewegen. Als het toch te koud is, kan de rits gewoon weer dicht. Mijn eigen handen kan ik trouwens warm houden in de leuke zakjes. En als je het zelf toch wat koud krijgt, kun je er met gemak een jas overheen doen. Deze hoeft dan niet dicht te kunnen want je kindje zit toch al warm. En dat is het belangrijkste, toch? 🙂

De prijs is trouwens heel aantrekkelijk. Voor €59,- hoef je het niet te laten.
Conclusie: Een fijn vest van Faith. Voor tijdens de zwangerschap of het dragen van je kindje. Het zit lekker, comfortabel en is warm. Heeft een goede pasvorm met en zonder kindje. Helaas wijkt de maatvoering erg af.

PS. je kindje draag je in in een draagzak of draagdoek en het vest gaat daarover heen. Het is geen draagsysteem op zich!


Winactie Alles mama

Alles mama is een webshop met draagjassen en draagvesten, maar ook draagdoeken en draagzakken. Lees hier mijn ervaringen met de Mino Mana shoftshell draagjas van Allesmama.nl.

In samenwerking met Alles mama mag ik een zelfde draagvest in een maat naar keuze (S, M, L of XL) verloten.
•Volg mijn pagina én Alles mama op Facebook
•Laat hieronder weten dat je meedoet

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: