Home » Review draagvest Faith + winactie

Review draagvest Faith + winactie

Door Milou | Een draagvest. Het is er echt de tijd van het jaar voor. Het is nog best lekker weer al kan het wel fris worden. Je dikke winterjas wil je nog niet aan. Maar heeft je kindje het wel warm genoeg in de draagzak of draagdoek? De ideale oplossing is een vest voor jou én je kleintje. Ook als je kindje nog lekker warm in je buik zit trouwens! Ik mocht het draagvest van Faith, een klein Engels kledingmerk, testen. Als draagconsulent vind ik het natuurlijk hartstikke leuk om producten te testen. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik na 4 jaar dragen nooit de investering heb gemaakt voor een draagvest of draagjas. Nog leuker dus om nu ook te weten hoe fijn, of niet, het kan zijn.

Ervaring met draagvest Faith

Voor het testen maakte ik gebruik van mijn eigen kleine mannetje: net geen 2 jaar oud, maatje 80/86 en nog maar net 10 kilo. Hem dragen op mijn buik is nog steeds heerlijk en zeker niet zwaar. Ja, want helaas is het rugdragen met dit draagvest niet mogelijk. De uitdaging voor mij ligt meer in mijn zoontje in een drager krijgen. Hij wil toch echt liever ‘zelluf lopen’, ook al is hij doodmoe. Daarom begon ik zelf maar met het testen van het vest zonder kindje erin. Heerlijk licht en dun, en het voelde gelijk warm aan. Zwart van kleur met in de capuchons, één voor ouder en één voor kind, een leuk zwart-wit streepje. Dit is ook in de zakken terug te zien. Leuke afwisseling voor het verder neutrale vest. Wat direct opviel was de maat. Een XL? Ik heb normaal een M. En verbazingwekkend genoeg zat hij goed. De mouwen hebben een smaller uiteinde met duimgaten. Helaas, mijn duimen passen er niet in. Ook is de mouw wat te strak en te kort. Van het strakke had ik na een half uurtje dragen geen last meer. De mouw werd er jammer genoeg niet langer van.

Lees ook: Draagjassen en vesten; het is weer die tijd van het jaar

Natuurlijk heeft het draagvest ook een tussenstuk. Deze kun je er gemakkelijk tussen ritsen over je zwangere buik of je kindje heen. Het werd dus tijd om mijn kleine mannetje erbij te halen. Het uitje op de Maasvlakte was een ideale test omgeving. Een stuk lopen tussen loodsen, containerschepen en havenbedrijven. De zon scheen heerlijk maar het windje was fris. Het draagvest past perfect bij deze weersomstandigheden.

Mijn zoontje zat in een draagzak met vrij dunne banden en het vest past daar zonder moeite omheen. Door de soepele stof vormt het zich sowieso makkelijk naar elke drager of doek. Het tussenstuk pas goed om mijn zoontje heen zodat hij lekker warm zit. Ook is er nog genoeg ruimte voor als je een groter kind hebt. Het tussenstuk is zo ontworpen dat er een stukje stof tussen jou en je kindje komt. Hiermee worden beiden nekken warm gehouden en kun je de rits nog dicht doen. Het kan wel net dat ene stukje huid-op-huid contact wegnemen. De mutsen staan leuk al zal ik die zelf waarschijnlijk niet snel gebruiken. Voor mijn zoontje was het handig om de kou uit zijn nek te houden. En als ik zwanger zou zijn weet ik niet waar ik het mutsje moet laten, want naar binnen vouwen zit niet zo lekker.

De handjes van mijn zoontje willen niet zo graag opgesloten worden. Door de ritsen half open te zetten, krijgt hij de ruimte om te bewegen. Als het toch te koud is, kan de rits gewoon weer dicht. Mijn eigen handen kan ik trouwens warm houden in de leuke zakjes. En als je het zelf toch wat koud krijgt, kun je er met gemak een jas overheen doen. Deze hoeft dan niet dicht te kunnen want je kindje zit toch al warm. En dat is het belangrijkste, toch? 🙂

De prijs is trouwens heel aantrekkelijk. Voor €59,- hoef je het niet te laten.
Conclusie: Een fijn vest van Faith. Voor tijdens de zwangerschap of het dragen van je kindje. Het zit lekker, comfortabel en is warm. Heeft een goede pasvorm met en zonder kindje. Helaas wijkt de maatvoering erg af.

PS. je kindje draag je in in een draagzak of draagdoek en het vest gaat daarover heen. Het is geen draagsysteem op zich!


Winactie Alles mama

Alles mama is een webshop met draagjassen en draagvesten, maar ook draagdoeken en draagzakken. Lees hier mijn ervaringen met de Mino Mana shoftshell draagjas van Allesmama.nl.

In samenwerking met Alles mama mag ik een zelfde draagvest in een maat naar keuze (S, M, L of XL) verloten.
•Volg mijn pagina én Alles mama op Facebook
•Laat hieronder weten dat je meedoet••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Wat lijkt me dat handig en fijn. Zelf heb ik het niet meer nodig, maar ik denk dat mijn zusje dit straks heel graag zou willen hebben. Voor haar doe ik graag mee.

 • Ik zou graag meedoen! Ik ben hoogzwanger van ons 4e kindje en deze week hebben wij een nieuwe draagzak besteld. Het zou leuk zijn om dit mooie vest te winnen, zodat onze baby straks ook lekker warm blijft in de zak. Ik ga voor maat XL (als deze inderdaad zo klein valt)

 • Jaaaa! Wat tof! Dit zou ideaal cadeau zijn voor Arlene! Zij heeft veel spanning in de zwangerschap van haar tweede kindje en moet nu bij 29 weken al stoppen met werken. Bij het eerste kindje heeft ze veel gedragen en nog steeds! Top cadeau!

 • wel n hele eerlijke ervaring! ik ben heel erg benieuwd, zelf in januari uitgerekend, dan is t toch wat frisser dan bij de eerste die in t voorjaar is geboren… doe graag mee

 • Ons vijfde kindje van 7 wkn oud woont in de draagdoek, dus dit mooie draagvest zou heel goed gebruikt worden hier. Wij doen ook graag mee met deze leuke actie.

 • Ik vind het heerlijk om met mijn jongste zoontje in de doek of draagzak te lopen dus ik maak hier graag kans op

 • Dat zou leuk zijn om te winnen en om dan cadeau te doen aan mijn schoonzus (jarig op 4 december) die nu haar tweede draagt en komend jaar gaat bevallen van haar derde. Twee kindjes in 11 maanden, dan gaat dragen heel erg handig zijn! En met dit weer is warm dragen natuurlijk erg belangrijk. Dan neem ik mijn neefje en het vest af en toe wel even in bruikleen!

 • Wat een super leuke winactie! Ik was precies op zoek naar een fijn draagvest om onze kleine man van drie maanden fijn te kunnen blijven dragen!

 • Doe supergraag mee
  Naar school word nu toch wel fris met jas open en boven de jas vind ik niet fijn met de ringsling
  Draag vooral mijn jongste dochter en mijn jongste gastkinderen

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond