Home » { Review } | Doctor Squish Squishy Maker 

{ Review } | Doctor Squish Squishy Maker 

Squishy’s: kinderen zijn er dol op en ze zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Maar nog leuker is om ze zelf te maken en samen te stellen. Met de Squishy Maker van Doctor Squish maak je helemaal zelf je eigen samengestelde squishy’s. 

Bezigheidstherapie 

Leg een aantal Fidget Toys op tafel en kinderen zullen er met moeite vanaf kunnen blijven. Het is een stukje bezigheidstherapie. Het prikkelt de zintuigen, helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, coördinatie en wanneer je met beide handen aan het spelen bent dan worden beide hersenhelften geactiveerd. Voor kinderen met bijvoorbeeld autisme, AD(H)D of HSP kan het een fijn hulpmiddel zijn om zich beter te kunnen concentreren, luisteren en leren, zowel thuis als in de klas. 

Maar hoe maak je een squishy zelf een met de Docter Squish Squishy Maker? Wij leggen het uit met veel foto's: het werkt perfect bij ons!

De Squishy Maker 

Een Squishy heeft dus naast het plezier ook vele voordelen. Maar hoe maak je nu eigenlijk zelf een met de Squishy Maker? Gelukkig hebben ze er een duidelijke uitleg bij gedaan en kan je instructiefilmpjes bekijken door middel van de QR code te scannen op de doos. In de uitleg staat als eerste punt dat je de filmpjes eerst een aantal keren gaat bekijken en het daarna het beste bij de hand kan houden, terwijl je de eerste Squishy maakt.  

Aan de slag

Zorg dat je een ondergrond gebruikt die vies mag worden en houdt een doekje in de buurt, mocht er iets misgaan tijdens de stappen. Oefen het pompen met een lege ballon en het sluiten ervan. De klipjes worden gesloten bijgeleverd en gaan wat lastig open. Tip van mij, maak ze alvast open voor je echt aan de slag gaat. Ze adviseren om te beginnen met de kleinste ballon. Maar wij vonden het erg lastig om het verschil te zien tussen de kleine en middelgrote ballonnen. Om te beginnen met het maken van de Squishy plaats je de ondersteuner in de Squishy Maker. Vervolgens plaats je de doorzichtige koepel op de Squishy Maker en draai je hem goed dicht. Nu kan je de ballon in de koepel laten zakken en trek je de opening van de ballon voorzichtig over de rand van de koepel heen.  

Maar hoe maak je een squishy zelf een met de Docter Squish Squishy Maker? Wij leggen het uit met veel foto's: het werkt perfect bij ons!

Make your own Squishy! 

Als alles klaar staat kan je beginnen met de drie stappen. Als eerste pomp je de ballon op. Door het vacuüm wordt deze groter. Raak niet in paniek als hij iets terug krimpt. Maar als het veel is, dan moet je de koepel waarschijnlijk nog een klein stukje verder vastdraaien.  

Nu mag je de ballon gaan vullen met een schepje slijmpoeder, glitters, confetti of eigen spulletjes. De confetti lost later op in het mengsel en bepaalt de kleur die de Squishy krijgt. Hiervoor in de plaats kan je ook stukjes gekleurd crêpepapier gebruiken.

Vul als laatste de ballon voorzichtig met water. Blijf hierbij een kleine centimeter onder de rand. Anders is de kans op overstromen erg groot wanneer je gaat roeren en het water gaat reageren met de poeder. Je wil de Squishy ook niet te vol hebben. Hij kan dan overstromen wanneer je de stop in de nek van de Squishy plaatst en je krijgt hem lastiger dichtgedraaid om hem af te sluiten met het klipje.  

Maar hoe maak je een squishy zelf een met de Docter Squish Squishy Maker? Wij leggen het uit met veel foto's: het werkt perfect bij ons!
Maar hoe maak je een squishy zelf een met de Docter Squish Squishy Maker? Wij leggen het uit met veel foto's: het werkt perfect bij ons!

Dan is het nu tijd voor de laatste stap, Squish it!  

Maar hoe maak je een squishy zelf een met de Docter Squish Squishy Maker? Wij leggen het uit met veel foto's: het werkt perfect bij ons!

Nog een keer? 

Na het maken van de eerste Squishy aan de hand van het filmpje, was het tijd om allebei zelf nog een Squishy te maken. Dat ging de dames erg goed af. Ze wisten precies wat ze erin wilden stoppen, welke kleur het moest krijgen en hoe ze de stappen moesten doorlopen. Bij het dichtmaken hadden ze mijn hulp wel nodig. Van overstromingen en smeerzooi was bij ons geen sprake. Ik zou de dames hiermee gerust nog een keer zelfstandig mee aan de gang laten gaan, maar ik denk dat het nog wel even gaat duren. Want we zijn nu een aantal dagen verder en de Squishy’s doen het alle drie nog steeds goed. Geen lekkages of openspringende klipjes, waar ik in eerste instantie een beetje bang voor was. Je kan zeker zeggen dat als je de stappen rustig doorloopt en er de tijd voor neemt, de Squishy Maker van Doctor Squish wel echt een aanrader is voor kinderen die houden van scheikundige projectjes, knutselen en Fidget Toys!

Je koopt de Squishy Maker van Doctor Squish voor 24,99 online via bol.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond