Home » Review | Dierengeluidenboek: Boe zegt de koe van Dick Bruna

Review | Dierengeluidenboek: Boe zegt de koe van Dick Bruna

Boeken verslinden we hier graag. De laatste tijd vooral de oudste, zelf, want door al het klussen hebben we er minder tijd voor. Dus tijd voor verandering, toen het nieuwe boek van Nijntje binnenkwam was ik direct dolenthousiast. Lekker die oude gewoonte weer oppakken, boekje lezen voor het slapen gaan en nog even gezellig doen. Want met het boek Boe zegt de Koe gaat dat bijna vanzelf.

Dierengeluiden

Dierengeluiden doen het eigenlijk altijd goed, vooral de koe is natuurlijk erg leuk om na te doen. Een lekkere gekke bek erbij en proberen zo hard mogelijk te loeien. De kinderen vonden het dan ook altijd gezellig om een rondje dierengeluiden te doen en uiteindelijk namen ze het zelf over met de gekste dieren. Maar een boekje over en met dierengeluiden hadden we eigenlijk nog niet. Als je de flyer van de kinderboerderij niet meerekent in ieder geval.

Boe zegt de koe

In het nieuwste boek leer je meer over de dierengeluiden. Het is een vrij groot boek, wat makkelijk op schoot ligt en goed te bekijken is voor de kleintjes. Zo staat er op elke pagina een mooie illustratie zoals we gewend zijn van de Nijntje boeken. De dieren zijn ook erg herkenbaar, met 1 blik wist Harvey direct waar het over ging.

In het nieuwste boek Boe zget de koe leer je meer over de dierengeluiden. Het is een vrij groot boek, wat makkelijk op schoot ligt en leuk is voor kids.

Dierengeluidenboek

Boe zegt de koe is een dierengeluidenboek. Op elke pagina staat dan ook een muzieknootje afgebeeld. Wanneer je deze indrukt krijg je het dierengeluid te horen. 1x indrukken is 1x geluid, dus geen zorgen dat hij eindeloos af blijft gaan of blijft hangen! En, nog een fijne bijkomstigheid is het uit knopje op de achterkant. Zo gaat de batterij langer mee en als je kindje een vastplakkende vinger heeft op 1 pagina, een escape. De batterij is ook super simpel te vervangen wat ik zelf erg fijn vind.  

In het nieuwste boek Boe zget de koe leer je meer over de dierengeluiden. Het is een vrij groot boek, wat makkelijk op schoot ligt en leuk is voor kids.

Wat wij ervan vinden

Doordat het boek zo lekker groot is gaat Harvey er makkelijk zelf mee zitten en doet het boek dan heel wijs open en wijst de dieren aan. Bij de dierengeluiden lacht hij eerst hard en probeert het dan zelf ook na te doen. Natuurlijk moet mama ook meedoen, waarna ik hard uitgelachen word om mijn dierengeluiden kunsten. Wat ons betreft had het boek nog wel meer pagina’s mogen hebben, we hebben er erg veel lol mee! Regelmatig pakt hij hem overdag er ook bij en ook opa en oma mogen dan gezellig meedoen.
Boe zegt de koe is zeker weten een aanrader om zelf te lezen met je kleintjes of cadeau te doen aan iemand.

Feitjes

Het boek Boe zegt de koe van Dick Bruna telt 11 dieren met hun geluiden. De 12 pagina’s zijn lekker dik en stevig en daardoor goed te hanteren voor de kleintjes. Het boek is uitgebracht in juni 2021 en kan al voorgelezen worden aan de allerkleinsten.

De kosten van het boek zijn € 16,50 en het is te koop bij bol.com

••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond