Home » Review – De Stinkies van Megableu

Review – De Stinkies van Megableu

Ben jij snel genoeg om aan de douche te ontsnappen? In dit zenuwslopende spel draait het daar namelijk allemaal om. Want als je te langzaam bent, word je stinkie opgeslokt door de truck en verdwijnt hij in de wasstraat! Dat wil je natuurlijk niet, dus durf jij de race van De Stinkies aan?

Inhoud van de doos De Stinkies

De wastruck moet je zelf eerst even in elkaar zetten, de lopende band eromheen krijgen vond ik even een dingetje want ik was erg bang om deze te scheuren, maar dit gebeurde gelukkig niet.
In de doos vind je naast de wasstraat ook stickers om deze te versieren. Verder zitten er 3 stinkies bij en 3 dobbelstenen.
Let op: Voor dit spel heb je batterijen nodig, deze zitten er niet bij dus zal je apart moeten kopen als je deze niet extra in huis hebt.

Review - De Stinkies van Megableu

Het speelveld

Op het speelveld (de lopende band) zie je verschillende vakjes staan. Zo betekent de groene pijl dat je een extra stap vooruit mag en de rode juist dat je een stapje achteruit mag. Dan zijn er ook nog 2 oranje pijlen die ervoor zorgen dat je een baan op moet schuiven.

Spelregels De Stinkies

Er zijn 2 verschillende lijnen op de loopband, de moeilijkheidsgraad bepaalt waar je begint. Aangezien de kindjes hier 6 en 5 zijn besloot ik te starten met de makkelijke versie.
Als alle stinkies op hun plek staan is het tijd om te beginnen. De oudste speler mag de dobbelstenen steeds gooien. Iets wat hier niet erg werd gewaardeerd, aangezien de jongste natuurlijk ook wilde gooien. Maar om de snelheid erin te houden was het gooien door 1 persoon wel wat makkelijker.

Voor elke kleur stinkie is er een bijpassende dobbelsteen. Deze bepaalt of je een stap mag zetten en zo ja, hoeveel stappen dan. Het doel is namelijk om zo snel mogelijk weg te rennen van de wasstraat, deze slokt je stinkie op zodat hij “gewassen” kan worden. De band draait, dus je stinkie verdwijnt steeds een stukje richting de truck. Door te gooien met de dobbelstenen kun je zetten doen om van de truck weg te blijven, als je geluk hebt natuurlijk! Want als je als laatste overblijft, dan win je.

Review - De Stinkies van Megableu

Leuk voor jonge kinderen?

Op de doos staat dat het spel bedoeld is voor kinderen vanaf 5 jaar, voor 2-3 personen, dat vind ik zeker wel toepasselijk. Mijn zoontje van 5 kon dit spel makkelijk bijbenen en snapte de regels al snel. Het gooien met de dobbelstenen begon eerst even lastig, want hij wilde het liefst zijn eigen dobbelsteen. Maar toen ze voor zichzelf aan het gooien waren ging het niet echt tegelijk, dus liepen we er tegenaan dat ze niet eerlijk aan het lopen waren. Macy gooide namelijk 2x zo snel. Gelukkig had Bentley al snel door dat hij genoeg werk had door te kijken hoeveel stapjes hij mocht doen en was het gooien geen issue meer.

Review - De Stinkies van Megableu

Aanrader?

Het spel is een echte race tegen de klok en ik merk dat de kinderen er enorm fanatiek van worden. Hier is het een echte aanrader! Zelfs toen ik het wel even gezien had het spel, na bijna 20x spelen, bleven zij aan tafel verder spelen. Het enige nadeel vind ik dat het spel niet meer terug in de doos past, dat vind ik altijd erg fijn met opruimen, stapelt lekker op namelijk die dozen. Nu zou je de truck uit elkaar kunnen halen, maar omdat ik die loopband maar net in elkaar kreeg durfde ik dat niet aan.

De Stinkies heeft een adviesprijs van € 29,95. Je shopt hem hier bij bol.com!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond