Home » Review: De Owlet Monitor Duo – Altijd een oogje in het zeil

Review: De Owlet Monitor Duo – Altijd een oogje in het zeil

Wil je gemoedsrust terwijl je baby slaapt? Zelf de hartslag en het zuurstofniveau volgen via een app op je telefoon? Voor de één is het een ideale oplossing, voor de ander juist niet, schat ik in. Ik schaar mezelf tussen die twee in en ik vertel je graag hoe mijn ervaringen hierin zijn, zeker sinds we dit hebben kunnen testen met de Owlet Monitor Duo.

Beschermend

Toen ik zes jaar geleden voor het eerst moeder mocht worden, was ik op zijn zachtst gezegd oplettend en beschermend. Oneindig vaak checkte ik of alles goed met hem ging, of hij nog ademde. Angstig was ik zo nu en dan en dat was geen prettig gevoel. Daar heb ik in mijn kraamweek nogal wat tranen om moeten laten, want ik wilde “gewoon” ontspannen en genieten. In hoeverre dat dat mogelijk is dan natuurlijk. In mijn eerste kraamweek hadden we een babyfoon en die hield ik angstvallig bij me, maar gelukkig kon ik het na verloop van tijd wel wat meer loslaten.

Wat relaxter

Een jaar geleden ben ik moeder mogen worden van ons tweede kindje, een dochter! Ik heb me heel bewust kunnen voorbereiden en was voornemens om er wat relaxter in te staan. De ervaring dat het bij haar grote broer ook goed is gegaan hielp daarbij. Daarnaast hebben we zowel bij haar broer, als bij Sofie een matras in gebruik dat ervoor zorgt dat je kindje altijd de mogelijkheid blijft houden om te ademen, ook als ze op de buik slapen.
Sofie bleek ook nog eens echte buikslaper te zijn, dus het vertrouwen moest groeien. Ik kan gelukkig wel zeggen dat ik veel meer ontspannen en veel minder angstig was. Een natuurlijke bescherming richting je kindje is heel normaal en dat hoort ook altijd zo te zijn. Moeders onderbuikgevoel gaat boven alle technologie.
Bij vrienden zag ik wel eens een babyfoon met camera en meer dan eens twijfelde ik om deze ook aan te schaffen. De reden dat ik dit niet eerder deed kan ik eigenlijk niet eens noemen.

Met de Owlet monitor duo heb je een babyfoon met camera, maar nog veel meer! Namelijk ook een sokje waarmee je de hartslag kunt meten.

Owlet Monitor Duo

Tot de dag waarop de Monitorduo van Owlet op mijn pad kwam. Dolblij dat ik dit mocht gaan uittesten! Sofie is nu 1 jaar oud en ik denk dat dit voor ons juist exact het goede moment is.
Je kunt dit product, waar ik je zo alles over ga vertellen, vanaf de geboorte perfect gebruiken! Echter ben ik van mening dat het je wel rust moet geven en vertrouwen. Wanneer ik kijk naar mijn persoonlijke gemoedstoestanden, twijfel ik of het rust zou hebben gegeven in die eerste maanden. Misschien wel, maar goed, die ervaring kan ik helaas niet met je delen.

Meer dan een babyfoon met camera

Met de Owlet Monitorduo heb je een babyfoon met camera, maar nog veel meer! Namelijk ook een sokje (meerdere maten en voor links en rechts, zie het kopje “facts” onderaan) waarmee je het zuurstofgehalte en de hartslag kunt meten. Dit alles kun je volgen via een app op je telefoon. Naast het kunnen controleren van de camerabeelden op de app, laat de app je ook weten wanneer hij buiten ingestelde zondes valt. En wanneer je kindje beweegt of huilt, krijg je ook een melding.

De Owlet Cam streamt met nachtzicht (HD 1080p-video) en tweerichtingsaudio naar je smartphone via een beveiligde, versleutelde wifi-verbinding. Dat betekent dat je ook terug zou kunnen praten via de camera, dat de beelden beveiligd zijn en dat de kwaliteit van de video erg goed is, zelfs in het donker.
Nadat Sofie een jaar bij ons op de kamer had geslapen (reden: wij slapen op zolder en we moesten Sofie in de nacht meer dan eens nog een speentje geven) was het op een dag tijd dat ze zou gaan “verhuizen” naar haar eigen slaapkamer. De Owlet monitor duo kwam kwam wat dat betreft dus op het perfecte moment!

Rust

Het heeft ons echt al heel veel rust en duidelijkheid gegeven. We kijken op de camera om te zien of ze lekker ligt te slapen en vaak horen we haar zelfs lekker snurken.
Wat we ook zagen was dat wanneer ze even huilde, ze nog wel lag en dus niet direct rechtop in haar bedje stond. We zagen dat ze dan zelf haar speen pakte en kort daarna weer in slaap viel.
Super fijn en dat houdt dus ook in dat we niet continue aan haar bed staan. Door dit laatste werd ze juist vaak wakker of begon ze harder te huilen. Ik kan dus wel zeggen dat de Owlet Monitor Duo ons echt rust heeft opgeleverd. En hoe fijn is het om vanaf de bank naar je slapende kindje te kijken.

Met de Owlet monitor duo heb je een babyfoon met camera, maar nog veel meer! Namelijk ook een sokje waarmee je het zuurstofgehalte en hartslag kunt meten.
Het sokje aan de voet van Sofie

De Owlet Smart Sock 3

Wij hebben de camera getest in combinatie met het sokje en voor ons geeft de camera voldoende informatie. Ik kan me voorstellen dat het meten van de hartslag en het zuurstofniveau vooral in de eerste maanden een extra zekerheid kan geven, zeker wanneer je kindje nog niet zelfstandig zijn of haar hoofd kan draaien. De gegevens van deze metingen zijn ook zichtbaar in de Owlet Care app en deze kun je dus ten alle tijden raadplegen. De Owlet Smart Sock 3 is geschikt voor kinderen tot achttien maanden of tot 13,5 kg. Prettig om te weten is dat de Smart Sock gebruik maakt van laagenergetische bluetooth 4.0 (2,4 GHz) om periodiek met je telefoon te communiceren. De radiogolven die door het Smart Sock-apparaat worden gegenereerd, zijn minder dan een twintigste van de radiogolven die door mobiele telefoons worden uitgezonden. Deze radiogolven zijn dus niet schadelijk voor jou of je baby.

Met de Owlet monitor duo heb je een babyfoon met camera, maar nog veel meer! Namelijk ook een sokje waarmee je het zuurstofgehalte en hartslag kunt meten.
Het basisstation waarmee je de sok kunt opladen

De installatie van de producten(Owlet Camera + Owlet Smart Sock) en de Owlet Care app zijn erg eenvoudig en middels de app word je stapsgewijs door het gehele stappenplan begeleidt. De doos waarin alle producten en toebehoren zitten is erg luxe samengesteld, voorzien van alle mogelijke bescherming waardoor de producten perfect vervoerd kunnen worden. In de doos zitten ook materialen om de kabels netjes weg te kunnen werken, wat ik persoonlijk erg prettig vind op de mooie slaapkamer van Sofie.

Conclusie

Wij zijn uitermate tevreden over het totale product. Voor ons is de camera echt oprecht een bijzonder fijne uitkomst. Het levert rust op en duidelijkheid door middel van haarscherp beeld en geluid. Middels de sokjes is zo nodig nog haar hartslag en zuurstofniveau meetbaar, opties die we mogelijk nog zouden kunnen gebruiken wanneer ze een naar virus onder de leden heeft.
Het totaalplaatje is compleet, luxe en van alle gemakken voorzien en daarmee is de Owlet Monitor Duo wat ons betreft absoluut een aanrader.

Facts:

– Naam product: Owlet Monitor Duo / Smart Sock 3 + cam
– Prijs: € 439,- en te koop op owletcare.nl
De Owlet cam is ook los te koop voor € 159,- en de Smart Sock 3 voor € 329,-
– Smart Sock 3: Soksensor, basisstation, twee sokmaten voor linker- en rechtervoet (2,2 tot 13,5 kg), voedingsadapter en oplaadsnoeren.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond