Home » Review: Blaze en de Monsterwielen – Axle City Racers

Review: Blaze en de Monsterwielen – Axle City Racers

Blaze, Crusher, Pickle, Darington, Zeg, Starla, Stripes. Ja, dat zijn de trucks uit de bekende tv-serie Blaze. Als jij een kleine autoliefhebber thuis hebt dan ken je deze namen vast. De serie is al een aantal jaren op televisie en mijn zoon Beau van 6 vindt het erg leuk. Het zijn grote monstertrucks (ja met grote wielen) die trucjes kunnen. Blaze en zijn vrienden maken altijd avonturen mee, die gelukkig goed aflopen. En nu is er dus een game! Een game die te verkrijgen is voor de PlayStation, Nintendo en Xbox. Wij reviewen deze game met een Nintendo switch! Start je motors wij gaan racen!

Daar gaan we!

De game heeft een leeftijdsclassificatie van 3 jaar. Het is dus geschikt voor alle leeftijden en het spel bevat geen geluiden of beelden die kleine kinderen angst aan kunnen jagen. Beau ontvangt de game met veel blijdschap, een game echt voor hem! Met een oudere broer die veel gamet en daar ook erg vaardig in is merkten wij dat hij ook wel eens wilde winnen. Bij Mario Kart zijn de controllers al menig maal de lucht ingevlogen omdat je als 6-jarige het toch echt aflegt tegen een oudere broer. Met deze racegame zien we op papier veel mogelijkheden.

Er zijn 8 karakters waar je uit kan kiezen. Ieder karakter kan iets anders. Zo heeft Zeg een speciale stand waarmee hij extra hard kan rijden. Er is ook nog een confettikanon bij een andere personage. Je kan dit spel in je eentje spelen maar ook met meerdere spelers. Tot 4 personen zelfs! En dan kan je kiezen voor een splitscreen, wat een leuke feature! 

Set up! in het Engels?

Beau heeft wel hulp nodig bij het instellen. Hij zegt “ik kan ze niet verstaan”. Dat klopt, want alles is in het Engels, dus ik ga op zoek naar de taal instellingen. Helaas is Nederlandse spraak geen optie. Alles is in het Engels gesproken. De teksten op het scherm zijn wel in het Nederlands, maar daar heeft mijn 6-jarige niet zo veel aan. Gelukkig is de lay-out heel simpel en scrolt hij vliegensvlug door het menu.

Voor de kleinere racer

Als we spelen merk ik al snel dat het niet zo moeilijk is. Je kan niet van de baan afvliegen, of de verkeerde kant op rijden. Al die zaken die ik als niet zo geoefende gamer wel eens heb meegemaakt. Wat we leuk vinden zijn de toevoegingen van je karakter. Uiteraard kan je niet direct deze features gebruiken, eerst muntjes verdienen in de race en zo beloningen vrij spelen! Je racet in 3 rondes en die gaan wel vlot voorbij. Als je alleen speelt is verliezen haast niet mogelijk, dat heeft mijn 6-jarige ook vlot in de gaten. Hij vindt het eigenlijk wel fijn.

Voor hele kleine kinderen zit er zelfs een button op waarmee je de snelheid vastzet. Dan hoeven ze alleen te sturen. Na het behalen van de races unlock je volgende circuits. Het spel is niet enorm uitgebreid, je bent er vlot doorheen, maar dat is geen enkel probleem voor de jonge kinderen.

Blaze en de Monsterwielen is een spel voor de jongere racers. Het Blaze sausje maakt het visueel enorm aantrekkelijk. Lees de review op onze site!

Aanrader?

Dit is een spel voor de jongere racers. Met jong bedoel ik ook echt jong, denk aan 4 tot 7 jaar. Het spel is leuk gemaakt, het Blaze sausje maakt het visueel enorm aantrekkelijk. Dat je makkelijk wint is voor veel spelertjes een uitkomst. Wel echt een gemiste kans dat de teksten in het Engels zijn.

Feitjes

  • Leeftijd: vanaf 4 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
  • Multiplayer functie aanwezig: ja, maximaal 4 spelers
  • Taal: Engels gesproken, menu in Nederlands
  • Releasedatum: oktober 2021 en te koop bij bol.com


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond