Home » Review babyfoon met camera: Luvion Essential Limited Edition

Review babyfoon met camera: Luvion Essential Limited Edition

Een babyfoon is een onmisbaar item in een babyuitzet. Luvion bewijst met een wooden look babyfoon met camera dat design en functionaliteit samen kunnen gaan. Hij ziet er absoluut heel tof uit, maar hoe is de beeldkwaliteit? Is de verbinding storingsvrij? Welke functies heeft hij nog meer? Ik mocht het uittesten.

Luvion

Luvion is een Nederlands baby- en kinderproducten merk. Ze ontwikkelen producten zoals de Doppler waarmee je tijdens je zwangerschap thuis naar het hartje van je baby kunt luisteren. Ook Babysense, de monitor dat de ademhaling van je baby in bed bewaakt, is van datzelfde merk. Ook leveren ze andere babyverzorginsproducten zoals weegschalen en thermometers. Luvion is nog wel het meest bekend om hun babyfoons met beeld.

Review Luvion Essential

De naam van deze babyfoon, Wooden Look Limited Edition Luvion Essential, is een mond vol, maar het apparaat zelf is klein en licht. Hij ziet er erg modern uit met zijn behuizing die van hout lijkt. Hierdoor is het bijna een pronkstuk geworden. Je babyfoon mag gezien worden!

En over zien gesproken… de camera kan bijna rondom gedraaid worden. Ook kan deze naar boven of beneden bewogen worden. Dat geeft je enorm veel bewegingsvrijheid in het kiezen van de plek waar hij moet komen te staan in de babykamer.

Lees ook: Binnen kijken in de babykamer van Sem. Een kamer vol sentiment

In een paar tellen had ik ‘m geïnstalleerd. Kwestie van stekkertjes er in, koppelen aan elkaar (pairen) door een knopje in te drukken en et voila. Het testen kon beginnen.

Babyfoon met camera van Luvion

Wat me meteen opvalt is dat het beeld scherper is dan ik had verwacht. Ik had me een beetje ingelezen in babyfoons met beeld en de beeldkwaliteit van dergelijke babyfoons zou te wensen overlaten. Hier kan ik mij niet in vinden. Het is dan wel geen HD, maar dat is ook niet nodig. Ik hoef geen wimpertjes te kunnen tellen om te zien of mijn kindje wakker is.

Omdat de camera zo flexibel is, kan je de babyfoon bijna overal in de kinderkamer kwijt. Staat hij wat verder weg van het bedje dan kun je gewoon een beetje inzoomen om de boel even nader te inspecteren. Het beeld wordt hiermee wel een tikje minder scherp.

Andere specificaties waar ik erg blij van werd:

• Kamertemperatuur weergave op de monitor.
• Met de terugspreekfunctie kun je je kindje geruststellen als deze wakker is geworden.
• Ook kun je 3 verschillende slaapliedjes afspelen.
• Tot 5 meter heeft hij nachtzicht dat automatisch wordt ingeschakeld.

Ook handig:

• De ouderunit is voorzien van een oplaadbare Lithium batterij.
• Je kunt op deze babyfoon extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes in een andere slaapkamer.
• Met de babytimer is het mogelijk om de voedings– of slaaptijden van je baby in te stellen.

De beeldbabyfoon in gebruik

Deze versie van de Luvion Essential is een limited edition uitvoering van de bestverkochte babyfoon met camera van Nederland. Door de scandinavische uitstraling past hij mooi in je inrichting. Want ook de ouderunit moet een plekje krijgen natuurlijk. Bij ons past hij in elk geval perfect.

Wat ik mij afvraag, en andere ouders vast ook, is hoe veilig de verbinding is. Je wil natuurlijk niet dat iemand met je mee kan kijken op je babyfoon. Om dit te voorkomen is het signaal gecodeerd. Dit maakt de verbinding niet alleen veilig, maar ook storingsvrij.

Ik heb de babyfoon op twee kamers getest. In een slaapkamer op de 1e verdieping en op zolder waarbij de ouderunit steeds in de woonkamer stond op de benedenverdieping. Het bereik gaat tot 250 meter dus dit was geen enkel probleem.

Vind je het niet nodig om steeds mee te kijken, dan kun je de VOX functie inschakelen. Die activeert namelijk de camera van de babyfoon bij geluid. Is je baby lekker aan het slapen dan staat het beeld op zwart. Zodra er geluid wordt gemaakt, springt het beeld als het ware aan zodat je kunt zien wat er in de kamer gebeurt.

Eindoordeel Luvion Essential

Ik vind de Luvion Essential erg prettig in gebruik omdat hij flexibel te plaatsen is in de babykamer. De Limited Edition heeft door de houtlook een Scandinavische uitstraling waardoor deze beeldbabyfoon niet uit de toon valt bij je inrichting. Het beeld is scherp genoeg en de verbinding stoort niet. Kortom: Niet alleen een mooie babyfoon met camera, maar ook een hele goede.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond