Home » Review – 3D puzzel Gingerbread House

Review – 3D puzzel Gingerbread House

gingerbread

De dagen worden korter en ‘s avonds zie je op steeds meer plekken de kerstverlichting aan gaan. Een heel sfeervolle tijd, waarin de kerstversiering wat mij betreft niet genoeg kan zijn! Bovendien blijven we nu meer binnen, en hebben we meer zin om samen thuis iets leuks te gaan doen. Wij vinden het heerlijk om met het hele gezin te gaan puzzelen! Laat Ravensburger nu een hele toffe combi hebben gemaakt van het puzzelplezier en sfeervolle kerstversiering. Je kunt namelijk een Gingerbread House 3D puzzel maken. Je weet wel, van die koekhuisjes waar de heks van Hans en Grietje jaloers op zou zijn. Alleen is deze niet eetbaar, hij blijft wel lekker lang staan!

Review - 3D puzzel Gingerbread House

Wat zit er in de doos?

De buitenkant van de doos ziet er al direct erg aantrekkelijk uit. Het kneuterige kerstgevoel spat er vanaf! Ik houd ervan hoor… Zodra ik de doos open zie ik verschillende zakjes zitten waar de diverse onderdelen van de puzzel in zitten. Daarnaast zit er ook een duidelijke gebruiksaanwijzing in. De puzzelstukjes zitten in een zakje en de andere onderdelen zijn ook apart verpakt. Ik hoef dus niet eerst alles uit te pakken om te gaan beginnen.

Review - 3D puzzel Gingerbread House

Puzzelen maar

Ik begin met het leggen van de kleine puzzelstukjes van de 3D puzzel Gingerbread House. Dit gaat echt super gemakkelijk. De kids helpen me er graag bij. Bij deze puzzel staat er namelijk op de achterkant van ieder puzzelstukje een nummer en een pijltje. Als er nummer 1 staat met een pijltje naar rechts betekent dit dat nummer 2 rechts van  nummer 1 moet komen. Als er nummer 5 staat met een pijltje naar boven betekent dit dat het volgende nummer, 6 dus, boven dit puzzelstukje moet komen. We leggen de puzzel dus andersom: met de binnenkant naar buiten. De meiden vinden het leuk om de nummers te zoeken en te kijken welk getal erna moet komen. Er zijn 216 stukjes in de 3D puzzel Gingerbread House, dus dat gaat nog iets te ver, maar de meeste stukjes worden prima neergelegd. Een gezellige activiteit om samen te doen dus, op een donkere herfstdag.

Review - 3D puzzel Gingerbread House

3D puzzel Gingerbread House opbouwen

Als alle stukjes voor het huis gelegd zijn zet ik de vier muren tegen elkaar aan. De kartonnen onderkant zet ik in elkaar en hier leg ik ook gelijk de ledverlichting doorheen: dit huis wordt namelijk helemaal verlicht! Hoe gaaf is dat! Het begin voor een kerstdorp is gemaakt hoor zo, haha. Ik zet het dak op het huis, zet de raampjes daarin en de schoorstenen erop en dan plaats ik het huis op de kartonnen onderkant. De doos doet dienst als platform voor de puzzel: met veel snoepjes aan de zijkant ziet hij er bijna uit om op te eten…hihi. Al met al een heel sfeervol beeld.

Het maken van de 3D puzzel Gingerbread House is erg leuk, en zodra de kids kunnen tellen prima te doen met het hele gezin. Daarnaast heb je gelijk mooie en sfeervolle kerstdecoratie gemaakt. Ik houd ervan! Na de kerst gaat deze weer de doos in en volgend jaar zullen we het Gingerbread House zeker weer op gaan zetten met zijn allen! Misschien kunnen de dames het dan zelfs wel alleen doen…

Informatie


Review door Myrthe••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond