Home » Reizen met contactlenzen: 6 tips

Reizen met contactlenzen: 6 tips

Reizen met contactlezen: 6 tips

Heerlijk, je gaat op vakantie! Een leuk vooruitzicht. Wel vergt dat wat voorbereiding. En zeker als drager van lenzen is het handig om even na te denken over een aantal praktische zaken. In dit artikel vind je een aantal tips voor lenzendragers die ik samen met lenzensite Sightful heb opgesteld.  Deze tips je kunnen helpen om zorgeloos op vakantie te gaan.

Tip 1: Doe contactlenzen(vloeistof) in je handbagage
Je kunt je lenzen in het vliegtuig natuurlijk in houden. Maar doordat de luchtdruk hier lager is en de lucht dus heel droog, heb je kans op geïrriteerde en droge ogen. Het is daarom handig om wat lenzenvloeistof (en eventueel een lenzenbakje) bij de hand te hebben. Zo kun je je ogen vochtig houden, of de contactlenzen even uitdoen. Wees je ervan bewust dat je niet meer dan 100ml per flesje als handbagage mee mag nemen, en dat dit in een afsluitbare, doorzichtige zak moet zitten. Grotere flessen vloeistof kunnen in de ruimbagage.

Tip 2: Doe daglenzen in als je gaat zwemmen
Het is warm, de zon schijnt en het water roept je. Heerlijk zo’n duik! Natuurlijk kun je dit met (maand)lenzen in doen, maar heel handig is het niet.
Lenzen kunnen door chloor en vuiligheid zorgen voor oogirritatie. Ook is de kans op beschadiging van de lenzen groter. Doe dus, als het even kan, je lenzen voor het zwemmen uit. Als je toch met lenzen wilt zwemmen, dan zijn daglenzen (in combinatie met een goede zwembril) een betere keuze. Je gooit deze weg zodra je het water uit bent, zodat je de kans op vuiltjes en irritatie verkleint. Het voelt dan ook heel fijn om na het zwemmen weer een ‘schoon setje’ in te doen.

Tip 3: Draag een zonnebril
Ondanks dat contantlenzen tegenwoordig een hoog UV-filter bevatten, ben je niet helemaal beschermd tegen de schadelijke straling van de zon. Draag dan ook een zonnebril met UV-bescherming om je ogen het beste te beschermen.
Je kunt ook een zonnebril op sterkte kopen. Zo kun je scherp zien én ben je optimaal beschermd, zonder dat je je druk hoeft te maken om vervuilde lenzen.

Tip 4: Neem extra contactlenzen mee als je op vakantie gaat
Hoe voorzichtig je ook doet, het kan best een keer gebeuren dat jij een lens kwijt raakt als je op vakantie bent. Dat is vervelend. Zeker als je geen extra setje lenzen bij je hebt. Daarom doe je er verstandig aan om zowel meerdere lenzen als meerdere flesjes lenzenvloeistof mee te nemen. Stop ze niet allemaal bij elkaar in één tas, maar verdeel ze over meerdere plekken, zodat je altijd contactlenzen en vloeistof bij de hand hebt.

Tip 5: Neem ook een bril mee
Naast meerdere lenzen, doe je er ook verstandig aan om een bril mee te nemen. Soms leent de situatie zich beter om een bril te dragen. Denk bijvoorbeeld aan het strand.
Het is heel vervelend om zandkorrels in je ogen te krijgen met lenzen. Je hebt dan namelijk de neiging om te gaan wrijven en dat zorgt ervoor dat ze kunnen beschadigen en dat je ogen gaan irriteren.

Tip 6: Gebruik daglenzen
We hebben het al eerder even over daglenzen gehad. Op vakantie is het heel fijn om deze te gebruiken. Je vervangt ze namelijk elke dag, in tegenstelling tot maandlenzen. Daglenzen zijn wat dat betreft hygiënischer. Ondanks dat het misschien lijkt alsof ze duurder zijn dan maandlenzen, valt dat eigenlijk wel mee. Raak je per ongeluk een daglens kwijt, dan is dan aanzienlijk goedkoper dan wanneer dat met een maandlens gebeurt.


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond