Home » Recensie: Monsterzoo 1 – Voedertijd

Recensie: Monsterzoo 1 – Voedertijd

Zo af en toe lees je een boek waarbij ik mezelf dan echt afvraag, wie heeft dit boek geschreven. Ik ben dan zo oprecht nieuwgierig naar de persoon achter het boek dat ik me er eens in ben gaan verdiepen wie Tjerk Noordraven is, en hoe hij erbij komt om dit kinderboek te schrijven. 

Tjerk Noordraven (1987) is een schrijver die een opgezette vleerhond, Dagny, op zijn schouder heeft. Zijn schrijftafel ligt vol met dode vleermuizen en spinnen. Sinds hij een geest heeft gezien op een kerkhof in Frankrijk zit hij vol spannende verhalen en daar schrijft hij over.

Het verhaal

Jindra is een brugklasser, tot hij op een dag benoemd wordt tot bewaker van de Monster Zoo. Monster Zoo is een gigantisch ondergronds complex vol draken en monsters, en die levensgevaarlijke wezens hebben een razende honger.

Recensie: Monsterzoo 1 - Voedertijd

Vormgeving

Het boek ziet er supercool en mooi uit. De Illustraties zijn gemaakt door Jacqueline van Rhijn, dit heeft ze goed gedaan. Zowel de buitenkant als de binnenkant zien er mooi en uitnodigend uit.

Wat wij ervan vinden:

Monsterzoo 1 – voedertijd, is een boek dat niet aan ons besteed is. De adviesleeftijd voor dit boek is vanaf 8 jaar. Het boek is spannend en eng. De manier hoe alles beschreven en omschreven is, past niet bij ons, en zeker niet bij onze 7-jarige. Had ik dan echt moeten wachten tot hij 8 is? Of is het boek te eng voor sommige kinderen Hij kreeg nachtmerries van het boek, wilde niet meer gaan slapen, en wilde vooral het boek niet meer zien. Het werd totaal geskipt door hem.

Poging twee, nu was onze 9-jarige de klos. Ik vroeg hem om het boek te lezen en me te vertellen wat hij ervan vond. Hij is tot pagina 29 gekomen, toen kreeg ik het boek terug. Mam, dit is echt niks voor mij. Hm….dus dit ventje van 9, wat enorm van enge dingen houdt, wat dol is op Halloween en enge films mij dit boek terug geeft met de boodschap: het is niks voor mij? Datzelfde jongetje houdt enorm van de Kippenvel boekenserie, van de Griezelbus en die boeken vindt hij niet te eng. Wat maakt het dan dat hij dit boek aan mij terug geeft met de mededeling dat het niks voor hem is?

Recensie: Monsterzoo 1 - Voedertijd

Zelf maar eens lezen

Ik ben het boek zelf gaan lezen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de manier van schrijven het maakt dat ze het voor zich zien. Het is beeldend beschreven. Dat maakt het eng. Het wordt teveel uitgediept. Zoals dit stukje:

“Ik druk me met mijn schouder tegen de zijkant van het grote bassin en sterk mijn nek, zodat ze in mijn oor kan fluisteren. Je komt precies op tijd, lispelt ze. Ja? Vraag ik schor. Hmmm mmmm, bromt ze. Want ik heb een megahonger. Met een wilde kreet spert ze haar mond open. Haar tanden lijken wel van metaal en zijn ontzettend groot en scherp. Haar ogen fonkelen opeens van bloedlust. Graaiend met haar handen probeert ze me bij mijn nek te grijpen, terwijl haar blikkerend tanden op me af razen….”

Ik begrijp dus waarom het boek voor mijn kinderen niks is en ze het te eng vinden. Het is de manier van schrijven. Teveel uitgediept van hetgeen wat hij wil schrijven. Op zich ook een kracht van de schrijver, om het zo te omschrijven dat het beeldend binnenkomt bij kinderen. Maar dan is het meer voor een oudere leeftijd.

Conclusie

Helaas is het boek bij ons geen succes. Maar als je een kind hebt waarvoor het niet eng genoeg kan zijn, dan is dit boek wellicht interessant. Qua adviesleeftijd zou ik zelf minimaal op 12 jaar in willen zetten.

Monster Zoo 1 Voedertijd info:

  • Leeftijd: ons advies: 12 jaar en ouder
  • Aantal pagina’s: 208 pagina’s
  • Genre: Actie / Monsters
  • Adviesprijs: € 16.99 en hier te koop


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond