Home » Ravensburger 3D puzzel Porsche 911R

Ravensburger 3D puzzel Porsche 911R

Puzzelen is leuk. Tenminste, dat vinden mijn dochter van 8 jaar en ik….Niet dat we dat wekelijks doen, maar we hebben er zeker geen aversie tegen. Daarentegen is mijn zoon (6 jaar) er niet zo happig op. Toen wij het verzoek kregen om een 3D puzzel te testen in de vorm van een Porsche, aarzelde ik wel even. Heel suf misschien, maar omdat het een auto betreft dacht ik hierbij aan mijn zoon (en niet aan mijn dochter), en zoals hierboven al geschreven; hij is geen puzzel-kind. Daarnaast staat op de doos ook nog eens 10-99 jaar vermeld. Aangezien hij 6 jaar is, vroeg ik me af of we ons hier wel aan moesten gaan wagen? Hij gaf zelf de doorslag. Natuurlijk wilde hij deze puzzel maken! Sterker nog; het moest meteen! Mijn dochter vond het leuk om mee te doen. Dat werd dus een puzzelavondje met het hele gezin.

Lees ook: 3d Gingerbread huisje

Hoe werkt het?

In de doos zit een zak met de plastic puzzelstukjes, die zijn voorzien van nummers (1 t/m 108), een onderstel waarop de auto ‘gepuzzeld’ gaat worden, wielen die kunnen draaien met de daarbij behorende onderdelen én uiteraard een handleiding. Eerst hebben we alle puzzelstukjes geordend. Dat hebben we gedaan door rijtjes te maken van 1-9, 10-19, 20-29 en zo verder.

Eigenlijk is het een bouwpakket. Je begint bij nummer 1, waar een pijl op gedrukt is die aangeeft aan welke zijde stukje 2 moet komen, en zo verder. Mijn zoon had dit direct door en begon het dak van de auto te maken. Mijn dochter is begonnen bij stukje 108 en naar beneden toe gaan werken. Ze hebben ieder een deel gepuzzeld, wat uiteindelijk samen de Porsche vormde. Het ging best snel. Bij sommige stukjes had mijn zoon hulp nodig (vooral de stukjes waarbij je een omslag moet maken van dak naar de zijkant van de auto, daarvoor was wel wat kracht nodig om het in elkaar te klikken), maar op die manier had ieder zijn aandeel in de puzzel. Al snel hadden we een auto gepuzzeld! Nu nog op de bodem klikken en klaar. Helaas was dat het lastigste deel. We kregen de delen niet goed op elkaar, en dan raakten er weer wat stukjes los. Maar we geven het niet zomaar op….. Na een paar keer proberen zat hij in elkaar! Hartstikke leuk!

Mijn Oordeel

Is deze puzzel de moeite waard? Ja! Vooral door zijn nummering is het overzichtelijk en goed te doen. Ook voor mijn kinderen van 6 en 8 jaar. Laat je dus niet demotiveren door de leeftijd op de doos. Bovendien was het gezellig om het samen in elkaar te zetten. Is weer eens wat anders dan een gezelschapsspel. De Porsche staat nu op de kamer van mijn zoon. Echt spelen kun je er niet mee. Je kan er wel (voorzichtig) mee rijden, maar het is en blijft een puzzel.

Lees ook: Inspiratie voor “de vier cadeautjesregel”••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond