Home » Je ramen versieren voor Sinterklaas met krijtstift

Je ramen versieren voor Sinterklaas met krijtstift

Stap 2 je eigen krijtstift tekening maken

Nog een krappe maand en dan komt de goedheiligman weer aan in ons land. Zullen we samen aftellen naar deze gezellige dagen? De komende weken zal ik regelmatig cadeau-inspiratie, voorleestips en meer van wat ik tegenkom rondom het thema Sinterklaas (en kerst) met je delen. Vandaag trap ik af met wat voorpret; Je ramen versieren voor Sinterklaas. Het huis versieren voor kerst vind ik niet zo’n groot probleem, dat komt wel goed. Maar met Sinterklaas vind ik dat iets lastiger. Aangezien de ramen in de woonkamer en keuken vaak in het oog springen, ligt het voor de hand om die een make-over te geven.

Je ramen versieren voor Sinterklaas

Je ramen kun je op verschillende manieren versieren:

• Zet wat leuke items, zoals een themaboom, in de vensterbank en dit levert meteen de juiste sfeer op.
• Maak samen een slinger (of koop er één) en hang dit voor de ramen op. Voor leuke ideeën neem je een kijkje op Pinterest.
• Beplak je ramen met zelfklevende raamdecoratie. Vooral de huisjes zijn nu erg populair.
Maak een leuke raamtekening.

Krijtstifttekening voor op je ramen

Een combinatie van leuke spulletjes in de vensterbank en een mooie raamtekening vind ik zelf het leukst. Erg fijn dat ik dan op Badschuim een leuke raamversiering mocht uitkiezen. Met het oog op Sinterklaas koos ik de Krijtstifttekening -Lieve Sint uit. Mijn tekenkunsten zijn alleen niet echt je van het te noemen, dus ik was benieuwd of het mij zou lukken er iets moois van te maken.

Aan de slag

Dat kiezen was nog wel een dingetje trouwens. Er is heel veel keus: van quotes, herfsttekeningen tot bijvoorbeeld een tekening op maat. Maar zoals gezegd heb ik, met Sinterklaas in gedachten, gekozen voor de “Lieve Sint, hier wonen…” tekening. Ik ontving verschillende downloads. De tekening in het groot en in het klein. Daarnaast ook nog eens gespiegeld, voor als je wilt dat de tekening vanaf buiten leesbaar is. Ook de letters van het alfabet ontving ik in het klein, groot en gespiegeld.

Genoeg gepraat, kijk je mee? In enkele stappen kun je je ramen versieren voor Sinterklaas!

Stap 1: de tekening op het raam plakken.

Ik gebruikte hiervoor washi tape.

Stap 1 je eigen krijtstift tekening maken

Stap 2: de lijnen omtrekken met krijtstift.

Het is heel even wennen door het dubbelglas, maar ik kreeg al gauw de slag te pakken.

Stap 2 je eigen krijtstift tekening maken

 

Stap 3: geniet van het eindresultaat!

Binnen een paar minuten had ik een mooie krijtstifttekening.

Je ramen versieren voor Sinterklaas met een krijtstift tekening

Tip: voor slechts €1,00 koop je bij de grotere Hema filialen een krijtstift. Of je bestelt hem online.(*) Let op: krijtstift is een soort marker, ideaal voor op glas, ramen en krijtbord cadeaupapier, maar niet geschikt voor op je echte krijtbord(muur)!

Hoe versier jij je huis voor Sinterklaas?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond