Home » Qibbel Air fietsstoel; mooi, licht en makkelijk te monteren

Qibbel Air fietsstoel; mooi, licht en makkelijk te monteren

Een oer-Hollands, kant en klaar, licht fietsstoeltje voor achterop; het had meteen mijn aandacht. En niet alleen die van mij. Een paar maanden geleden was ik er namelijk al getuige van dat Qibbel Air een Baby Innovation Award binnensleepte. Op basis van de bekende informatie kon ik mij dat toen al goed voorstellen, maar wat is mijn mening nu na een paar weken testen?

Baby Innovation Award

De award die traditiegetrouw ook de start van de Negenmaandenbeurs betekent, werd door Qibbel gewonnen in de categorie Mobility. Afgaande op het ontwerp is het met recht een innovatief stoeltje te noemen. Het is een Nederlands ontwerp geworden dat zowel rekening houdt met ons natte weer als met de hete zomers waar we sinds een paar jaar op getrakteerd worden. Bovendien is hij met 2,5 kilo volgens de fabrikant het lichtste achterzitje dat er verkrijgbaar is.

Rugleuning van mesh
Vijfpuntsgordel

Qibbel Air

Wat naar mijn mening dit fietsstoeltje voor achterop het meest bijzonder maakt, is denk ik wel de hoge rugleuning van mesh. Het voorkomt een zweterige rug en ondersteunt de rug optimaal. Mesh is een soort van netstof waardoor lucht heel makkelijk kan circuleren en ook nog eens snel droog is. Handig na een buitje. De eerste kennismaking was dus positief.

Kant en klare fietsstoel

En toen werd het alleen maar beter. Deze fietsstoel kan namelijk zonder gereedschap vanuit de doos zo op je fiets gemonteerd worden. Daar moet je wel heel blij van worden. Ik wel in elk geval. Ik koos voor de zwarte versie om te reviewen, maar hij is in vier kleurvarianten verkrijgbaar. Hij is geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden tot circa 6 jaar en kan maximaal 22 kg dragen. Mijn dochter van 6,5 weegt precies 22 kg en gaat soms nog mee achterop. Als ik te laat ben bijvoorbeeld en we dus moeten haasten. Ook zij zit nog comfortabel in het stoeltje, maar Bas (bijna 4) maakt er het meest gebruik van.

Tijdloos ontwerp

Fietsstoel voor achterop

De vijfpuntsgordel kan hij, in tegenstelling tot mijn vorig zitje, niet zelf openmaken en is dus extra veilig. Wat ik heel fijn vind, is dat je de voetensteunen heel makkelijk kunt verstellen. Het is heel stom, maar zodra er gereedschap aan te pas moet komen voor dit soort dingen dan blijft het onnodig lang liggen bij mij. Nu is het een kwestie van hendel uitklappen, naar de juiste hoogte schuiven en hendel weer inklappen. That’s it!

Makkelijk monteren en instellen
Subtiel merkje

Qibbel Air met mesh

Hij is makkelijk te installeren, het instellen van de riemen en voetensteunen is een fluitje van een cent en tot slot is het een heel mooi stoeltje om te zien. Dus al met al is de Qibbel Air met rugleuning van mesh voor mij een ideaal stoeltje voor achterop.

Wat vind jij het belangrijkst aan een fietsstoeltje?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond