Home » Proost!

Proost!

Door Sanne | Het is weer die tijd van het jaar. Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en om goede voornemens waar je je toch niet aan gaat houden te maken. Het kan maar achter de rug zijn, toch? We gaan het niet over de nieuwsoverzichten of muziekoverzichten hebben, die worden ook vanzelf wel door onze strotten geduwd. En omdat ik niet weet hoe jullie jaar is geweest, ga ik het lekker egoïstisch over die van mij hebben. Daar weet ik tenminste wel wat van.

Balansen

Nu ben ik vorige week voor de zoveelste keer 21 geworden, en da’s een prima tijd om de balans op te maken leek mij zo. Niet dat er veel te balansen valt. Aan goede voornemens doe ik niet, om de simpele reden dat het in mijn geval gewoonweg niet werkt. Ik bedoel, zeg mij dat ik iets MOET of juist NIET MAG, en raad eens wat ik wil? Juist. Recalcitrante puber dat ik ben. Dus geen verhaal over geslaagde of mislukte goede voornemens. Jammerdebammer. Oh wacht, ik wilde afvallen. Dat wel. Is ook gelukt. Maar omdat er vorig jaar rond deze tijd nog een kind in mijn buik zat was het ook raar geweest als ik nog hetzelfde gewicht had gehad he. Da’s een beetje als zeggen dat je volgend jaar een jaar ouder wil zijn. De kans is groot dat dat helemaal vanzelf lukt. Maaaaar, al met al terug in mijn vertrouwde kledingmaat. Altijd fijn.

Dominante genen

Verder heb ik natuurlijk een enorm positieve ervaring het afgelopen jaar: ik heb een gezond kind op de wereld gezet, alweer bijna 1 jaar geleden. De tijd gaat te snel, hij is al bijna geen baby meer. Snif. Maar ik kijk uit naar hoe hij groeit en zich verder zal ontwikkelen. Net als bij zijn broers trouwens, al gaat dat nu wat geleidelijker. Milo is nu al net zijn moeder, dus dat wordt een drama. Genen, he. Doe je niks aan. Zo heb ik altijd geleerd dat bruine ogen en donker haar dominant zijn, en rood haar en blauwe ogen juist niet. Qua genen dan he, niet qua persoonlijkheid. Lijkt me duidelijk. Maar tóch hebben alle drie de kinders blauwe ogen en (in afnemende mate) rossig haar. Knap, he? De oudste heeft aardig rossig blond haar, de jongste is gewoon blond en de middelste zit er zo’n beetje tussenin. Net alsof de rode toner op raakte of zo.

Proost!

Eens kijken, wat voor jaar was het verder? Leuke nieuwe mensen ontmoet, vrienden en vriendinnen gemaakt & escape rooms ontdekt. Allemaal top, gouden ster, ga zo door. Maar ook zorgen, slecht nieuws, mensen uit het oog verloren, teleurstelling & pijn. Hoort bij het leven, he. En ik heb ook nog stééds de Staatsloterij niet gewonnen, verdomme. Al met al, zeker geen slecht jaar. Heb ik stiekem toch goede voornemens of dingen die ik wil? Jawel, natuurlijk wel, maar dat zeg ik lekker niet. Niet alles is geschikt voor publicatie, iedereen heeft zijn geheimpjes 😉 Dus op naar mijn zoveelste 22e levensjaar, met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Ik ga naar beneden en sla mijn slag. Proost!


Smaakt naar meer? Alle blogs van Sanne lees je hier!

 

Afbeelding: vrouw in glas wijn via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond