Home » Proef met wasbare luiers

Proef met wasbare luiers

Woon je in Rotterdam en ben je zwanger of net bevallen? Lucky you! Niet alleen omdat er een klein miniversie van jou onderweg is, maar omdat de stad Rotterdam een vooruitstrevend initiatief is begonnen. Het goede voorbeeld van onder andere Hengelo, Haarlem en Schiedam volgend, zijn ze gestart met een proef met wasbare luiers.

Blijf jij wel bewust bij wegwerpluiers? Bekijk dan de beste luieraanbiedingen op luiergids.nl of luiergids.be!

Luierberg verminderen

Een huishouden met kindjes in de luiers produceert ontzettend veel restafval. Volgens De Partij voor de Dieren bestaat 5% van het restafval uit luiers. Om deze luierberg terug te dringen, wordt het wasbaar luieren gestimuleerd.

De Sleutel van Rotterdam

Sinds een paar jaar kunnen ouders na de aangifte van hun baby een welkomstpakket aanvragen voor hun baby. Dit pakket is letterlijk een welkom tot de stad Rotterdam pakket en bestaat uit kortingen en toegang tot verschillende leuke dingen in de stad. Denk aan 50% korting op een abonnement van Blijdorp, gratis babyzwemmen of korting op Kangatraining. Superleuk dus!

Wasbaar luieren stimuleren

En nu voegt de gemeente, naar aanleiding van de wens van De Partij voor de Dieren, daar iets tofs aan toe: een proef met wasbare luiers. Hoe de proef er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar te denken valt aan een proefpakket of flinke korting. Woon je niet in Rotterdam en wil je kijken of wasbaar luieren ook iets voor jou is? Diverse merken hebben probeerpakketten of bieden, zoals wasbare luiers van Nappys, complete startpakketten aan zodat je in één koop klaar bent om te starten.

Wasbare luiers goedkoper

Hoewel het een flinke investering vooraf van je vraagt, is gebleken dat wasbare luiers gebruiken een stuk goedkoper is op de lange termijn, zo’n €500,00. Bovendien zijn ze ook nog eens hartstikke duurzaam omdat je ze bij opeenvolgende kindjes kunt gebruiken of voor een mooie prijs kunt doorverkopen. In dit artikel van de Consumentenbond lees je meer over de verschillen tussen wegwerp- en wasbare luiers.

Zou jij meedoen met een proef van je gemeente om wasbaar luieren te stimuleren?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond