Home » Prijsvergelijken: de vergelijker blijft rijker!

Prijsvergelijken: de vergelijker blijft rijker!

prijsvergelijken

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik moeite heb met geld uitgeven. Zeg maar gerust: ik ben een krentenkakker en een twijfelkont. Best lastig in een tijd waarin alles rap duurder wordt! Daarom is prijsvergelijken dan ook mijn grootste lifehack; simpelweg omdat ik anders zou omkomen van de honger of de kou.

Het zijn de kleine dingen

Het grappige is dat ik tegenwoordig wel minder moeite heb om grote uitgaven te doen dan vroeger. Misschien is het een stukje berusting: je hebt een extra slaapkamer nodig? Tja, dat kost gewoon veel geld. Nee, het zijn juist de kleinere uitgaven waar ik de meeste moeite mee heb. Een lekker stukje vlees dat opeens 9 euro kost in plaats van de 6,50 euro die het vorig jaar kostte. En begin niet met me over de benzine!

In de olie

Wij koken meestal in zonnebloemolie; ook zo’n lekker verhaal. De vorige flessen zonnebloemolie die ik kocht, kostte nog € 1,89 per stuk: vorige week betaalde ik voor precies dezelfde fles maar liefst € 3,49. Drie-euro-negenenveertig. Kijk; daar heb ik dus last van. Ik steunde Oekraïne sowieso al vanuit de grond van mijn hart, maar dit soort prijzen vind ik pas écht misdadig.

Prijsvergelijken

Dus ik sta daar, met die fles zonnebloemolie in mijn hand, te twijfelen: kopen of niet kopen? We hebben de afgelopen jaren voor tientallen duizenden euro’s verbouwd, maar dat prijsverschil van € 1,60 blijkt een onneembare horde. Raar, hoe dat werkt in mijn hoofd. Snel even kijken wat het bij de Jumbo kost: óók € 3,49. Oké, dan moet het maar. En de fles verdwijnt in mijn karretje.

Mij niet bellen

Toen ik mijn telefoonabonnement mocht vernieuwen, kickte die twijfel natuurlijk weer volle bak in: er zijn ongeveer 3 miljard aanbieders die ieder zo’n 275.000 abonnementen aanbieden. Tenminste; zo voelde dat voor mij. En waar ik bij een flesje zonnebloemolie eenvoudig even kon prijsvergelijken op de site van die andere supermarkt, leek dat hier onbegonnen werk.

Prijsvergelijken, maar waarmee?!

Het ene abonnement had meer minuten, maar het andere weer meer data. Maar bij die ene moest je meer bijbetalen voor het toestel. En die andere had weer net een nieuwer model. SMS ik eigenlijk nog ooit? Want dat zit in die ene bundel wel en in de andere niet, maar die is dan weer net wat goedkoper. Afijn; een drama.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel sites die prijsvergelijken een stuk eenvoudiger maken. Je moet wél eerst even checken of ze onafhankelijk zijn! Maar dan helpen ze je om vrij eenvoudig de beste keuze voor jou te bepalen. Voor telefoonabonnementen, internet- & tv-abonnementen, energiecontracten en ja; zelfs voor boodschappen!

G’woon veel duurder, jongen!

Ik kan dus mijn flesje zonnebloemolie checken tegen alle supermarktprijzen in Nederland. Dat moest ik natuurlijk even proberen! En wat bleek? Er waren weliswaar een paar goedkopere opties geweest, maar niet bij mij in de buurt. Ook interessant om te zien, was dat exact dezelfde fles zonnebloemolie bij de Plus g’woon vijftig cent duurder was dan bij de Hoogvliet. Maar ja; daar had ik dan 45 kilometer voor moeten rijden.

Al met al kwam ik tot de conclusie dat mijn aankoop voor € 3,49 terecht was geweest: een verantwoorde uitgave. Veel te duur, maar ik had het eigenlijk nergens beter kunnen doen. En dat voelt dan toch lekker! Prijsvergelijkingssites: lifehack numero uno.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond