Home » Hoera! Het pretparkseizoen is van start

Hoera! Het pretparkseizoen is van start

Hoera, het is lente! Traditiegetrouw gaat dan het pretparkseizoen van start. Hoewel de parken dicht zijn, wordt er tijdens de wintermaanden wel degelijk hard gewerkt. Attracties krijgen een onderhoudsbeurt en sommige parken worden zelfs uitgebreid. Ik heb een overzicht gemaakt van de parken die binnenkort weer opengaan. Ik heb er bewust voor gekozen om me te beperken tot de parken waar ik samen met de kinderen ben geweest. De Efteling zul je trouwens in het rijtje missen omdat deze altijd open is.

Linnaeushof

 

Bennebroek | Noord-Holland

Europa’s grootste speeltuin gaat 28 maart 2018 weer open voor het publiek. Linnaeushof heeft meer dan 350 attracties en speeltoestellen. Teveel om op te noemen, maar wij hebben gelachen om de hobbelfietsen, gespeeld in het Verkeersdorp en onze ogen uitgekeken tijdens het ritje in de Linnaeus Expres. Er zijn ook kabelbanen, een trampoline- en luchtkussencentrum, een klimwand en een superglijbaan. Bij mooi weer gaat waterspeeltuin De Oase open. Ook aan de kleintjes is gedacht met Dreumesland en Wortelberg.

Bij de start van het nieuwe seizoen wordt ook een nieuwe attractie in gebruik genomen; een raadselachtige doolhof. Met ruim 150 vierkante meters aan banjerplezier voor de kleintjes. De oudere kinderen kunnen opdrachten zoals raadsels, puzzels en sommetjes oplossen die langs de route staan. Voor de veiligheid is er niet voor hoge afsluitingen gekozen, maar voor lage randen die de route van de doolhof markeren.

Lees hier meer over Linnaeushof:
Linnaeushof; een park geschikt voor kleine en grotere kinderen!

Julianatoren

 

Apeldoorn | Gelderland

Ook Jul & Julia staan te trappelen om je te mogen verwelkomen. Vanaf 30 maart 2018 staan zij met open armen op je te wachten. Meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin natuurlijk ook. Verheug je vast op de Lenteweken, alle verjaardagen worden uitgebreid gevierd en ook is er een nieuwe parkshow. Uit ervaring weet ik dat de shows die gespeeld worden erg de moeite waard zijn. De Kroon van de Baron is een interactieve show waarbij het publiek mag helpen om de verdwenen kroon terug te vinden. Niet alleen het pretparkseizoen is begonnen, ook een nieuwe serie afleveringen van de Jul & Julia tv-show. Dagelijks te zien bij Telekids.

Julianatoren is leuk en gevarieerd voor kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Maak een autoritje, laat je rondzwieren in de draaimolen of maak een helikoptervlucht. De stoere waaghalzen doen natuurlijk een rondje achtbaan. Of twee… of drie. Spaar je toevallig voor dagjes uit korting bij de Jumbo? Die kun je ook voor een dagje Julianatoren inwisselen.

Lees hier meer over Julianatoren:
Julianatoren; een te gek dagje uit!

Toverland

 

Sevenum | Limburg

De winter wordt door veel attractieparken benut om onderhoud te plegen en/of het park uit te breiden. Zo ook Toverland. Troy, de snelste, langste en hoogste houten achtbaan van de Benelux, heeft een grondige renovatie gehad. Op 24 maart 2018 gaat het seizoen hier van start. Weer of geen weer maakt voor je bezoekje aan Toverland trouwens niet uit. Er zijn namelijk naast de buitengebieden ook twee grote binnengebieden.

Als straks in juli Port Laguna en Avalon klaar zijn, is Toverland maar liefst anderhalf keer zo groot. De trots van Avalon wordt Fēnix, een achtbaan waarbij de karretjes naast de baan hangen, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fēnix behaalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur en gaat maar liefst drie keer over de kop. Om extra lang hier van te kunnen genieten zal het attractiepark in de zomervakantie extra lang geopend zijn.

Lees hier meer over Toverland:
Vakantie uitje | Magische Winterweken in Toverland

Speelpark Oud Valkeveen

 

Naarden | Noord-Holland

Dit speelplek ligt verscholen in boswijk Valkeveen. Een prachtige omgeving. Met mooi weer is het hier goed toeven. Waterfietsen, een mega glijbaan, zweefmolen, een achtbaan en boemeltreintje. Het is er allemaal. Oud Valkeveen is vanaf 24 maart 2018 weer open voor het publiek. Er was onenigheid met de gemeente waardoor de eigenaar heeft besloten het park te sluiten.Oud-Valkeveen

Maar, het park is dus weer open. Ook in Naarden is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe attractie. Het lijkt het meest op een vrije val toren, maar wel één waarbij je jezelf omhoog moet hijsen. In het park is trouwens ook een zandstrandje aan het Gooimeer. Het water is overal ondiep. Hoewel het nog steeds opletten is, is dat toch wel erg fijn.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond