Home » Doos: een prentenboek met flapjes en uitklappagina’s

Doos: een prentenboek met flapjes en uitklappagina’s

prentenboek met flapjes

Nu de verjaardag van Mila achter de rug is, haar slingers en ballonnen weer opgeruimd, gaat de Sinterklaasknop om. Zo zoetjes aan wordt het toch wel echt tijd om over Sinterklaascadeau’s na te denken. Hier zit standaard een aantal prentenboeken bij. Laatst hield de school van Mila samen met de plaatselijke boekhandel een boekenmarkt waarbij een percentage van de verkochte boeken naar de schoolkas zou gaan. Toen heb ik wel alvast een aantal gekocht, waaronder een prentenboek met flapjes.

Op de kaft

Als jij een doos had,

een grote kartonnen doos,

wat zou je er dan

mee doen?

Een prentenboek met flapjes

Dit boek heeft een korte en krachtige titel; Doos! Met de voorkant van het boek wordt meteen de toon gezet. Dat komt door de kraftkleurige omslag waarbij er zowel van mat als glazende illustraties gebruik is gemaakt. Het is prachtig! Ook zit in het midden van de omslag van Doos een uitsparing. Net als een handgreep aan de zijkant van een echte doos. Leuk bedacht! Het verhaal draait om dozen. Veel dozen. Wat zit er onder deze? Wat zit er in die? En wat kun je er allemaal mee doen? Door middel van flapjes en een paar uitklappagina’s kom je daarachter. De flapjes zijn stevig en kunnen wel tegen een klein stootje. Als voorlezer kun je makkelijk de spanning opbouwen en de fantasie van je kind prikkelen.

prentenboek met flapjes

Wat zou jij doen met een doos?

De ondertitel van het boek, Wat zou jij doen met een doos?, wordt op het einde met recht eer aan gedaan. Hoe, verklap ik niet. Doos is geschreven door Min Flyte, geïllustreerd door Rosalind Beardshaw, vertaald door J.H. Gever en uitgegeven door Gottmer.

Heb je een nieuwsgierige peuter in huis? Doos is een absolute aanrader. Hij is fijn geprijsd*, voor €10,95 heb je een doos, in een doos, in Doos.
 
Deze (prenten)boeken raad ik ook aan:
Het boek zonder tekeningen
Koffietafel-prentenboek; Bij de neus genomen
Hoe laat is het? | Rupsje Nooitgenoeg
 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond