Home » Hoeveel bomen? | prentenboek met een mooie boodschap

Hoeveel bomen? | prentenboek met een mooie boodschap

Met boeken kun je zoveel! Uiteraard lezen ter ontspanning, maar ook om iets te leren. Ook kun je boeken gebruiken om je kind voor te bereiden op bijzondere veranderingen. De Franse illustrator Barroux gebruikt prentenboeken om maatschappelijke thema’s aan kinderen te introduceren. Zware kost? Mais non!

Prentenboeken met maatschappelijke thema’s

Neem nou Waar is de olifant? Op geniale, maar eenvoudige, wijze maakt hij duidelijk wat ontbossing is en wat voor gevolgen dit heeft voor de dieren. Het is de bedoeling om op elke pagina op zoek te gaan naar de in het bos verstopte dieren. En pagina op pagina wordt dat steeds makkelijker. Het bos wordt minder en de huizen juist meer en meer. Ook Waar is de zeester? behandelt een problematiek; die van zeevervuiling. Langzaam aan maken de zeedieren plaats voor afval. Tot de walvis hier een stokje voor steekt. En samen met de ijsberenfamilie uit Welkom kun je prima uitleggen wat vluchtelingen zijn. Het is knap hoe hij dit soort zware onderwerpen begrijpelijk en leuk kan maken voor kleine kinderen. Maakt opvoeden weer een beetje makkelijker. Hulde!
 


 

Hoeveel bomen?

Zijn allernieuwste, vers van de pers prentenboek heet Hoeveel bomen? Centraal staat de vraag: Hoeveel bomen zijn er nodig voor een bos? Iedereen denkt het juiste antwoord te weten, maar de kleine mier heeft wel een heel slim antwoord.

In Hoeveel bomen? komen de dieren er maar niet uit hoeveel bomen er nodig zijn om een bos te maken. Alle dieren denken dat ze het antwoord weten, maar ze worden het maar niet met elkaar eens. Dan klinkt er een stemmetje vanuit de struiken. Kan het kleine, verlegen stemmetje misschien het juiste antwoord hebben?

Weer zijn het dieren die kinderen middels een kleurrijk verhaal laten nadenken. Ditmaal over gelijk hebben en gelijk krijgen. Wat is het verschil?

Uitgeverij MEIS & MAAS

Alle boeken van Barroux zijn uitgegeven door uitgeverij MEIS & MAAS, een jonge, maar ambitieuze uitgeverij. Andere sterke titels zijn bijvoorbeeld LEGO, Minecraft en Star Wars. En waar ik zelf reikhalzend naar uitkijk, zijn de komende uitgaven van Kinderen voor Kinderen in augustus 2018. De komende twee jaar is MEIS & MAAS namelijk publishing partner hiervan.

Hoeveel bomen? kost €12,99 en te koop in je lokale boekhandel. Of koop ‘m online bij Bruna of Bol.

Interesse in de andere titels van Barroux?


 
 
Deze blog heeft affilliate links. Dit houdt in dat als jij op de link klik die ik plaats en/of een aankoop doet, ik daar een kleine vergoeding voor ontvang van de betreffende webshop. Belangrijk om te weten: het kost jou niets extra! Wel helpt het mij een beetje bij het in standhouden van deze droom; mamaLou blogt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond