Home » Tips voor een praktische inrichting met voldoende opbergruimte

Tips voor een praktische inrichting met voldoende opbergruimte

Het leven van een drukke moeder kan nogal chaotisch zijn. Hierom is het belangrijk dat je waar het kan rust creëert. De inrichting van je huis heeft hier ook een aandeel in. Hoe je je inrichting praktisch inricht? Ik geef een aantal tips!

Slim opbergen

Je kinderen krijgen steeds meer speelgoed en spullen waardoor je huis steeds voller wordt. Wil je voorkomen dat je huis binnen de kortste keren een regelrecht slagveld is? Dan is het de kunst om slim op te bergen. Sorteer het speelgoed dat al anderhalf jaar onaangeraakt in de kast ligt en gooi het weg of geef het aan een goed doel! Breng daarnaast zelden gebruikte spullen naar een plek waar je er weinig last van hebt – denk aan de zolder, kelder of schuur.

Lees ook: Een leven lang op zolder

Kasten

Uit het oog is uit het hart zeggen ze wel eens. Wanneer de grote hoeveelheid troep een pijnpunt begint te worden, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk uit het oog haalt. Kasten met daarin opbergboxen zijn de oplossing. Door opbergboxen te gebruiken, houd je het niet alleen opgeruimd. Ook kun je sorteren wat voor rust zorgt! Kastdeurtjes dicht en genieten maar!

Less = more

Een paar grote meubels werken veel krachtiger dan een grote hoeveelheid kleine meubels. Kleine meubels zorgen namelijk voor een rommelige en volle uitstraling, iets wat je wilt voorkomen in je opgeruimde woning! Kies daarom grote meubels die jij echt mooi vindt.

Houd het licht

Door het zonlicht naar binnen te halen en lichte kleuren te gebruiken creëer je een optisch ruim effect. Een ruimtelijk effect geven, wekt een rustgevoel op. Verwelkom het zonlicht en kies raambekleding die voldoende zonlicht binnenlaat. Vitrages en houten jaloezieën zijn hier een goed voorbeeld van.

Ga jij aan de slag met het praktiseren van je inrichting?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond