Home » Van boon tot pot; dit wist je nog niet van een potje Olvarit babyvoeding

Van boon tot pot; dit wist je nog niet van een potje Olvarit babyvoeding

Onlangs mocht ik in België een doperwtjes veld op. Doel? Meer te weten komen over Olvarit babyvoeding. Resultaat? Ik zal nooit meer vergeten hoe lekker een verse rauwe boon smaakt. En een potje Olvarit babyvoeding heeft geen geheimen meer voor mij. Ik waande me zo tussen de velden net Yvon Jaspers, maar dan een donkere versie en in een aflevering van ‘Moeder zoekt boon’.

Keuzes maken

Maar die moeder was ooit een vrouw die precies wist hoe ze het later ging doen als moeder. Dat mijn beeld ietwat romantisch gekleurd was, had ik heus wel door. Maar dat het zo ver zou afstaan van de latere werkelijkheid had ik niet kunnen bedenken. Nee, ik ben niet de knutselmoeder geworden die ik had verwacht te zijn. Ook de koekjes worden maar sporadisch samen gebakken. Wie had gedacht dat ik lang borstvoeding zou geven? Of mijn kinderen met plezier in lange lappen stof (lees: draagdoek) zou wikkelen? Ik niet!

Lees ook: Het moederschap is als zelfgebakken koekjes + recept

Het moederschap is continue balanceren en opties overwegen. En jezelf steeds beter leren kennen. Dat is tenminste mijn persoonlijke ervaring. En soms maak je keuzes die je van tevoren niet had gedacht. Omdat het beter bij jou, je gezin en levensstijl past. Dus! Terug naar de potjes. Mijn drukke leven, luie inborst en de wetenschap dat het prima babyvoeding is, kozen al snel voor af en toe het gemak van babyvoeding uit een potje. Vond ik het bij mijn eerste kind een B-keuze, nu bij de derde zie ik dat anders.

Mooie combi

Allereerst omdat ik meer weet van wat er in een potje babyvoeding zit. Of eigenlijk wat er niet in zit! En bovenal omdat het perfect bij mij en ons gezin past. En dat is automatisch dan ook het beste nietwaar? Wij combineerden het geven van verse groente en fruit met een potje. Aten we aardappels vlees en groente, dan at baby (zoutloos) mee. Bij een ‘vandaag gaan we lekker niet koken, maar bestellen we pizza, lekker puh’ dag, dan kon er mooi een potje worden opengedraaid. Zo ook onderweg of op visite bijvoorbeeld. Makkelijk.

Potje Olvarit babyvoeding

En ideaal! Vind ik nu. Helemaal in het begin, als nieuwbakken moeder, had ik nog weleens last van schuldgevoel. Allemaal zelfopgelegde druk en een perfect beeld voor ogen hebben van hoe het heurt. Gelukkig leert men al doende. En na mijn Yvon Jaspers dag waarbij ik (op uitnodiging) de boer op ging met Olvarit, is mijn schuldgevoel met terugwerkende kracht verdwenen. Ik kwam namelijk wat leuke en interessante dingen te weten over Olvarit:

De gewassen worden apart geteeld

Zoals dat mag met eten en al helemaal voedsel voor onze kleintjes, zijn strenge regels gebonden aan het telen van Olvarit gewassen. Zo worden ze op aparte velden gekweekt op minimaal een kilometer afstand van een snelweg.

Er mag maximaal twee uur tussen oogsten en invriezen zitten

Ik moest erg lachen om het verhaal van de speady peas die de boer vertelde, maar het is bittere ernst. Om de kwaliteit te waarborgen moet er zo min mogelijk tijd zitten tussen het oogsten en invriezen.

Geen kunstmatige toevoegingen

Die heb ik heus eerder gehoord, maar nam jij dat ook met een korreltje zout? Dat zout ga je niet vinden, suiker ook niet. En al helemaal geen E-nummers of ander conserveringstroep.

Lees ook: Waarom moeilijk doen als het moeilijker kan

Potje Olvarit babyvoeding

Vacuüm verpakt

Maar hoe blijft een potje Olvarit babyvoeding dan houdbaar? Heel simpel: door het te wecken. Hygiënisch en luchtdicht afsluiten. Zoiets als in grootmoeders tijd.

Een Olvarit potje wordt 600 keer gecontroleerd

Gedurende het hele traject van gewas op het veld tot het eindproduct worden alle potjes zo’n 600 keer gecontroleerd. Geen steekproef. Elk potje. 600 keer.

Held in een potje

In elk potje Olvarit babyvoeding zit één herkenbare fruit- of groentesmaak. Dit helpt je kleintje smaken te herkennen. Wat weer goed kan helpen bij het lekker gaan vinden hiervan. Ze worden de heldensmaken genoemd.

Wist je dat?

En passant pikte ik mooi nog het volgende mee:

•Wist je dat een baby geboren wordt met +- 2000 smaakpapillen? Dat daar later op oudere leeftijd nog maar zo’n 200 van overblijven? (Dat voor de grap een citroen geven aan een baby dus eigenlijk best wel heel heftig is?)

Lees ook: Dit is het moederschap! Pijnlijk herkenbare, maar ook dolkomische, cartoonstrips

Het beste

Hoewel ik heel positief tegenover babyvoeding uit een potje sta, is dit geen ode daar aan. Wel aan keuzes maken (wat betreft elk aspect van het moederschap ) gebaseerd op wat het beste bij jou en je kindje past. Want dat is het beste. Altijd.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond