Home » My brown doll; poppen met een donkere huidskleur

My brown doll; poppen met een donkere huidskleur

My Brown Doll heeft poppen met een donkere huidskleur

Poppen met een donkere huidskleur. Het is mij gewoonweg niet eerder opgevallen dat deze bijna niet te verkrijgen zijn. Ik ben dan ook totaal niet bezig met mijn huidskleur. Of eigenlijk is dat ook niet waar. Wat meer in de buurt komt is dat ik er veel aan doe om hier geen aandacht op te vestigen. Ik wil opgaan in de blanke massa. Onmogelijk natuurlijk! Niet dat ik niet blij ben met wie ik ben hoor. Integendeel zelfs. Ik zou niets anders willen. En toch probeer ik wat dat betreft al van kleins af aan om niet op te vallen. Als je uit een klein dorpje in Friesland komt, is dat best een opgave. En toch is het me redelijk gelukt, al zeg ik het zelf.

Halfbloedjes

Mijn kinderen zijn halfbloedjes. Ik zie mijn meisje (en mijn zoontje ook trouwens), qua huidskleur, als overwegend blank. Omdat ik een keer benieuwd was naar hoe zíj dat eigenlijk zag, vroeg ik aan haar de huidskleuren van ons allemaal. Papa is geel (wit klopt niet voor haar en het woordje blank kent ze nog niet), mama is bruin en ze vindt dat zij zelf ook bruin is. Net als mama voegde ze er nog aan toe. Eerlijk gezegd verbaasde dit mij enorm.

20160503_123552

Poppen met een donkere huidskleur van My Brown Doll

Niet veel later kwam ik een My Brown Doll tegen op Instagram. Een pop met zogezegd natural hair. Ik was meteen verkocht, wat een poppetje! Tot dan heb ik nooit de behoefte gehad om poppen met een donkere huidskleur voor mijn dochter te kopen. Dat deze bijna niet te verkrijgen zijn is mij, zoals gezegd, dan ook niet eerder opgevallen. En toch is dat juist de grootste beweegreden geweest voor Sigrid Wijngaards. Met pop Ilicia wil ze ervoor zorgen dat bruine poppen, voor iedereen die dat wil kopen, op grote schaal verkrijgbaar zijn. Een nobel voornemen welke ik alleen maar kan toejuichen. Om dit te realiseren was het nodig om 273 poppen in de voorverkoop te verkopen. Helaas is dat doel niet gehaald. Ik mag alleen maar hopen dat Sigrid het in de toekomst opnieuw zal proberen.

My Brown Doll heeft poppen met een donkere huidskleur

My Brown Doll poppen met een donkere huidskleur en naturel hair

Briljante Mooie Ik

Stil heeft ze overigens niet gezeten, want binnenkort zal er een kleur- en activiteitenboek beschikbaar zijn in haar webshop. Het viel haar namelijk op dat iets simpels als een Nederlands kleurboek met kinderen die donkere kindjes moeten voorstellen gewoon niet te krijgen was. Maar niet voor lang meer. Momenteel wordt er gewerkt aan een vertaling van Brilliant Beautiful Me welke straks dus in haar webshop te koop is. Over die webshop gesproken. Dat is de eerste Nederlandse webshop myblackdoll.nl. Helaas is Ilicia zelf nog niet te koop, maar er zijn genoeg mooierds zoals Danisha, Nubia, Sean en Joy. Ook past Sigrid poppen aan op verzoek. In november wordt Mila vier en een My Brown Doll gaat zeker op het lijstje van mogelijke cadeau’s!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Het is echt een prachtige pop precies! Baby Born is ook verkrijgbaar met een bruine huidskleur (dit even ter info). Het is effectief waar dat er weinig poppen beschikbaar zijn met een donkere huidskleur, erg jammer want ik vind die meestal mooier 🙂

  • Wow wat een mooierd! Die zou ik ook wel willen hebben. Vrienden van ons wilden als kraamcadeau graag een bruine pop voor hun dochtertje. Omdat er nog steeds zoveel rascisme in de wereld is, willen ze hun kindje juist meegeven dat er geen verschil is. Zo had ik er zelf dus nooit over nagedacht. Dat was overigens ook gewoon een pop van de Bart Smit.

    • Wat gaaf! Klinkt gek, maar ik vind het wel wat. Het valt mijn dochter bijvoorbeeld steeds vaker op dat er mensen in een rolstoel zitten. Als je dat thuis al bespreekbaar kunt maken vermijd je misschien onbedoeld gênante vragen onderweg.

      • Ja precies. En ik zag dat het gehandicapte kind zich in dit geval ook beter kon identificeren met haar nieuwe pop. Mooi die blije reactie te zien. Het was ergens een filmpje op FB. Wieweet zie ik ‘m nog eens.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond