Home » U vraagt, wij draaien! 4x plezier met de Gruffalo

U vraagt, wij draaien! 4x plezier met de Gruffalo

Er worden aardig wat gave boeken voor kinderen uitgebracht. Ik vind het geweldig om ze te ontdekken. Vooralsnog ben ik voor nu de enige op ontdekkingstoer want op het moment zijn ze hier helemaal in hun nopjes met Gruffalo, Gruffalo, Gruffalo en nog eens een keer Gruffalo. U vraagt, wij draaien! Al een week of wat hoort de Gruffalo standaard bij het naar bed gaan ritueel. Boeken zijn gelukkig geduldig en de rest van de boekenkast komt wel weer eens aan de beurt.

Zijn jouw kindjes ook zo dol op het muisje? Of zijn ze stiekem voor team monster? Hoe dan ook, met het duo kun je oneindig veel plezier beleven. Ik geef je 4 suggesties.

De gruffalo
Het duo is populair. Zo hebben we nog meer fijne titels van hun in huis zoals Pip en Posy.

De Gruffalo prentenboek

De kans dat je als moeder het prentenboek de Gruffalo niet kent, is klein. Voor alle kersverse leden van de (ouderschaps)club: In het boek staat een kleine slimme muis centraal. Hij ontmoet allemaal dieren in het bos die in hem wel een lekker hapje zien. Op een slimme manier leidt hij ze om de tuin met het fictieve monster de Gruffalo. Maar dan… dan blijkt dit monster met oranje ogen, een tong zwart als drop, een gifgroene wrat op zijn neus en paarse stekels van zijn staart tot op zijn kop echt te bestaan! Als je niet groot bent, moet je slim zijn, is een gezegde dat het muisje ter harte heeft genomen. Ook in het vervolgboek, het kind van de Gruffalo, haalt hij succesvol zijn trucendoos uit de kast.

Geschreven en geïllustreerd door Julia Donaldson en Axel Scheffler. Uitgegeven door Lemniscaat.

De Gruffalo op Netflix

Zo af en toe kom ik onder mijn steen vandaan om dingen te ontdekken die anderen al lang weten. Eén van die dingen is het Gruffalo filmpje op Netflix. Het verhaal is in wezen hetzelfde, maar wordt door mama eekhoorn aan haar kindjes verteld. Ik vind het een hele mooie aanvulling op het boek. Je leert de muis een stukje beter kennen. Hij is namelijk toch wel een beetje bang voor die bosdieren, iets wat niet duidelijk blijkt uit het boek. Dat maakt hem eigenlijk nog dapperder. Ook als het boek niet bekend is, is de film leuk om te kijken. Hij duurt een klein half uurtje wat ideaal is om bijvoorbeeld het spitsuur voor het eten door te komen!

Geschikt voor alle leeftijden. Engels gesproken, nederlandse ondertiteling beschikbaar.

De gruffalo film op netflix

Houten speelfiguren

De echte Gruffalo fans maak je zeker blij met de Bajo houten speelfiguren van de Gruffalo en de muis. Leuk om in combinatie hiermee het boek voor te lezen. Bajo heeft ook een houten speeltheater. Hiermee maak je het feest helemaal compleet. De 18 delige set heeft de uil, vos, achtergrondplaten en nog veel meer. Hiermee kunnen ze het verhaal heel goed naspelen, maar ook net zo goed hun fantasie de vrije loop laten.

De Bajo Gruffalo houten speelgoed kosten ongeveer €35,00 per set en kun je onder andere bij Musjes, Villa Hoera en Hout en Plezier kopen.

De Gruffalo theatervoorstelling

Voor kinderen is het hartstikke leuk om hun favoriete verhaal na te spelen. Het is net echt, maar ze kunnen er in het echt ook heen. Theatergroep Meneer Monster reist door België en Nederland met een Gruffalo voorstelling.

‘De Gruffalo’ is volgens de website van Meneer Monster een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond