Home » Ik ben een zondagsdrager ▪ draag(dins)dag

Ik ben een zondagsdrager ▪ draag(dins)dag

Toen ik mijn blog begon, stond vrijwel direct vast dat ik aandacht wilde besteden aan het dragen. De maanden daarvoor, tijdens mijn zwangerschapsverlof, bleek dat ik het erg leuk vond, zelfs veel plezier in dragen had en het maakte een wezenlijk onderdeel uit van mijn leven.  Daarmee verdiende het een prominente plek op mijn blog. Draag(dins)dag werd geboren!

Hokjesgeest

Ik ben alleen geen deskundige en het is gewoon een hobby. Hobby is ook een gekke benaming eigenlijk. Levensstijl dan? Mwah, dekt voor mij ook niet de lading. Bij een levensstijl denk ik aan het dragen van je kind minstens in combinatie met (lang) borstvoeding geven, samen slapen en Rapley. Zei er iemand hokjesgeest?

Alhoewel Mila heel lang bij ons heeft geslapen, was dit meer uit gemakzucht dan uit overtuiging. Ik sliep liever samen dan dat ik helemaal niet sliep. Een veertigurige werkweek trok ik als nieuwbakken ouder niet met weinig slaap. Bepaalde aspecten van Rapley spreken me zeker aan en pas ik ook toe. Meteen moet ik bekennen dat ik soms ook een potje opentrek. Gemak dient de mens. Borstvoeding geef ik graag en een eindtijd heb ik niet voor ogen. Het kan zomaar zo zijn dat ook Bas de borst krijgt tot hij twee is. Sommige punten kan ik dus afvinken en weer andere niet.

Maar in welk hokje pas ik nou? En waarom wil ik überhaupt een hokje in?

Dipje

Soms heb ik zelfs een draagdipje. De doeken blijven dan liggen en de kinderwagen wordt dagelijks gepakt. Soms vraag ik me daarom af: Wie ben ik om je wekelijks te vertellen hoe of wat over babydragen? Vol goede moed begon ik een paar weken geleden een challenge. Het leek me de ideale manier om er regelmatig mee bezig te zijn, er beter in te worden en er wat van op te steken. Elke week komt er een andere knoop aan bod. Na een paar keer fanatiek aan de slag te zijn geweest, is de klad er nu helaas in gekomen. Filmpjes kijken, steeds oefenen. Na een lange werkdag is dit het laatste waar ik zin in en tijd voor heb. Ik doe het absoluut niet met tegenzin, maar dragen is nu een functioneel iets voor mij geworden. De tijd die ik had tijdens mijn verlof is voorbij of wordt anders ingevuld.

Onzeker

Met elke selfie die voorbij komt in de Facebookgroepen word ik onzekerder. Ik hou niet van selfies maken! Of foto’s van mijzelf in het algemeen. Moet ik ook niet eens een “doe ik het wel goed” foto plaatsen? Van de reacties die daarop komen, zou ik misschien veel kunnen leren. Dan moet ik toch echt eerst die selfie maken. En de rotzooi op de achtergrond opruimen. Dan de Sunday (of Saturday) Stash Shots. Ik ben blij met al mijn doekjes, maar hele unieke items zijn het nou ook weer niet. Wie zit er nu te wachten op een foto van mijn dragers? Wat ik ook een heel leuk item vind in de groepen is het “wat droeg jij vandaag”. Af en toe post ik dan een foto. Maar om dat nou steeds te doen met de Hop Tye die ik altijd uit gemak pak, is ook zo wat. En saai!

Plezier in dragen

Als Bas huilt, bind ik hem voor waardoor hij eerst stopt met huilen, ontspant en daarna zelfs in slaap valt. Hier kan ik steeds opnieuw van genieten.

Gisteren, op tweede pinksterdag, gingen we naar een Campina boerderijdag. Heel bewust heb ik weer de Hop Tye gepakt. Toen ik zag hoeveel moeite het sommige ouders kostte om zich voort te bewegen met de kinderwagen, was ik blij met de keuze die ik had gemaakt.

Op zondag maken we soms een korte wandeling. Ook dat is een moment waarop ik draag. Graag draag zelfs. Het is ook een moment waarop ik wel een draagdoek pak en de tijd neem voor een (nieuwe) knoop. Zou dat het zijn? Ben ik een zondagsdrager?

Het wordt me steeds duidelijker dat dit soort momenten de redenen zijn waarom ik mijn baby ben gaan dragen. En ook zorgen dit soort momenten ervoor dat ik elke week met veel plezier een artikel hier over plaats. Zondagsdrager of wat voor benaming ik het ook geef, in welk hokje ik ook pas; de liefde voor het dragen is immer aanwezig!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Dragen moet je denk ik vooral doen wanneer je er zin in hebt en omdat je het fijn vind. Als dat een tijdje niet is of het zo niet uitkomt, ook prima toch?

 • Ik heb eigenlijk nooit gedragen.. Toen ik nog zwanger was leek het me best leuk, maar toen ze eenmaal geboren was, vond ik het er vaak te warm voor (voor mijn gevoel dan). Fiene is verder echt een heel zoet kindje geweest, dus het was ook niet direct ‘nodig’. Bij een eventueel volgend kindje zou ik het wel willen proberen!

  • Ik snap wat je bedoelt. Bas is een baby die, zeker in het begin, heel veel bij me wilde zijn. Het dragen heb ik daardoor als een uitkomst ervaren. Zelf vond ik het stiekem ook erg fijn om hem zo dichtbij me te hebben. Hij is trouwens van oktober dus het warme heb ik geen last van gehad. Afgelopen weken wel, maar door kleding hierop aan te passen ging het soms prima. En soms was het ook gewoon echt te warm, dan doe ik het niet.

 • Ik heb nooit gedragen. Wel altijd willen doen en misschien doe ik het met Brent nog wel. Is wel makkelijk dan heb je je handen vrij en kan ik makkelijker weg met 3 kinderen… want met een buggy en kinderwagen lopen is geen optie…

  • Met 3 kindjes op pad lijkt me ook wel een onderneming. Je bent, zonder drager, dan snel aangewezen op een dubbele wagen denk ik? Hoe doe je dat nu?

 • Ik draag vaak op zondag en als jet regent. Haha de hond uitlaten met kinderwagen en paraplu vind ik zo onhandig, dus dan hup dragen en samen droog onder de paraplu

 • Mooie benaming! En draag zelf ook de ene keer vaker dan de andere. Op de boerderij lijkt me dat je idd blij was geen kinderwagen meegenomen te hebben. Die doeken en draagzakken zijn ideaal om je handen vrij te hebben.

 • Dragen wanneer je uitkomt is toch ook een levensstijl?? Ik draag nog niet, ga ik misschien ook wel helemaal niet doen. Misschien ook wel… Ik weet het nog niet. Heb nog een week om erover na te denken

 • […] Zondag is een dag van niets moet en alles mag. Heerlijk aanlummelen. Een dag waarop de uren voorbijvliegen en je eigenlijk niks heb gedaan. Aan de ene kant vind ik dat zonde van de dag, aan de andere kant is het ook genieten. Zondag is pyamadag! Zeker als de zaterdag er voor best een beetje druk is geweest zoals dit weekend. Deze zondag was de Man uit hobbyen en was ik alleen thuis met de kinderen. Afhankelijk van wat ik nog gedaan wil hebben, kan het een fijne dag zijn of één waarbij ik toch achter de feiten aanloop. Want stiekem is zondag ook wel een dag waarop ik de komende week wil plannen voor de blog en voor DraagKaart. Een dag waarop één of twee blogs schrijven fijn zou zijn en één van de dagen waarop ik foto’s bij daglicht kan maken. Lukt vaker niet dan wel. Dus! […]

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond