Home » Planner peace my *ss

Planner peace my *ss

Dus omdat ik nog niet genoeg te doen had, begon ik een nieuwe hobby. Plannen! Geen idee sinds wanneer dat een hobby is, maar het heeft zelfs een community en alles. En ik ben gek op Facebookgroepjes. Deze zijn ook nog eens zonder online ruzietjes of steekjes onder water en zo. Geen popcorn hiero. En nee, echt niet saai! Juist een beetje te leuk. Kom ik zo op terug. In die groepjes leerde ik dat het hoogst haalbare planner peace is; tevreden zijn met de planner die je op dat moment gebruikt is de meest eenvoudige en gangbare uitleg.
 

Een blik in mijn travelers notebook. Een planner waarin je losse onderdelen (inserts) kunt stoppen. Bij mij zit er o.a. een agenda in, maar ook een boekje waarin ik bijv soms bij hou hoe een afval dag is verlopen.

 

Te veel van alles

Eerst bij het begin beginnen. Namelijk chaos. Om me heen, in mijn hoofd. Overal. Te veel leuk vinden, te veel willen, daardoor verplichtingen aangaan die te veel moeten met zich meebrengen. En toen kwam Milly. Lieve Milly Pie. Ja ja, het gaat hier echt om een planner. Ze leerde me om een beetje rust te scheppen. Door een tip van Karin Rozenhart belande ik daarbij ook nog eens in een plannergroepje. Je kunt het beter een rabbit hole noemen van waaruit niet meer valt te ontsnappen.

En potdomme, dat wil ik niet eens. Het is zo gezellig hier. Het kost alleen zo verschrikkelijk veel tijd en geld. Vooral veel geld. Hoe beter ik word, hoe minder tijd het zal kosten. Maar verder is het kopen kopen kopen. Grote dingen zoals een nieuwe planner die beter geschikt is voor onderweg tot kleine dingetjes als een paperclip.


En niet zomaar clips mensen. PAPERCLIPS!


Nu weet ik eindelijk hoe Sjakie zich in dat fabriek voelde. Of Hans en Grietje bij het huisje. Ik wacht alleen nog op een ezeltje strekje experience. Tot die tijd vermaak ik me wel. Een stickertje hier en een stempeltje daar. En omdat 1 nieuwe hobby nog niet genoeg was, heb ik een hobby in een hobby ontdekt: handletteren! Maakt het plannen zo veel leuker.
 

Handlettering Quote
Ok ok, dit schreeuwt beginner, maar oefening baart hopelijk veel kunst. Voor nu ben ik trots. Mega!

 

Papier hier!

Het grappige van al dat geplan is dat het niet alleen over de toekomst gaat, je plant ook achteruit. Sta stil bij leuke gebeurtenissen en maak er een nog mooiere herinnering van. Noemen ze memoryplanning. Ik combineer deze twee dingen. Dat probeer ik tenminste. En dan heb je nog de Project Life, bullet journailing of scrapbooking mensen. Papier hier! Papier liefhebbers all over. Ik gebruik wel het materiaal, maar waag me even niet aan deze hobby’s aan hobby. Een hobby in een hobby is voorlopig genoeg.

Als de kinderen op bed liggen, de liefste Lieverd zich op zijn hobby stort, kruip ik aan de eettafel. Te midden van een chaos aan washi, stickers, papier, stiften en pennen ga ik op zoek naar planner piece. Ik noteer afspraken, hou mijn afvalvorderingen bij en plak foto’s in van de kinderen. En lijstjes. Zoveel lijstjes. Waarom iets meteen doen als je het in delen kan opsplitsen en beetje bij beetje alles kunt afstrepen? Gewoon niet logisch jongens, dus maak ik lijstjes.

Op zoek naar planner peace

En kijk ik YouTube filmpjes. Ik zal je verder niet vervelen met alle apparaten en technieken die er zijn, maar neem maar van mij aan dat het versieren van papier een echte kunst is. De planner peace duurt alleen zo kort… Zo’n beetje tot ik weer iets mooiers, leukers of beters voorbij zie komen. Of een leuke gebeurtenis die er om vraagt om vastgelegd te worden. Is dat allemaal echt nodig? Neuh, met een schriftje, liniaal en wat pennen kom je er ook. Heus! Alleen een beetje washi fleurt alles op, nietwaar?!Voor de gelegenheid heb ik zelfs een nieuwe Instagram account aangemaakt. Plannerdutchie it is. 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • hahaha, wat een leuke blog! En ooooo, zooooo herkenbaar. Ik doe precies hetzelfde, maar ik begin langzaam planner peace te vinden. En een redelijk standaard set-up van mijn ring binder(s). Ik heb hetzelfde sinds begin van het jaar.
    Handlettering ben ik ook mee begonnen. Kijk uit naar meer blogs.

    • Wat leuk Maria, welkom! En ik heb nog zo gezegd dat ik geen handlettering ging doen. Maar het hoort er gewoon bij. My planner made me do it. Haha. Fijn trouwens dat je blij bent met je planner. Ik zoek nog even verder. Ik hoop binnenkort een kit uit Amerika te ontvangen. Doe dan zeker een unboxing hier.

  • Fantastisch! Waar haal je de tijd en energie vandaan?!?!?!!! Veel plezier! Enne succes met het vinden van je planner peace

  • Haha, ik ben nog steeds op zoek naar een systeem dat voor mij werkt. De decoratie en zo doet me persoonlijk iets minder, al wil ik wel graag dat het er netjes en overzichtelijk uitziet. De lijstjes… zo herkenbaar!
    Ik zie in de Bullet Journal groep op FB meer mensen die keihard op zoek zijn naar planner peace en net als jij af en toe verzuipen in washi tape, handlettering en de mooie creaties van anderen. Ach, waarom zou dit niet gewoon een leuke hobby mogen zijn?! 🙂 Hoop dat je je planner peace gaat vinden en je je in de tussentijd kan vermaken met deze leuke hobby 😉

  • Hier een bujo fan! Heb een “echte” en pas het nu al toe in m’n 2018 agenda, omdat ik m’n Nuuna niet in m’n schoudertas krijg (of de Nuuna is te groot of de tas te klein… )

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond