Home » Hoe doe je dat toch? (spoiler: een planner die zakelijk en privé combineert)

Hoe doe je dat toch? (spoiler: een planner die zakelijk en privé combineert)

Ik ben moeder van drie kinderen, werk in loondienst, hou een blog bij, ik heb creatieve hobby’s en oh ja ik heb ook nog een relatie. Hoe doe je dat toch? hoor ik meer dan eens. Spoiler: plannen, plannen, op mijn snufferd gaan en weer opstaan. Het is een zelfopgelegd druk leven, maar ik zou niet anders willen. Nou ja, ik zou het nòg beter willen combineren. Dat plannen is soms een dingetje, maar als het wel lukt geeft dat een enorme kick. Een motivatieboost vooruit. Een goede planner die zakelijk en privé combineert, is voor mij daarom enorm belangrijk.

planner die zakelijk en privé combineert

Flow Planners

Een paar maanden geleden schreef ik een artikel over Flow Planners. Een planner waar ik mee aan de slag zou gaan. Heel graag mee aan de slag wilde zelfs. Inmiddels heb ik ‘m een maand of drie in gebruik en vertel graag hoe het mij helpt om de boel in goede banen te leiden.

Eerst even een paar functionaliteiten op een rij:

*Uren- en rittenregistratie
*Met ringband, waardoor hij open blijft liggen
*Elk kwartaal een tip van een professional
*Een signaal dat het weer tijd is voor je btw aangifte
*Doelen stellen
*Persoonlijk en zakelijk jaar vooruit- en terugblik
*Mapje voor bonnetjes
*Maandelijks ruimte om te mindmappen
*Zaterdag en zondagen zijn niet samengevoegd
*Motiverende quotes
*Pasteltinten
*Horizontale indeling
*Notitieruimte

Door de ringband blijft de planner mooi openliggen

Een planner die zakelijk en privé combineert

De planner is bedacht met het oog op vrouwen die het zzp’er zijn en een gezin combineren. En voor mij als duizendpoot is dat heel fijn. Elke maand stel ik doelen. Het één lastiger te bereiken dan de ander. Realistisch met ambitie. Het mooie is dat ik ondanks dat ik niet alles heb gehaald wat ik wilde, wel één stap of meerdere vooruit heb gezet er naar toe.

Zakelijk gebruik Flow Planners

Elke week begint met een duidelijk overzicht. Je stelt één tot drie weekdoelen op. Om die doelen te bereiken zul je taken moeten afronden. Die taken vul je in. Dit is je uitgangspunt voor de week. Vervolgens verdeel je die taken per twee dagen over de hele week. Ik vind dit een hele prettige manier van werken. Het geeft me houvast, zonder ergens aan vast te zitten. Pas als ik weet wanneer ik een taak kan doen, schuif ik ‘m door naar een specifieke dag. Met een druk gezinsleven heb ik die flexibiliteit ook wel nodig. Eens gedaan, streep ik het overal door. En dat geeft een heel fijn gevoel en motivatie om weer iets anders aan te pakken.

fictieve planning ter voorbeeld

Werk en gezin combineren

Om terug te komen op het gezinsleven, er is ook ruimte om privézaken kwijt te kunnen. Er is een boodschappenlijstje en (ook hier weer) per twee dagen ruimte om je to do’s te noteren. Je kunt zelfs je weekmenu hierin plannen. Dit alles bij elkaar maakt het een zeer complete planner. Eentje waar je als zzp’er en moeder heel goed mee uit de voeten kunt.

Hoe doe je dat toch?! Met Flow Planners!

Voor mij werkt het! Het duurde een week of drie voor ik mijn draai er in had gevonden. Er zijn bepaalde onderdelen die ik niet gebruik. Zo kook ik bijna nooit en doet De Man ook de boodschappen. Die onderdelen, waar andere gebruikers overigens wel dankbaar gebruik van maken, heb ik besloten anders in te richten. Het boodschappenlijstje gebruik ik bijvoorbeeld om ideeën voor artikelen te noteren. Gedurende de week pik ik daar steeds iets uit. Op mijn eigen manier toch een boodschappenlijstje. 😉••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Ik lees regelmatig jou blogs. Maar deze sprak mij het meeste aan. Ik ben een planner ‘freak’. Ik heb zelf een ringband planner, maar ik mijn eigen blaadjes en indelingen hebt. Een goede planner is voor mij heeeeeel belangrijk.
  Erg leuk geschreven!

 • Leuk artikel!
  Ik gebruik momenteel zelf de Purpuz planner, maar gebruik hem eigenlijk nog te weinig naar mijn zin..
  Toffe aan deze vind ik de maaltijdplanning haha. Ik bedenk altijd graag in het weekend lekkere gezonde recepten voor de rest van de week. Misschien volgend jaar toch maar eens naar deze planner kijken..

  • Wel over gehoord, maar nog niet zelf gebruikt. Komt het door de indeling dat je ‘m te weinig gebruikt?

   Klinkt alsof de maaltijdplanning inderdaad helemaal bij jou past. Een item dat, naar ik heb begrepen, er volgend jaar ook inzit.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond