Home » Piraten kinderfeestje: zo organiseer jij het perfecte feestje!

Piraten kinderfeestje: zo organiseer jij het perfecte feestje!

Kinderen en verkleden: het is vaak een combinatie die geweldige momenten oplevert. De hele middag draait het om dat ene verhaal en de kinderen duiken helemaal in hun eigen rol. Ook bij thema kinderfeestjes is dat dus zeker het geval. Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een stoer thema? Dan is een piraten kinderfeestje een goed idee! In deze blog lees je de leukste ideeën om er een geslaagde dag van te maken.

Uitnodiging van kinderfeestje: de schatkaart

Een piraten kinderfeestje begint natuurlijk met een originele uitnodiging. Als je aan piraten denkt, denk je aan schatzoeken. De perfecte uitnodiging is daarom een schatkaart, inclusief verbrande randen. Je kunt jouw digitale vaardigheden los laten voor deze uitnodiging, of je creëert juist een uitnodiging met enkel papier en stiften. Op de voorkant teken je een plattegrond van jouw straat en zet bij jouw huis een kruis. Op de achterkant schrijf je belangrijke informatie, zoals adresgegevens, begintijd en eindtijd. Vervolgens is het een kwestie van de randen verbranden van de kaart, en je hebt een echte piraten uitnodiging gemaakt!

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een stoer thema? Dan is een piraten kinderfeestje een goed idee! In deze blog lees je tips hiervoor!

Verkleedkleren en decoratie in piraten thema

De tweede stap is het vinden van een geschikte piraten outfit voor jezelf en jouw jarige kind. Daarnaast is het extra leuk als alle kinderen die langskomen ook verkleed zijn als een piraat. Zet daarom op de uitnodiging het thema en laat weten dat het de bedoeling is dat de kinderen zich verkleden. Zo staat niemand bij binnenkomst vol verassingen. Ook jouw huis kun jij helemaal versieren in het piraten thema. Denk aan slingers, ballonnen of vlaggen. Nu nog een bijpassend muziekje en het piraten kinderfeestje kan beginnen.

De leukste spelletjes voor een piraten kinderfeestje

Als alle kinderen binnen zijn, kan het piraten kinderfeestje écht beginnen. Vanaf dat moment komen de piraten spelletjes om de hoek kijken. Je kunt er een competitie aanhangen waarbij je op zoek gaat naar de ‘beste’ piraat. De kinderen verdienen daarvoor punten per spel. Het is ook mogelijk om spelletjes zonder punten te spelen, en iedereen naar huis te laten gaan met een eigen gemaakte piraten certificaat. Wat je ook kiest, ik zet de leukste buitenspelletjes in piraten thema op een rijtje!

Kapitein Haak ringwerpen

Bij Kapitein Haak ringwerpen wordt gebruik gemaakt van een bord waarop een aantal haken zitten. Ieder kind krijgt zes plastic ringen en probeert deze om de haken te gooien. Voor iedere raak gegooide ring, krijgt het kind één punt. Aan het einde van het spel worden alle punten bij elkaar op geteld.

Benodigdheden:

 • 1 bord met haken
 • 6 plastic ringen

Kanonskogelschieten

Ieder kind heeft drie ballen die dienen als kanonskogels. Dit kunnen bijvoorbeeld tennisballen zijn of jeu de boules ballen voor kinderen. In het speelveld plaats je een stok met een piratenvlag. Ieder kind mag nu zijn of haar kanonskogels werpen om zo dicht mogelijk bij de stok te belanden. Nadat een kind alle ballen heeft gebruikt, wordt op de plek van de dichtstbijzijnde bal een voorwerp gelegd. Nu is het volgende kind aan de beurt. Aan het eind van het spel wordt gekeken wie de kanonskogel het dichtst bij de piratenstok heeft gekregen.

Benodigdheden:

 • 3 ballen
 • Stok met piratenvlag

Verstrooide piraten

De combinatie van piraten en rum zorgt ervoor dat zij niet meer recht kunnen lopen. Tel daar een boot bij op die over het water golft, en de piraten zullen niet in een rechte lijn lopen. Bij dit spel kruipen de kinderen in deze rol. Alle kinderen worden verdeeld in twee groepen. Ieder kind pakt om de beurt een bekertje met water (de rum). Vervolgens houdt het kind een paal vast en begint rondjes te lopen om de paal. Na 10 rondjes laat het kind de paal los en rent naar de finish. Bij de finish worden de bekertjes geleegd in een emmer. Na een vooraf afgesproken tijd wordt het spel gestopt. De hoogte van het water in de emmers wordt opgemeten met een meetlint, en de groep met het meeste water wint het spel!

 Benodigdheden:

 • Bekertjes
 • Water
 • 2 palen of stokken
 • 2 emmers
 • Meetlint
 • Timer

Goudstukken verzamelen

De bedoeling is om goudstukken in een schatkist te rollen, want alleen daar zijn ze veilig. Je hebt daarvoor gouden munten nodig, waarvoor je bijvoorbeeld gouden chocolade munten kunt gebruiken. Bij dit spel heb je twee opties. De eerste optie is het rollen van de goudenstukken in de gaten van een sjoelbak. Daarnaast kun je ook een (schat)kist op de grond neerzetten, waar de kinderen de goudstukken proberen in te gooien. Ieder raak gegooide of gerolde goudstuk levert je punten op. Aan het einde van het spel wint de piraat met de meeste punten.

Benodigdheden:

 • Gouden chocolade munten
 • Sjoelbak of een (schat)kist
Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een stoer thema? Dan is een piraten kinderfeestje een goed idee! In deze blog lees je tips hiervoor!

Piraten kinderfeestje: alle piraten weer terug naar huis

Hebben de kinderen alle piraten spelletjes gespeeld? Dan is het tijd om even bij te komen en te genieten van een snack. Als je een blijvende herinnering wilt aan deze feestelijke dag, is het erg leuk om als afsluiter een groepsfoto met alle piraten outfits. Vervolgens is het tijd om de kinderen weer op te laten halen door hun ouders. Eén ding is zeker: jouw kind heeft een onvergetelijke piraten dag gehad!

Lees ook: andere leuke kinderfeestje ideeën.

Geschreven door Luuk Verschuren- Wijkie

Photo’s by Nadjib BR and N on Unsplash••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond