Home » Pinksterweekend uitje | Friendly4Kids beurs; gezonde, duurzame en veilige producten voor kinderen

Pinksterweekend uitje | Friendly4Kids beurs; gezonde, duurzame en veilige producten voor kinderen

Pinksterweekend uitje

Het Pinksterweekend is een uitgelezen moment om samen met je gezin of vrienden op pad te gaan. Mijn nicht stelde een paar maanden geleden de Friendly4Kids beurs voor en ik was er meteen voor te porren. Samen zwanger zijn schept een band. Meerdere keren samen zwanger zijn helemaal. We hebben samen al vaker zwangerschaps- en kinderbeurzen bezocht en het is dolle pret.

Pinksterweekend uitje

Friendly 4 Kids beurs

De naam zegt het al; gezonde, duurzame en veilige producten voor kinderen. Van snoep zonder troep tot hulp en coaching bij het opvoeden, het was er allemaal. We hebben leuke gesprekken gevoerd met standhouders, mooie dingen gekocht en een enorm gezellige dag gehad.

wasbare poppenluiertje van Kempense Luierkontjes

Aanraders

Tijdens zo’n dag zie en hoor je veel. Ik was onder de indruk van de rvs rietjes van Bag Again, de mooie prentenboeken van Blauwe Gerrit die gemaakt zijn met echte foto’s van de Veluwe, het wasbaar poppenluiertje van Kempense Luierkontjes en nog zoveel meer eigenlijk. Hieruit heb ik een aantal aanraders geselecteerd. Komen ze:

Van Hut Naar Her: hut van karton

Welk kind houd er niet van hutten bouwen? Van Hut Naar Her voorziet in deze behoefte met een mooie hut van golfkarton. Tof vind ik dat een kind met één pakket op verschillende manieren een hut kan bouwen. Na het spelen is de hut zo weer plat opgeruimd. Top!

GelukjesDag Be-leefkalender

Ik was blij verrast toen ik GelukjesDag spotte. De naam was mij niet onbekend. Tijdens de kerstperiode heb ik, naar aanleiding van een persbericht, al iets geschreven over deze luikjeskalender. En nu kon ik ‘m ook in het echt zien. Het idee is zowel simpel als geniaal. Elke week mag er een luikje open, achter elk luikje zit een briefje met een boodschap en soms een klein cadeautje. Je creëert hiermee als kind eigenlijk elke week, voor een jaar lang, een geluksmomentje voor jezelf. Fijn, fijn, fijn!

Ivy & Oliver Pictoplanner

Een plansysteem kan natuurlijk meteen op mijn aandacht rekenen. Nog net voor sluitingstijd kon ik even kletsen met Carolijn. Zij is de bedenkster van Ivy en Oliver; een roodborstje en olifant als vriendenkoppeltje. Het eerste product is een pictoplanner. Ik merk het aan Mila en ook steeds meer aan Bas dat ze behoefte hebben aan het weten hoe een dag verloopt. Het geeft ze rust en herkenning. De Pictoplanner lijkt me een geweldig hulpmiddel hierbij.

Eduna: Liefde en Seks Memoryspel

Een ander fijn hulpmiddel zijn de producten van Eduna. Op een laagdrempelige, maar duidelijke manier, kinderen wegwijs maken over het eigen lichaam, liefde en seks. Seksuele voorlichting is hier nog niet aan de orde, maar dit lijkt me een hele fijne manier die ik zeker ga onthouden.

Dikke Draai Ananas

Dikke Draai Ananas is net zo knotsgek als de naam. Aan de hand van drie willekeurige woorden teken je een figuur. En dan is het aan je medespelers om te raden wat die drie woorden zijn. Creatief denken wordt op een humoristische manier gestimuleerd. Ik heb zo’n spijt dat ik deze niet heb gekocht. Ik bedacht me pas achteraf dat we binnenkort een jarige hebben die dit onwijs leuk zou vinden. Gelukkig is er een webshop.

Aankopen Friendly4Kids beurs

Wat ik wel heb gekocht?

Mila wil al een tijdje een elektrische tandenborstel, dus die nam ik mee bij de stand van Hannelotje. Een tijdje geleden kreeg ik van de buren een setje vork en lepel voor Sem. Dikke hit. Dit setje lijkt er erg op, dus wilde ik die graag hebben (Kempense Luierkontjes).

Uiteraard heb ik ook aan Bas gedacht. Bij kinderboekenwinkel Alice in Wonderland ben ik geslaagd voor een flapjesboek met reddingsvoertuigen. Helemaal in zijn straatje. Verder kon ik een educatief cijferspel, de Hurri Count, niet laten liggen. Mila is heel erg bezig met rekensommetjes maken en dit leek mij heel erg leuk. Je kunt het vergelijken met Halli Gali zei de dame van Olaf Ontdekt.

 

Zo grappig om Wendy tegen te komen. Voor haar vorige shop reviewde ik een bijtketting samen met Bas. En nu was ik weer op zoek naar iets om in te bijten voor hem. Nu heeft ze met een Kauwsieraden en meer een shop die hierin gespecialiseerd is. Geen idee of het gaat helpen, maar het is het proberen waard.

Pinksteruitje

Dit is nog maar een greep van de producten die er waren. Er was nog zoveel leuks te zien, te koop en te beleven. Met een grote springkussen en Fien en Teun die rondlopen is er ook aan de kleintjes gedacht. Er zijn ook veel standhouders waar kinderen iets leuks kunnen doen. Denk aan kinderyoga, een judo en dans clinic, workshop website bouwen en apparaten slopen en weer iets nieuws van maken. Voor een welverdiende pauze kun je op het foodpleintje terecht voor een hapje en een drankje. Ben je nog op zoek naar een Pinksterweekend uitje? Gaan!

Lang verhaal korter? Heb je interesse in duurzaam speelgoed, vriendelijk voor de huid producten, snoep zonder troep, creatieve en educatieve spellen, coaching en hulp bij de opvoeding voor en van kinderen? Dan is de Friendly4Kids een ideaal Pinksterweekend uitje. Op 19 en 20 mei 2018 in de Broodfabriek in Rijswijk.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond