Home » Het begon allemaal met een modderkeuken… | #MC2017

Het begon allemaal met een modderkeuken… | #MC2017

Toen we nog in de stad woonden hadden we een klein balkonnetje. Het (Euromast)Park dat vlakbij was, noemden we gekscherend onze achtertuin. Wandelingen na familiediners, kleedje uitslaan met een vriendin, leuke muziekevenementen, bbq’en met vrienden en een blokje om met de hond. Het was een erg fijne plek. Toen we, omwille van Mila en onze wens om gezinsuitbreiding, op zoek gingen naar een eengezinshuis stond een eigen tuin hoog op het verlanglijstje. Beter gezegd; een huis zonder tuin zou niet door de keuring komen. Beiden hebben we geen groene vingers, maar een eigen buitenplek was zeker een wens. We hadden niet alleen geluk met het huis, maar ook de tuin zag er meer dan prima uit. Een mooie mix van groen en tegels. We zetten er onze tuinset neer en beleefden een mooie eerste zomer met waterpret en bbq’s. Het was het alleen net niet. We misten een beetje gezelligheid. En tja de groene vingers ontbraken ook nog steeds.

Tijdens één van de weinige warme zomerdagen kregen we dan toch echt de smaak te pakken. Gelukkig maar, want de onkruid was niet meer te negeren. Naast een grote schoonmaak, wilde ik graag een speelhoekje voor de kinderen. Met daarnaast wat verse plantjes en decoratie hoopte ik veel te bereiken. Dat speelhoekje moest een modderkeuken gaan worden. Voor inspiratie keek ik me suf op Pinterest, maar daar kreeg ik helaas geen twee rechterhanden van. Ineens was daar toch nog een zweempje inspiratie, tikte ik ergens echte fruitkistjes op de kop en timmerde een simpele constructie in elkaar. Het plan om zand toe te voegen heb ik laten varen omdat ik geen idee had hoe ik het af moest gaan dekken. Een modderkeuken zonder modder dus. Voor de kinderen maakt het geen fluit uit. Ze koken, spelen en doen gretig alsof.

In eerste instantie nog met mint kleurige raamfolie

 

Maar helaas was dat niet bestand tegen al het regen en wind.

Verder was het erg veel onkruid verwijderen. En nog eens en nog eens. We zijn daarna nog een stapje verder gegaan en besloten ook een loungeset aan te schaffen. Niks fancy, een “net echte” wicker set voor een mooi prijsje. Hoogzomer was het lang zoeken naar iets wat niet belachelijk duur was. Dat dat gelukt is, ben ik zo blij mee!

We waren klaar en helemaal blij met het resultaat toen ik van Fotofabriek een wanddecoratie mocht uitkiezen. Ik vertelde over de make over van de tuin en op hun aanraden heb ik voor een foto op plexiglas gekozen. In eerste instantie op zoek naar een mooi buitenplaatje zoals mooie bloemen of een regenplasje, besloot ik heel rigoreus toch voor iets heel anders te gaan. Het is een collage van onze vakantie bij Landal geworden. Het was onze eerste vakantie met z’n vijven en die was zo fijn. Heel bijzonder om daar zo aan herinnerd te worden. De foto steekt een klein beetje van de ondergrond af wat een leuk zweef effect geeft. Gezellige lampjes maken het hoekje bijna af. Bijna, want het gezellige schijnsel waar ik op hoopte is heel (heel erg) flauw.

Ik mis nog wat leuke kussentjes en lampjes die dus echt iets meer licht geven dan deze. Het onkruid komt inmiddels ook als een malle weer op, de verse plantjes hangen er niet meer zo fris bij en het speelgoed zwerft vaker door de tuin dan dat het opgeborgen wordt in de bak. Want ja, net als binnen houd het werk nooit op.

 
 
Vandaag was dan officieel de zomervakantie voorbij. Dit is dan ook de allerlaatste Mama Challenge opdracht die ik dit jaar deel. Meer “pimp je tuin” inspiratie:

* Sophie pakte het wel heel rigoreus aan met een schitterend resultaat
*  Maaike maakte van de nood een deugd en pakte de challenge aan om de tuin verkoopklaar te maken. 
* Marjon ging met pallets aan de slag om een leuk zithoekje te creëren. 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond