Spelletje op tafel, iets lekkers er bij en gezellig samen zijn. Het gaat niet altijd even vreedzaam, maar het is toch wel een genietmomentje als gezin. Mijn favoriete momenten om spelletjes te doen zijn tijdens de zomervakanties en rond de feestdagen. Voor de SinterklaasBloghop2018 leek het me daarom juist heel leuk om een gezelschapsspel te verloten: de Pie Face Cannon van Hasbro.

Ervaring met Pie Face

En als je hem verloot, moet je het ook eerst zelf uitproberen toch? Mila vond van wel. Ik had zo mijn twijfels. Slagroom in je gezicht, wat kan daar nou leuk aan zijn? Oordeel zelf!

Spuit een heerlijke dot slagroom op de “de hand” (of leg er een natte spons op) en wacht af… terwijl de spanning oploopt wanneer je aan de hendeltjes draait. En dan maar duimen en hopen dat jij niet degene bent die de slagroom in z’n gezicht krijgt!

Pie Face* is een super makkelijk spelletje. In een paar minuten heb je het opgezet, bus slagroom er bij en je bent klaar om te starten. Het principe is nog makkelijker. Je draait aan het rad en het getal waar je wijzer eindigt geeft aan hoe vaak je aan de hendel moet draaien. Uiteraard was ik zo gelukkig om meteen bij de eerste draai aan de hendel een flinke dot slagroom in mijn gezicht te krijgen. Fijn!

Lees ook: De 11 leukste speelgoed verzameltrends die het perfect doen als schoencadeautje

Die witte vegen in mijn haar zijn natuurlijk spetters slagroom he mensen, geen grijze haren… ahum.

 

Spel met slagroom

Punten scoor je door je beurt af te maken zonder geraakt te zijn. Je krijgt twee maal zoveel punten als het getal dat je gedraaid hebt. Wie het eerst 25 punten bij elkaar heeft gesprokkeld is de winnaar. Hoewel ik eerst mijn bedenkingen had over het spel, vond ik het echt hilarisch! Pie Face is een spel voor kinderen ouder dan 5 jaar en je moet het met minimaal 2 spelers spelen.

Lees ook: Inspiratie voor de vier cadeautjesregel

SinterklaasBloghop2018

Traditiegetrouw doe ik graag weer mee met de SinterklaasBloghop. Het idee is dat je bij een blog begint en zo langs alle blogs hopt die meedoen door de links te volgen. Alle deelnemers hebben een toffe winactie waaraan je kunt deelnemen. Zo maak je ook bij de blog voor mij, Kreanimo een website voor creatievelingen, kans op een leuke prijs.

Zoals gezegd maak je bij mij kans op Pie Face Cannon*. In de basis is dit spel hetzelfde als Pie Face, maar met een wezenlijk verschil. De slagroom wordt in een kanon geladen en wordt door je tegenstander gelanceerd. De lading slagroom kun je afwenden door op het juiste moment gebruik te maken van de klaphand (die waar de slagroom juist op zit in de andere versie). Leuk toch zo’n spel in de zak van Sinterklaas? Als je mee wilt doen, vraag ik het volgende:

*Volg mij op Facebook
*Laat hieronder weten dat je meedoet

 

Voor de volgende winactie kun je doorklikken naar mama lifestyle blog VolgMama. De winnaar van deze actie kondig ik over circa twee weken aan op Facebook.

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 53 Comments

 1. Leuk spel om samen met mijn zoonte doen. Kunnen we samen erg leuk mee lachen!

 2. Inge Hechtermans Reply

  Oh maar deze willen wij echt wel winnen! 🙂
  Dochterlief wou deze vragen maar zei toen “maar dan moet jij altijd troep opruimen mama, dus ik vraag maar wat anders!” Dat vond ik zo lief dat ik vind dat ze er zo eentje verdient!

 3. Hihi deze wil ik wel winnen ik denk dat mijn zoontje van 5 dit geweldig gaat vinden

 4. Ipie Oudshoorn Reply

  Lijkt me hilarisch om dit spel met mijn man en dochter te spelen, dus ik maak graag kans 😀

 5. Wat een ontzettend leuk spel, ik doe graag mee aan de win actie en ga nu verder bloghoppen 🙂

 6. Wat een super leuk spel, ik denk dat mijn kinderen hier de grootste lol om zullen hebben en dat niet alleen ik denk dat papa en mama vrolijk meedoen! Ik volg je ook op facebook (Mirjam Hellingman)

 7. Mijn zoontje zal dit geweldig vinden, hij houdt wel van hilarische spellen. Ik spreek wel met hem af dat hij de troep erna mag opruimen 😉 Fijne Bloghop gewenst!

 8. Kevin v berk Reply

  Jaaaaa!!!
  De pie face hier deed het erg goed…helaas is die overleden door het vele spelen…

  De cannon versie lijkt me echt zooo leuk met het gezin!

  Deze papa doet ook mee!

 9. Sofie Mondelaers Reply

  Ik doe graag mee met deze super leuke Winactie. Wat een plezier kunnen we hiermee krijgen.

 10. Anita te Gussinklo Reply

  Dit spel lijkt me echt hilarisch, ik doe graag mee.

 11. Dit lijkt me heel erg leuk om te spelen met de jongens <3 welk kind droomt er nu niet van om zijn papa, mama of vervelende broer of zus onder te smeren met slagroom hihihi ik ga duimen <3

 12. Sanne Brattinga Reply

  Wat een heerlijk spel om te spelen tijdens de feestdagen 🙂

 13. Chantal Obbink Reply

  Ik doe graag mee Spel waarbij vast veel gelachen gaat worden

 14. elisabeth maria martina Reply

  mijn kleinzoon gaat uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

 15. Marange Krouwel Reply

  Ahhh cool! Ik doe graag mee!! Mijn kinderen zouden dit geweldig vinden

 16. Lynn Brekelmans Reply

  Ik zou dit super vinden voor in de zak van Sinterklaas, wij zijn dol op spelletjes en zeker voor een lolletje in 🙂

 17. Marijke horjus Reply

  Wat een super leuk spel! Ik doe graag mee voor ons dochtertje Ylva en haar nichtjes!

 18. Superleuk spel!! Ik doe heel graag mee voor mijn gezinnetje, dit spel is leuk voor jong en oud! Kunnen we dit leuk spelen met de feestdagen.

 19. Fransien van den Nieuwendijm Reply

  Leuk leuk leuk!! Dat wordt lachen als mijn zoon dit spelletje gaat spelen met zijn vriendjes! En misschien die ik ook nog wel mee

 20. Via het hoppen hier terecht gekomen. Ontzettend leuk dit spel….ooit eens bij een ander gespeeld. Denk dat de meiden erg blij zullen zijn met hun eigen spel, dus doe graag voor ze mee.

 21. Melissa Van Stipdonk Reply

  Haha. leuk spel hoor…voor de kids 😉 minder voor mij want ik ben nooit zo goed in spelletjes dat dat wordt veel slagroom in mijn gezicht. gelukkig vind ik slagroom lekker 😉

 22. Dat wordt lachen, gieren, brullen! En zo wordt de vloer/tafel ook weer eens gepoetst…

 23. Wauw, dit spel lijkt mij hilarisch en erg gezellig. Zou heel graag weer eens zo lekker lachen met mijn kiddies enne een beetje smeren maakt het alleen maar nog leuker

 24. Ik volg je al langer op facebook, maar ik wil zeker een kansje wagen voor dit spel. Wie wil er nou niet een grote klodder slagroom in zn gezicht!

 25. Sonja Hubregtse Reply

  Genieten…denk ik 😉 Nee grapje..M’n zoontje heeft het op z’n lijstje staan en ik denk dat ik wat qualitytime door ga brengen met hem met dit spel. Hij vindt het hilarisch…dus ik dan ook maar haha. Ik hoop dat ik dit spel voor hem win (denk ik 😉 )

 26. Tanja Kuijer Reply

  Geweldig wat een onwijs leuk en hilarisch spel Pie Face! :-D! Hier zouden ik en mijn 3 kindjes heel veel speel en lach plezier mee beleven :-D! Want dit spel is toch zo leuk én lekker ;-)! Dol graag waag ik een kansje voor mijn 3 kindjes,het zou te gek zijn als ik heen eens zou mogen verrassen met Pie Face! Dit gave spel zou zo leuk bij hen passen!. Nu maar heel hard duimen en hopen dat het spel Pie Face heeeeeel misschien wel naar ons toe mag komen!. Liefs Tanja.

 27. Geweldig!! Ik volg je nu via Facebook, maar wat een leuke blog en winactie heb je! Dít spel is hét spel waar mijn zoon zoo vaak over spreekt. Hij heeft het op challenges gezien en hij ligt zovaak in een deuk door dit spel op tv of youtube te zien, dat ik echt wens deze ook in de zak te hebben voor sinterklaas! Ik denk dat dit spel dan ook het leukste zal zijn wat hij zal krijgen, ook omdat dit een ‘echt’ en nieuw cadeautje zal zijn!! Ik duim mee voor een extra leuke pakjesavond 😀

 28. ♥ ^_^ Like love and share ik heb de pagina meteen geliked en gedeeld openbaar met al mijn vrienden, ik word hier echt super enthousiast van ! Wat een geweldige prijs, ik zou dolgraag willen winnen, ik doe natuurlijk enorm me best voor jullie pagina, zodat de likes teller omhoog vliegt ! Ik ga enorm duimen en delen, misschien dat ik deze geweldige prijs wel in ontvangst mag nemen , dan zou er voor mij een droom uitkomen en een gat in de lucht springen zou er zeker van komen, nu ga ik er verder van dromen, liefs Jolijn Vink 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: