Home » Pie Face; een hilarisch gezelschapsspel met slagroom | #SinterklaasBloghop2018

Pie Face; een hilarisch gezelschapsspel met slagroom | #SinterklaasBloghop2018

Spelletje op tafel, iets lekkers er bij en gezellig samen zijn. Het gaat niet altijd even vreedzaam, maar het is toch wel een genietmomentje als gezin. Mijn favoriete momenten om spelletjes te doen zijn tijdens de zomervakanties en rond de feestdagen. Voor de SinterklaasBloghop2018 leek het me daarom juist heel leuk om een gezelschapsspel te verloten: de Pie Face Cannon van Hasbro.

Ervaring met Pie Face

En als je hem verloot, moet je het ook eerst zelf uitproberen toch? Mila vond van wel. Ik had zo mijn twijfels. Slagroom in je gezicht, wat kan daar nou leuk aan zijn? Oordeel zelf!

Spuit een heerlijke dot slagroom op de “de hand” (of leg er een natte spons op) en wacht af… terwijl de spanning oploopt wanneer je aan de hendeltjes draait. En dan maar duimen en hopen dat jij niet degene bent die de slagroom in z’n gezicht krijgt!

Pie Face* is een super makkelijk spelletje. In een paar minuten heb je het opgezet, bus slagroom er bij en je bent klaar om te starten. Het principe is nog makkelijker. Je draait aan het rad en het getal waar je wijzer eindigt geeft aan hoe vaak je aan de hendel moet draaien. Uiteraard was ik zo gelukkig om meteen bij de eerste draai aan de hendel een flinke dot slagroom in mijn gezicht te krijgen. Fijn!

Lees ook: De 11 leukste speelgoed verzameltrends die het perfect doen als schoencadeautje

Die witte vegen in mijn haar zijn natuurlijk spetters slagroom he mensen, geen grijze haren… ahum.

 

Spel met slagroom

Punten scoor je door je beurt af te maken zonder geraakt te zijn. Je krijgt twee maal zoveel punten als het getal dat je gedraaid hebt. Wie het eerst 25 punten bij elkaar heeft gesprokkeld is de winnaar. Hoewel ik eerst mijn bedenkingen had over het spel, vond ik het echt hilarisch! Pie Face is een spel voor kinderen ouder dan 5 jaar en je moet het met minimaal 2 spelers spelen.

Lees ook: Inspiratie voor de vier cadeautjesregel

SinterklaasBloghop2018

Traditiegetrouw doe ik graag weer mee met de SinterklaasBloghop. Het idee is dat je bij een blog begint en zo langs alle blogs hopt die meedoen door de links te volgen. Alle deelnemers hebben een toffe winactie waaraan je kunt deelnemen. Zo maak je ook bij de blog voor mij, Kreanimo een website voor creatievelingen, kans op een leuke prijs.

Zoals gezegd maak je bij mij kans op Pie Face Cannon*. In de basis is dit spel hetzelfde als Pie Face, maar met een wezenlijk verschil. De slagroom wordt in een kanon geladen en wordt door je tegenstander gelanceerd. De lading slagroom kun je afwenden door op het juiste moment gebruik te maken van de klaphand (die waar de slagroom juist op zit in de andere versie). Leuk toch zo’n spel in de zak van Sinterklaas? Als je mee wilt doen, vraag ik het volgende:

*Volg mij op Facebook
*Laat hieronder weten dat je meedoet

 

Voor de volgende winactie kun je doorklikken naar mama lifestyle blog VolgMama. De winnaar van deze actie kondig ik over circa twee weken aan op Facebook.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond