Hoewel mijn blog een persoonlijke blog is, plaats ik weinig kletsblogs. Nu heb ik daar voor de verandering wel een keer behoefte aan. Er is de laatste tijd namelijk best wel veel gebeurd. Ook staat er nogal wat op stapel privé en zakelijk die ik graag wil delen. Zo heb ik onlangs na lang wikken en wegen ontslag genomen.

Fulltime ondernemen

Al zeker een jaar wil ik van mijn hobby echt mijn werk maken. De daadwerkelijke stap nemen deed ik echter niet. Het is natuurlijk nogal wat. Je geeft een stukje zekerheid op voor een redelijk onzeker bestaan. Ook werk ik er al bijna 12 jaar. Dan heb je qua persoonlijke relaties ook het één en ander opgebouwd. Kortom; het was moeilijk. Heel moeilijk. Maar waar ik met heel mijn hart Ja schreeuwde, schudde De Man heel verstandig van Nee. We vullen elkaar daardoor normaal gesproken perfect aan, maar het zorgde er wel voor dat we nu niet op één lijn lagen. Inmiddels is dat wel zo en heb ik officieel mijn ontslag ingediend.

Per 1 januari is MBS digimedia, waar mamaLou blogt en Tijd voor mama onder vallen, mijn bedrijf. Het bedrijf dat moet zorgen voor het beleg op de boterham die De Man binnenbrengt. Mega spannend. Mega tof! Bij zo’n beslissing focus je je vaak meer op de onzekerheden, maar het brengt zeker ook heel veel moois voor ons gezin. Omdat ik thuis ga werken, kan ik de BSO opzeggen en kan Sem 1 dag minder naar de opvang. Omdat ik de kinderen zelf van school wil halen, is het echt nog wel schrapen hoor voor werkuren, maar met een goede planning en discipline moet het gaan lukken.

Meer tijd

Het gaat mij hoe dan ook meer tijd geven om van mamaLou blogt een plek te maken waar je terecht kunt voor artikelen over ouderschap en opvoeding. De laatste tijd was de verhouding tussen gesponsorde content (waar ik onder andere mijn inkomen mee verdien) en reguliere content ver te zoeken. Iets wat ik zelf erg jammer vind. Ook geeft het mij meer tijd om producten te ontwerpen voor mijn webshop op Tijd voor mama. Tijd voor mama is een logisch vervolg geweest op mamaLou blogt. Nu mijn kinderen ouder worden, merk ik dat mijn interesses zijn verschoven naar persoonlijke ontwikkeling en tijd voor jezelf nemen.

Lees ook: 5 simpele tips om als drukke mama vaker aan jezelf te denken

Tijd voor mama

Dat heeft geresulteerd in artikelen, producten en een Facebook groep met als focus de vrouw achter de moeder. Ik word er enorm gelukkig van om andere moeders te motiveren om meer tijd voor zichzelf te nemen. Ze vertellen dat het geen of/of is, maar best en/en kan zijn. Door het belangrijk te vinden én in te plannen, kunnen ook drukke moeders tijd voor zichzelf nemen. Me-time is, nu iedereen het roept, een beetje een jeukwoord geworden, maar noem het vooral zoals je zelf wilt. Het is in elk geval super belangrijk om te erkennen dat niemand een super moeder is die zichzelf nooit hoeft op te laden.

Save the date

In dat kader kom ik binnenkort met een ontzettend mooi en tof product. Iets waarmee je jezelf kunt verrassen. Iets waarmee je jezelf kunt belonen voor al je harde werken als moeder. Iets wat je gewoon verdiend! Zet alvast 11 november 2019 in je agenda en hou de websites en social media kanalen in de gaten. Het word leuheuk!

mamaLou blogt 2.0

Wat ook op de planning staat, is een restyling van mamaLou blogt. De laatste keer dat ik Sem met een draagdoek of draagzak heb mogen dragen, kan ik me niet meer heugen. Ik merk dat ik onder andere daardoor mezelf niet meer herken in de huisstijl van deze website. Het is tijd om ook hier een ontwikkelingsslag in te maken. As we speak heb ik een eerste concept voor mijn nieuwe logo gemaakt. De komende tijd zal ik gebruiken om te kijken of dit het echt wordt of dat ik terug moet naar de digitale tekentafel.

Lees ook: Een bedrijf starten? Denk goed na over je bedrijfsnaam

Persoonlijke ontwikkeling

Al met al heb ik aardig wat beslissingen genomen de laatste tijd. Beslissingen die van invloed gaan zijn op mijn en onze toekomst. En eerlijk? Dat voelt goed! Werd ik vroeger kribbig van veranderingen, nu zie ik het als een fijne ontwikkeling. Het zal moeilijk zijn om afscheid te nemen van mijn collega’s, maar vervolgens kan ik wel het nieuwe jaar met mijn bedrijf in knallen. Maar eerst de lancering van een nieuw product voor Tijd voor mama.

We doen het stap voor stap. 🙂

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: