Home » Pass it on!

Pass it on!

Helaas zijn er in Nederland veel minima. Het is niet zaligmakend, maar gelukkig zijn er voorzieningen zoals de voedselbank, de kledingbank en de speelgoedbank. Maar wat als je net iets boven het minimum zit en geen recht hebt op bepaalde voorzieningen? Betekent dit dat je geen hulp nodig hebt? Helaas werkt dat niet zo. Er is een hele grote groep die net buiten de boot valt. Ze verdienen teveel om in aanmerking te komen voor voorzieningen, maar weer te weinig voor een prettige levensstandaard.

En daar komt Pass it on Amstelland en omstreken om de hoek kijken. Per toeval kwam ik in aanraking met dit geweldige initiatief. Ik zit namelijk samen met Sietske, één van de initiatiefnemers, in een facebookgroep.

Pass it on Amstelland en omstreken

Sietske, Sabien en Joke hebben niet lijdzaam toegekeken, maar hebben twee jaar geleden dit lokaal initiatief opgezet. Ze zamelen kleding, schoenen en speelgoed in voor gezinnen die net buiten de doelgroep voor de kledingbank en speelgoedbank vallen. Deze gezinnen worden leden genoemd, en lid wordt je niet zomaar. Om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen helpen en misbruik te voorkomen moeten nieuwe leden wel even spreekwoordelijk met de billen bloot. Als de leden door de screening zijn kunnen ze, op zogenaamde uitdeeldagen, enkele items uitkiezen. Bij aanvang hadden ze zes gezinnen als lid, maar bij de laatste uitdeeldag hebben ze maar liefst 100 gezinnen kunnen helpen!

Voor een uitdeeldag is er een hoop werk voor de dames aan de winkel. Het inzamelen van de uit te delen spullen gebeurt gewoon bij hun thuis. Uiteraard wil de organisatie alleen goede spullen uitdelen, dus alle donaties worden gesorteerd op sekse en maat en alles wat vies en stuk is, wordt er uitgefilterd.

Donateurs

Maar een initiatief als dit staat of valt met donateurs. Gelukkig kan Pass it on Amstelland en omstreken op hulp uit verschillende hoeken rekenen. Huureenbox bijvoorbeeld stelt een box ter beschikking voor de gedoneerde spullen. Het gebouw van sportvereniging Triaz mag gebruikt worden voor de uitdeeldagen. En niet te vergeten alle particuliere donateurs die kleding, speelgoed en boeken doneren.

Sabien beantwoordde nog enkele vragen:

> Wat doe je voor Pass it on Amstelland en omstreken?

Samen met Sietske en Joke zit ik in het beheer. We hebben een taakverdeling en ik ben verantwoordelijk voor de screening van nieuwe leden.

> Wat heeft je gemotiveerd om dit initiatief te starten?

Er zijn genoeg gezinnen die echt heel veel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook worden kinderen er vaak op aangekeken dat hun kleding niet modern is. Het geeft voldoening als wij ervoor kunnen zorgen dat de kids in elk geval niet buiten de boot vallen.

> Wat ik nog wil zeggen…

Niet alleen met sinterklaas, maar ook met kerst doen we graag iets extra’s. Afgelopen kerst zijn we daarom begonnen met het uitdelen van voedsel. Dit moet echter nog bekendheid krijgen bij de donateurs.

Ook aan Tamara, een lid, mocht ik enkele vragen stellen:

> Hoe ben je bij Pass it on Amstelland en omstreken terechtgekomen?

Via een vriendin ben ik hier terechtgekomen.

> Op wat voor manier staat Pass it on Amstelland en omstreken je bij?

Bij de kleding uitdeeldag heb ik (voor ons nieuwe) kleding kunnen uitzoeken.

>Wat ik nog wil zeggen…

Ik wil nog zeggen dat ik zeer dankbaar ben met wat Pio doet voor mensen die het minder hebben. Ook is het fijn dat je, dankzij hun hulp, aan de kinderen op hun verjaardag of een feestdag toch een kado kunt geven.

Op 14 mei as is de volgende uitdeeldag. Mocht je de organisatie ook een warm hart toedragen en wil je spullen doneren? Of val je juist binnen de doelgroep? Neem dan contact op:

Per email: passitonamstelland@gmail.com

Facebookpagina voor leden

Facebookpagina voor donateurs••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond