Home » PaperPassion beursverslag | Dit heb ik gezien, gedaan en gekocht!

PaperPassion beursverslag | Dit heb ik gezien, gedaan en gekocht!

plantenshelfie knippen bij BeColorAnd

Het begon met een soort van scrapbooken waarmee ik 3 jaar geleden, met een afschuwelijk gemaakt stuk, een reis naar Venetië heb gewonnen. Daarna heb ik fanatiek aan swappen gedaan om vervolgens te eindigen met plannen, handletteren en memorykeeping. Een soort van allegaartje aan hobby’s wat best wel goed bij elkaar past. Veel van het materiaal wat ik heb kan ik voor meerdere dingen gebruiken gelukkig. In veel dingen ben ik een beginner, één die graag beter wilt worden en nog veel te leren heeft. Wat doe je dan? Dan ga je naar PaperPassion! Desnoods alleen. En dat deed ik. Benieuwd naar hoe het was? In dit PaperPassion beursverslag laat ik natuurlijk zien wat ik heb gekocht en gemaakt.

PaperPassion beursverslag

PaperPassion beursverslag

Het was de tweede editie van deze beurs voor liefhebbers van papierhobby’s en ik wilde het echt niet missen. Lekker slenteren langs kraampjes met mooie spullen, kopen zonder verzendkosten en gave workshops volgen. Dat was in elk geval het plan. En plannen zijn er natuurlijk om te volgen. Meteen bij binnenkomst zag ik prachtige kunstwerken gemaakt van papier. Weet je vroeger nog toen je op school aan het quillen sloeg? Dit is quillen 2.0, zeg maar gerust 3.0. Prachtig, maar niet mijn ding. Niet erg, want er was nog zoveel meer te zien. Het was mijn eerste keer in de Koepelhal en het was lekker overzichtelijk opgezet. Op mijn gemak liep ik een eerste rondje. Vooral de standjes met stempels, stationary, kaarten en planner accessoires hadden mijn aandacht. Met aanbieders als Hemelsblauw, Paperfuel, DLS Design, De Stempelwinkel, MUS creatief, Paper District en Teddy Paper hier geen gebrek aan. Vooral bij Teddy Paper wilde ik graag langs. Lotte heeft kort geleden haar eigen planner ontworpen en ik vind hem te gek. Vooral de vilten insteekhoes ziet er tof uit.

Lees ook: Dit zijn de leukste stationary evenementen!

Workshops

Van te voren had ik me opgegeven voor twee workshops; een plantenshelfie maken en snailmail. Puntje bij paaltje volgde ik er 4, waarvan de snailmail workshop maar liefst 2 keer.

Plantenshelfie

De plantenshelfie bleek uniek en trok heel veel oeh’s en aah’s. Je kunt hem gebruiken als ansichtkaart, maar ik ga hem inlijsten en volgend jaar een mooi plekje geven in ons hopelijk dan verbouwde benedenverdieping. De kleuren gaan perfect passen denk ik en daarom koos ik voor deze workshop gegeven door BeColorAnd. Het was vooral veel knippen, plakken en een beetje snijden. Omdat kleine cadeautjes altijd fijn zijn voor swaps, heb ik een pakketje gekocht waarmee je de ontvanger ook een plantenshelfie kan maken. Geniale naam trouwens toch?!

plantenshelfie knippen bij BeColorAnd

Snailmail

Hier voelde ik me echt een beginner, maar wel eentje die werd gewaardeerd. Carmens workshop was erg gezellig. Ook hiervoor had ik me met een doel opgegeven. Voor een RAK (random act of kindness) moet ik binnenkort een pakketje opsturen naar iemand en daar wilde ik natuurlijk wel iets moois van maken. Dat is gelukt! Carmen is consulent voor Stampin’ Up en bij haar kun je ook materiaal bestellen. Aangezien acrylblokken op mijn lijstje stonden, heb ik die meteen bij haar besteld. Wat ik ook geleerd heb trouwens? Er bestaat gum voor geknoeide lijm. Gum voor lijm dus. Nah, geweldig toch? Ze kwam geloof ik niet meer bij van mijn onnozelheid. 🙂 Carmen geeft ook online tutorials, dus ik ga haar zeker volgen.

Een snailmail boekje met allemaal vakjes waar ik cadeautjes in heb gestopt.

Make & Take: Cardstock

Ik liep langs de stand van Tineke en besloot spontaan om aan te schuiven. Ze bood diverse workshops aan en ik koos er voor om een cardstock te gaan maken. Ik kon een eigen foto gebruiken, maar ze kon ook ter plekke een foto van mij maken. Ik besloot voor een foto van Benjamin en Sem te gaan. De foto stuurde ik naar op en ze printte hem met een Canon Selpy printer dacht ik. Zo’n ding staat dus nu op mijn verlanglijstje voor ergens in 2019, haha. Recent een Instax camera gekocht omdat ik instant foto’s wilde hebben. Nooit bedacht dat zo’n printertje ook een mooie, zo niet mooiere oplossing is. Ik wilde teveel mijn best doen in het begin, maar zodra ik dat had losgelaten ging het als een tierelier en heb ik iets gemaakt wat ik erg tof vind. Ook deze gaat een mooi plekje krijgen hier. Waarschijnlijk in een (nog te realiseren) hoekje voor mijn hobby’s op zolder.

Shoplog PaperPassion

En dan natuurlijk het leukste van alles. Wat heb ik gekocht? Van te voren had ik een klein lijstje opgesteld van items die ik wilde hebben. Van dit lijstje heb ik maar 2 dingen gekocht, de rest waren spontane vondsten. Dat is ook zo mooi aan zo’n beursdag. Je komt dingen tegen waarvan je niet wist dat je ze nodig had. 😉 En uiteindelijk viel het best wel mee. Door alle workshops die ik gevolgd heb, was er gewoon te weinig shoptijd over. Eén ding is zeker. Volgend jaar koop ik een passe-partout!

Ik ben vooral goed geslaagd voor een bullet journal kerstswap waar ik aan mee doe. Bij DLS Design kocht ik hele mooie herfst/winter stickers en een liniaal. Bladerend door het beursboekje stuitte ik op een aanbieding van Kalliegrafie-shop.nl voor Tombows. 2+1 gratis! Dus ik zocht 3 mooie stiften uit die perfect matchen met de stickers van DLS. Te leuk! Ik heb spijt dat ik ze niet ook voor mezelf heb gekocht.

En deze mooierds stonden hoog op mijn verlanglijstje; de Loved by Gaby flamingo paperclips. Je koopt ze per vier. Twee gaan in mijn RAK pakketje. Eén is voor mezelf voor in mijn Chic Sparrow Nano en de laatste ga ik ruilen met een vriendin. Zij heeft de ananassen versie. Dat je zo blij kunt worden van paperclips. Geen redden meer aan hier.

Paperdistrict is een favoriet online adresje voor mijn stickerboeken. Uiteraard ging ik dus even bij ze langs op de beurs. Omdat ik al vijf grote boeken heb, heb ik me ingehouden. Wel kon ik het niet laten om toch een boekje te kopen met pastelkleurige kleine stickers (niet op de foto). Alles in naam van mijn Nano.

Wel op de foto: mijn eigen plantenshelfie en het zakje wat ik heb gekocht om cadeau te geven.

PaperPassion Goodiebag

Ik was één van de gelukkige eerste 1200 bezoekers die een kaartje mèt goodiebag hebben weten te bemachtigen. Meestal zitten zulke tassen vol met reclame, maar deze heeft mij aangenaam verrast. Vooral Flow magazine heeft een aardige duit in het zakje gedaan.

En zo ging ik met een bak aan inspiratie, ontzettend veel indrukken en een goedgevulde tas naar huis.

PaperPassion 2018

Ook in 2018 kan elke papierliefhebber zijn hart ophalen. PaperPassion wordt gehouden op 18, 19 en 20 oktober 2018. De kaartverkoop is al begonnen en dit jaar zijn er 1500 tickets met goodiebag. De 2017 editie was zeer de moeite waard en deze belooft nog leuker te zijn.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Super leuk!! ik vond het ook een onwijs geslaagde beurs. Ik kende de gum voor lijm trouwens ook niet haha. Ik heb in ieder geval weer leuke ideetjes opgedaan door je artikel! En uiteraard bewaar ik de ananas voor onze ruil 😉

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond