Home » Een paar stapjes extra voor een perfecte make-up

Een paar stapjes extra voor een perfecte make-up

Gebruik je graag make-up? Dan weet je dat het aantal producten waar je uit kunt kiezen in de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. Lees maar mee!

Gebruik je graag make-up? Dan weet je dat het aantal producten waar je uit kunt kiezen in de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. Alhoewel er vaak wordt gekozen voor alleen een lipstick en/of een mascara en eyeliner, ontdekken ook steeds meer mensen andere, nieuwe producten die onze make-up verder kunnen perfectioneren. Het gebruik ervan hoeft, als je er eenmaal aan gewend bent de stappen in je routine op te nemen, nauwelijks extra tijd te kosten. Het resultaat daarentegen, daar kun je vele uren plezier van hebben.

Het begint met de juiste basis

Wie de filmpjes van NikkieTutorials kent, die weet het al: not to prime, is a crime. Je make-up zal alleen mooi blijven zitten als je huid er klaar voor is, en in staat is om de make-up als het ware vast te houden. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door een primer te gebruiken. Net als bij het schilderen van bijvoorbeeld een muur, zorgt deze basis ervoor dat de ‘ondergrond’ mooi egaal is en beter in staat is om de lagen die eroverheen gaan komen vast te houden.

Het aanbrengen van een primer kost je hooguit een halve minuut extra, terwijl het resultaat je urenlang extra plezier van je make-up op kan leveren. Niet overslaan dus! Kies voor een product dat past bij je huid of het resultaat dat je wilt behalen. Er zijn varianten die de huid ‘flawless’ maken, en poriën minder zichtbaar. Of heb je juist behoefte aan een laagje dat een glimmende huid tegengaat of make-up als een magneet op zijn plek weet vast te houden? Er is keuze genoeg!

Een klein beetje extra

Hierna is het tijd om een foundation aan te brengen, of een ander product dat zorgt voor een egalere huid, zoals een gekleurde dagcrème. Kies voor een tint die precies aansluit bij je huidskleur, en pas deze aan op het seizoen: in de winter is je huid vaak lichter dan in de zomer. Kies nooit een te donkere foundation, dat staat niet lekker gebruind, maar vooral heel onnatuurlijk.

Merk je dat de dekking niet voldoende is? Houd je last van zichtbare rode plekjes of donkere wallen? Dan is het tijd om er een tweede extra product bij te pakken: een concealer. Deze heeft meer dekking dan een foundation, en werkt dus gemakkelijk weg wat een foundation niet kan verbergen. Ook dit kost je weer nauwelijks extra tijd, zeker niet als je er wat handigheid in hebt gekregen.

Met deze twee extra stappen heb je een make-up basis die langer en mooier blijft zitten, en bovendien extra egaal en dekkend is. Het kost je een minuut of twee extra, hooguit, terwijl je van het resultaat de hele dag plezier kunt hebben.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond