Home » Overstappen van zorgverzekering: mijn tips

Overstappen van zorgverzekering: mijn tips

Het is weer het eind van het jaar, wat betekent dat het weer mogelijk is om over te stappen van zorgverzekering. De nieuwe zorgpremies zijn bekend en je kunt dus weer volop gaan vergelijken. Het is belangrijk om elk jaar in actie te komen en naar je zorgverzekering te kijken. Mocht je namelijk een goedkopere zorgverzekering vinden, kan dit veel schelen in de maandelijkse kosten. En van dat geld kun je natuurlijk weer andere leuke dingen doen! In dit artikel deel ik een aantal tips met je, die je kunnen helpen met het maken van je keuze. Lees je mee?

Vergelijk online verschillende zorgverzekeringen

Tegenwoordig zijn er allerlei websites waar je verschillende zorgverzekeringen kunt vergelijken. Goedkoopste Zorgverzekering is zo’n handige website waar je online de voordeligste zorgpolis kunt uitzoeken. Naast zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten, bevat de website ook een hoop handige informatie over zorg en dekkingen. 

Wat vind jij belangrijk in je zorgpakket?

Voordat je gaat vergelijken, is het wel handig om te weten wat je graag wil in je zorgpakket. Ga even tot een aantal jaren terug en bedenk welke zorg je toen nodig hebt gehad. Maak hierin een onderscheid met basisverzekering en aanvullende verzekering. Als je weet welke zorg binnen het basispakket valt, kun je de verschillende aanbieders gaan vergelijken en de beste zorgverzekering 2020 kiezen. Door voor jezelf een overzicht te maken met de verschillende zorgkosten, wordt het ook snel duidelijk of je een aanvullend pakket nodig hebt om uiteindelijk kosten te besparen. 

Ga je ook voor een aanvullend pakket?

Niet alle zorgkosten worden gedekt door de basisverzekering, bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen & lenzen, tandartskosten en alternatieve geneeswijzen. Wanneer je verwacht dat je gebruik gaat maken van aanvullende kosten, is het aan te raden om een aanvullend pakket te kiezen. Hier zijn verschillende mogelijkheden in. Welk pakket je kiest, is natuurlijk persoonlijk. De een heeft meer nodig dan de ander. Kijk hierbij dan ook niet naar wat anderen doen, maar bedenk goed wat bij jou en jouw leefstijl past. Persoonlijk vind ik zelf altijd fijn om voor een aanvullend pakket te kiezen, zodat ik ‘voor de zekerheid’ meer opties heb, mocht het nodig zijn. Als je deze kosten zelf moet gaan betalen, kan dat behoorlijk oplopen. 

Lees ook: Omdat het leven al duur genoeg is | 5 tips om geld te besparen

Bepaal het eigen risico

Het standaard minimale eigen risico in 2020 is €385,00. Mocht je zorgkosten maken, dan moet je het tot €385,00 zelf betalen, daarna worden de kosten afhankelijk van je verzekering vergoedt. Sommige kosten zijn uitgesloten voor het eigen risico, zoals huisartsbezoeken en kraamzorg. Je kunt er bij bijna iedere zorgverzekeraar voor kiezen om het eigen risico te verhogen tot aan €885,00. Dit betekent dat je premie lager is, en je dus minder per maand betaalt. Dit betekent echter ook, dat wanneer je zorgkosten maakt, je deze zelf moet betalen tot aan €885,00. 

Heb jij de zorgverzekeringen al vergeleken? 

Foto van pictogram blokjes van Monster Zstudio via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond