Home » Ook het consultatiebureau gaat met de tijd mee!

Ook het consultatiebureau gaat met de tijd mee!

GroeiGids consulatiebureau

De afspraken met het Consultatiebureau maak je meestal weken, zo niet maanden, van tevoren. Ben je net als ik en vergeet je deze steevast? Of heb je wel netjes de afspraak genoteerd, maar wil je weten wat voor afspraak het is? Of wil je thuis nog eens op je gemak de groeicurve bekijken? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ook het Consultatiebureau gaat namelijk met zijn tijd mee en heeft een Ouderportaal.

groeigids consulatiebureau

Lees ook: Het consultatiebureau: een handige checklijst! 

Huisbezoek consultatiebureau

Omdat ik onlangs bevallen ben, kreeg ik een medewerker van het consultatiebureau over de vloer. Dit bezoekje wordt onder andere gebruikt om je te informeren over de werkzaamheden van het bureau. Zelfs als je voor de tweede keer of nog vaker ouder bent geworden, willen ze langskomen. Ook in het kader van vroegsignalering vinden ze een huisbezoek namelijk erg belangrijk. Met andere woorden; even kijken waar een kindje terecht komt. Dikke prima vind ik!

Bezoekjes aan het Consultatiebureau vind ik meestal leuk, vaak ook nog wel nuttig. Soms helaas niet en een hele enkele keer was het regelrecht zonde van mijn tijd. Omdat ik dacht inmiddels wel te weten wat het Consultatiebureau doet en waarvoor het staat, ging ik er vanuit dat het bezoekje zonde van mijn tijd zou zijn. En het verbaasde me vorige keer al en nu weer; er zijn altijd zaken die je weer vergeet en weer een opfrissertje kunnen gebruiken. Ook kunnen er dingen veranderd zijn. Zo ook deze keer. Sinds een paar maanden maken ze namelijk gebruik van een Ouderportaal. En er was meer veranderd, maar daarover later meer.

Het Ouderportaal van het Consultatiebureau

Uit nieuwsgierigheid ben ik gelijk na het bezoek gaan kijken en ik was, mede door de informatie die je nu digitaal zelf kunt opzoeken, meteen enthousiast. Het inloggen gebeurt door middel van je DigiD en de smsfunctie. Wat dat betreft zijn je gegevens volgens mij goed beveiligd. En erg fijn dat je niet wéér nieuwe inlogcodes hoeft te onthouden.

Inzien in het Ouderportaal

•Gegevens van je kinderen
•Contactgegevens van jou als ouder
•Komende afspraken en die uit het verleden
•De aard van je afspraak en informatie hierover
•Groeicurves

  Lees ook: Zwangercadeaus: een niet zo alledaags overzicht

Wijzigen in het Ouderportaal

•Contactgegevens ouder (email en telefoonnummer)
•Voorkeurstijden toekomstige afspraken
•Een afspraak wijzigen
•Afspraakherinnering instellen

Zoals je ziet zijn er een aantal functies die enkel in te zien zijn en een beperkt aantal die je kunt wijzigen. De volledige NAW gegevens van zowel kind als ouder zijn trouwens niet in te zien en ook niet te wijzigen. Dit zal vast zijn (privacy)redenen hebben. Zelf zal ik het Ouderportaal voornamelijk gebruiken om afspraken te wijzigen en de groeicurves in te zien. En over dat laatste gesproken, er is een mogelijkheid toegevoegd die handig kan zijn als als je kind het Syndroom van Down of een Marokkaanse of Turkse achtergrond heeft. Op basis van groestudies die uitgevoerd zijn door het TNO blijkt dat de gemiddelde lijn op een groeicurve voor deze kinderen anders loopt. Juist omdat zo wordt benadrukt dat deze het eerste jaar anders groeien, had ik bij nader inzien ook wel een optie voor borstgevoedde kinderen verwacht.

De GroeiGids

Aan het eind van het huisbezoek kreeg ik nog de GroeiGids overhandigd. Alleen dit alom bekende blauwe boekje heeft een metamorfose ondergaan. Het blauw is nu meer zeegroen en de naam van je kindje wordt op de kaft ingevuld. Zo handig om bij meerdere kinderen in 1 oogopslag te zien of je het juiste boekje hebt gepakt. Ennnnnn… in het nieuwe boekje zitten een drietal mijlpaalkaarten van Kikker. Helemaal gratis. Vind ik leuk! Ik blijf tenslotte een Hollander.

Voor het Ouderportaal surfde je voorheen altijd naar de website van jouw consultatiebureau. Het Ouderportaal voor Rotterdam-Rijnmond is nu verplaatst naar cjgouderportaal.nl.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond