Home » Oud is nieuw! De comeback in vloerkleden

Oud is nieuw! De comeback in vloerkleden

De comeback van nu, Perzische tapijten. Ik kwam ze tegen bij Volero maar wat is een Perzisch tapijt? En hoe combineer je deze vloerkleden in je interieur?

De comeback van nu, Perzische tapijten. Ze zijn bijna niet weg te denken in de woonbladen ze komen weer helemaal terug in het westerse interieur. Ik kwam ze tegen bij Volero maar wat is een Perzisch tapijt? En hoe combineer je deze in je interieur?

Wat is een Perzisch tapijt?

Beginnen bij het begin, waar komen Perzische tapijten eigenlijk vandaan? De naam zegt het al uit Perzië, voornamelijk uit Iran. Ik ken ze van de rode kleur en de sierlijke patronen. Echter ben ik erachter dat een Perzisch tapijt echt veel meer is dan een rood vloerkleed met een sierlijk patroon. Wist je dat de eerste tapijten geknoopt werden door de Nomaden en dat ze toen helemaal geen sierlijk patroon hadden? Tegenwoordig hebben ze wel een sierlijk patroon en zijn ze adembenemend mooi!

Perzische tapijten staan erom bekend een fortuin te kosten. Dit komt omdat ze met de hand worden geknoopt. Gelukkig kunnen ze tegenwoordig ook machinaal geproduceerd worden, deze kwam ik tegen bij Volero. Volero heeft groot aanbod aan betaalbare Perzische tapijten!

De tapijten zijn te verkrijgen in verschillende stijlen, kleuren, patronen en zelfs vintage! Ik zelf ben meer een fan van de authentieke stijl Perzisch tapijt, maar ik snap dat het ook too much kan zijn. Dan is een vintage stijl de uitkomst om toch de warmte en sfeer van een Perzisch tapijt in huis te halen.

De comeback van nu, Perzische tapijten. Ik kwam ze tegen bij Volero maar wat is een Perzisch tapijt? En hoe combineer je deze vloerkleden in je interieur?

Wat kan een Perzisch tapijt betekenen voor jou?

Een tapijt kan veel toevoegen in jouw interieur, het brengt warmte, sfeer en gezelligheid mee. Je zal vast denken; “Maar welke kleur en wat voor patroon past bij mijn interieur?” Heel simpel!

#Strakinterieur: Een wat strakker interieur? Ik zou dan gaan voor een gekleurd tapijt met een wat drukker patroon, het is dan de eye-catcher in jouw huis!

#Drukinterieur: Heb je een wat drukker interieur? Dan zou ik gaan voor een vintage stijl, kies dan ook een kleur die overeenkomt met jouw interieur. Zo blendt het tapijt mee en oogt het niet nog drukker.

#Mix&Match: Je kan er ook voor kiezen alles af te stemmen op jouw tapijt. Dit kan door bijvoorbeeld de accessoires in huis aan te passen op de kleuren in je tapijt, denk aan een kandelaar of een vaas. Waar de kleuren van je gekozen Perzische tapijten in terug komen.

Nieuwsgierig welk Perzisch tapijt geschikt is voor jouw interieur? Volero heeft een brede keuze in adembenemend mooie Perzische tapijten! Ik ga voor een rood tapijt, voor welke kleur ga jij?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond