Home » Zó organiseer je een leuk dagje uit met een vriend(in)

Zó organiseer je een leuk dagje uit met een vriend(in)

Ben je van plan om binnenkort een leuk dagje uit te gaan met een vriend of vriendin? Zeker doen! Probeer er in ieder geval een spektakel van te maken!

Ben je van plan om binnenkort een leuk dagje uit te gaan met een vriend of vriendin? Zeker doen! Of je hem of haar er nu mee verrast, of juist betrekt bij het bedenken van een passend uitje: dat is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen. Probeer er in ieder geval een spektakel van te maken, door helemaal uit te pakken en iets tofs te gaan doen! We delen onze tips voor een mooi dagje uit.

Regel het vervoer

Als je eropuit trekt, is het leuk om eens naar een andere plek in het land te gaan. Bezoek bijvoorbeeld een grote stad, of juist een kleiner plaatsje waar jullie nog niet eerder zijn geweest samen. Je kunt op verschillende manieren van A naar B gaan. Met de auto bijvoorbeeld, maar het is nog wel leuker om met de trein op pad te gaan. Zo kunnen jullie tijdens de reis direct uitgebreid bijkletsen, en kan er ook gezellig een drankje worden genuttigd. Goedkope treinkaartjes bieden daarbij een uitkomst, waarmee je flink wat kosten kunt besparen. Dat geld kunnen jullie immers wel beter besteden tijdens het dagje uit! Met een goedkoop kaartje voor een NS dagretour kunnen jullie heen en weer reizen. Dat is natuurlijk helemaal ideaal.

Bedenk een passend uitje

Heb je het vervoer geregeld? Mooi! Verder is het uiteraard belangrijk om te bedenken wat jullie gaan doen tijdens het dagje uit. Probeer een goede inschatting te maken van wat de vriend of vriendin die je meeneemt graag doet tijdens zo’n dag. Dit kan per persoon enorm verschillen! Van een bezoek aan een museum tot een lange hike, van een middag uitgebreid shoppen tot een concert pakken – de mogelijkheden zijn eindeloos. Zoek het liefst iets uit wat jullie allebei tof vinden om te doen, zodat het dagje uit voor beiden een groot succes is.

Neem de tijd voor een goed gesprek

Zeker als je de vriend of vriendin die je meeneemt niet zo vaak ziet of spreekt, is het fijn om ook de tijd in te lassen voor een goed gesprek tijdens het dagje uit. Plof bijvoorbeeld neer op een terras, of ga ergens dineren. Zo’n dag vliegt namelijk zo voorbij – met name als je ‘m helemaal vol stopt, komen jullie anders nauwelijks aan praten toe. Terwijl dat ook zo leuk is bij een dagje uit!

Maak er een traditie van

Valt het dagje uit in de smaak? Spreek dan af om er een traditie van te maken. Ga bijvoorbeeld ieder jaar samen op pad, waarbij jullie steeds weer iets anders gaan doen. Zo wordt dit echt iets om naar uit te kijken, waardoor er nog meer waarde aan kan worden gehecht. Een mooi vooruitzicht!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond