Home » Behoefte aan orde scheppen in mijn chaos | Dagboek van een Ploetermoeder #1

Behoefte aan orde scheppen in mijn chaos | Dagboek van een Ploetermoeder #1

Een nieuw rubriek? Zekers! Voor het nieuwe jaar heb ik mezelf weer een aantal doelen gesteld. Zo wil ik graag 10 kilo afvallen (Nu echt!), meer tijd voor mijn gezin en vrienden vrijmaken, minder online zijn, maar bovenal orde scheppen thuis in de chaos. Ik zou met mijn geploeter zomaar 5 nieuwe rubrieken kunnen beginnen, maar ik zal het beperken tot 1; Dagboek van een PloeterMoeder! Mijn bedoeling hiermee is om een wekelijks inkijkje te geven in hoe ik het moederschap met alles wat daarbij komt kijken beleef. Ik ben heel slecht in blogs in de vorm van een kletspraatje dus het is voor mij nog even zoeken hoe ik het precies ga doen. Trial and error dus. Dit eerste dagboek deel ik aan het eind een paar mooie fotomomenten van de afgelopen week, maar bovenal wil ik het hebben over orde scheppen thuis. Want het is me toch een zooitje…

Een schoonmaakroutine

Niet per se meteen zichtbaar trouwens. Er is in elke kamer wel een la met onbestemde inhoud of een stapeltje ergens met ondefinieerbaar papier. En speelgoed hier, daar, overal! Ik weet dat ik heus niet de enige ben bij wie het zo gaat, maar daar kan ik echt niet meer mee aankomen. De taken zijn hier redelijk tot goed verdeeld in mijn voordeel. De Man doet de boodschappen en kookt. Ook zorgt hij er voor dat iedereen schone kleding kan aantrekken elke dag. Ik ben meer van de kinderen aan- en uitkleden, ze in bad doen etc. Ook is het aan mij om het huis proper te houden. Daar faal ik alleen zo af en toe jammerlijk in. Waar ik behoefte aan heb is een schoonmaakroutine met de dagelijkse dingen, maar waarbij verdeeld over het jaar ook aandacht is voor de grote klussen. Oja, en makkelijk vol te houden in een druk gezin natuurlijk.

Balletjes hoog houden

Vanwaar deze openheid van zaken? Nou het is allereerst niet voor niets een persoonlijke rubriek. En daarnaast wordt mij heel vaak gevraagd hoe ik het toch allemaal maar zo mooi weet te combineren. Uhm… niet dus. Ik ben echt niet mijn roeping als jongleur in het circus  misgelopen. Ik laat al die ballen keihard donderen. Ik raap ze ook wel weer op hoor en soms weet ik ze zelfs eventjes hoog te houden, maar afijn… je raadt het al.

Ik ben verre van een supermoeder die het allemaal mooi weet te regelen. Toch ga ik maar eens een poging wagen. Om te leren moet je proberen zou mijn dochter zeggen.


Mijn Mooie Momenten

Over openheid gesproken… Ik plaatste deze foto op social media met daarbij de opmerking dat ik veel te weinig zomaar met de kinderen naar buiten ga. Maar als ik het doe, is het altijd de moeite waard. Omdat we de kerstdagen voornamelijk zouden gaan cocoonen met z’n vijven leek het me goed om de dag voor kerst even wat natuurlijke vitamine D op te nemen en even wat energie kwijt te kunnen.

Met kerst mocht Mila een supertof cadeau van VTech openmaken: De kidiCom MAX. Ik wist niet dat zij het al kende, maar ze herkende het meteen van de reclame en kon precies vertellen wat je er allemaal mee kan. De uitgebreide review is al geschreven. Nu nog wat mooie foto’s maken en hij kan online!

Als gezamenlijk cadeau voor de kinderen had ik Kapla gekocht. Wat een schot in de roos was dat zeg! Had ik veel eerder moeten doen. Papa was er ook in z’n nopjes mee zoals je kunt zien.

Tussen al het snoepgoed en lekkernijen door leek het me goed om iets verantwoorders op tafel te zetten. Het was binnen een mum van tijd op. Ze zagen het echt als een traktatie, haha. Waarom werkt dit truckje nou ook niet bij mezelf?!

Ik sloot deze kerstweek vol mooie momenten met lieve mensen met nog één leuk mens af. Dat het ons was gelukt om op de valreep nog in 2018 af te spreken was een toost waard. Van dit soort momenten wil ik er nou meer in 2019.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond