Door Sanne | Wat is het toch altijd met mensen die het nodig vinden om hun mening luidkeels aan je te verkondigen? Dat is in het ‘normale leven’ al irritant, maar als je draagt gaat daar echt nog een dikke schep bovenop. Hoe behulpzaam en aardig sommige mensen het ook bedoelen, dat snap ik ook heus wel, een draagmama die aan het knopen is kun je vergelijken met een beer in het wild. Houdt afstand, maak geen geluid, en vermijd staren. Het leek me wel zuiverend voor mezelf om de meest gemaakte opmerkingen die ik kreeg op een rijtje te zetten. Leest u even mee?

De meest gemaakte opmerkingen tijdens het dragen

 

Zal ik even helpen?

Nou nee, dank u mevrouw. Heel aardig, echt. Maar ik raak volledig in de knoop als iemand mijn staarten vast houdt of in het wilde weg zelf wat gaat knopen achter mijn rug. Dus thanks, but no thanks.

Krijgt hij wel lucht?

Nee meneer, het leek mij wel praktisch om hem een lesje te leren wie de baas is door middel van zuurstofgebrek. Kwestie van doorpakken hè. Voor mensen die zich zorgen maken: ja, hij krijgt lucht, nee hij zit niet te strak en hij ‘doet het nog’, hij slaapt alleen.

Ach, waarom pak je niet gewoon een lap stof van de markt?

Joh, topidee. Dat ik daar niet eerder op gekomen ben joh. Domme ikke. Nou mevrouw/meneer/grapjas, dat kan dus niet. Ten eerste al niet omdat ik het tegenovergestelde van creatief/handig ben en nog geen zoom kan naaien. En ten tweede omdat die lappen stof niet de juiste weving hebben en dus niet enorm veilig/comfortabel zijn. En ik ben een snob. There. I said it. Ik hou van luxe doekjes. Met je markt.

Waar bemoei je je mee? Opmerkingen tijdens het dragen

Ach, je kon zeker geen kinderwagen betalen?

Dit is echt veruit de meest gemaakte opmerking die je kunt krijgen tijdens het dragen. En ik zou ze ZO graag vertellen dat die doeken samen meer kosten dan de luxe uitvoering van de gemiddelde kinderwagen. Echt heel graag. Dan gaan ze zich schamen en zo. Endatvinnikleuk. Maar dat is dan weer niet sociaal geaccepteerd, dus hou ik het maar bij ‘uhuh’.

En de uitsmijter, meest bizarre opmerking ooit:

Kijk daar! Kindermishandeling is het! Ik ga de politie bellen!

Nou ik sta echt niet snel met de mond vol tanden, een ieder die mij kent zal dat beamen, maar toen dus wel. Als een hert in de koplampen keek ik haar aan met mijn grote blauwe kijkers. En uitte een zeer welbespraakt: Huh?! Ze had de telefoon al in haar handen, klaar om te bellen. Maar ze had het nog te druk met uitleggen aan haar vriendin waarom het kindermishandeling zou zijn. Het kind leerde zo nooit lopen, alleen slapen, zou nooit zelfstandig worden en blijkbaar heeft zij een telepathische band met mijn zoontje want ze wist te vertellen dat hij het helemaal niet fijn vond hoor. Milo lag intussen intens tevreden bij mij te slapen, al knorrend.

Afijn. Ik heb de zelfbeheersing uit mijn tenen moeten trekken. Maar ik heb me omgedraaid en ben weg gelopen. Knap he? Vind ik ook.
Mocht iemand ooit ergens een kopietje van de 112 melding van madam tegenkomen: ik hou me aanbevolen.
 


Liked it? Alle blogs van Sanne lees je hier!
 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 Author

Hoi! Ik ben Sanne, 33 jaar en moeder van Storm (10), Rune (9) en Milo (1). Ik schrijf af en toe een beetje mee, zolang Mary-Lou me tolereert en kan hebben, en niemand me met hooivorken en fakkels achterna komt.

14 Comments

 1. Kinderbescherming? Are you kidding?
  Hahaha.
  Ik heb mijn drie kinderen allemaal gedragen en ze zijn super zelfstandig en best mondig ook.
  Ik herken de andere opmerkingen wel.

  • Sanne Reply

   Ja, echt waar. Ik vond het ook redelijk bizar 😉
   Ik verwacht ook geen problemen qua zelfstandigheid, gelukkig maar!

 2. Whaha ja herkenbaar.
  Vorige week wandelde ik met mn bijna 2 jarige in de tula en toen kwamen we een ander stel met kinderen tegen en toen vroeg 1 van hun kindjes: mama waarom zit dat kindje in een rugzak?

  En toen zei de moeder serieus: ja dat kindje zit in een rugzak.. ik weet ook niet waarom die mensen dat doen.

  • Sanne Reply

   Hahaha, ‘rugzak’. Ik zie het voor me 🙂 Hoe durf je het arme kind in een Kipling te stoppen, meid? 😉

 3. haha herkenbaar, al draag ik niet vaak meer. Heb ook geen doeken, alleen een draagzak (mucibi). Dochter is er nu eigenlijk een beetje te groot voor, maar soms nog wel handig als ik even snel de hond uit moet laten ofzo.
  Ze noemt het zelf trouwens een rugzak 😉

  • Sanne Reply

   Ja maar zij mag het een rugzak noemen 😉 Hoe doe je het nu mbt dragen, als ik vragen mag? Echt alleen nog met de hond wandelen? 🙂

   • Echt alleen nog als ik de hond moet doen en mijn man is niet thuis. Anders blijft ze thuis. Ze weegt ruim 14kg en heeft maat 98/104, draagzak is dus eigenlijk te klein. Is voor mij ook te zwaar door mijn bekkenklachten jammer genoeg, droeg haar graag

    • Sanne Reply

     Oh dat is jammer. Maar snap het helemaal, hoor.

 4. Het aanbod om te helpen vind ik toch wel vriendelijk. Achter de meeste opmerkingen gaat toch wel iets positiefs schuil van zorg om een kindje.

  • Sanne Reply

   Hoi! Ik zeg ook negens dat ik het negatief op pak 😉
   Sterker nog, ik vind het heel aardig, het is alleen niet handig.
   Ik probeer mijn stukjes met humor te schrijven en het is herkenbaar voor veel draagmama’s.
   Zo zwaar op de hand is het niet bedoeld 😉

 5. Mijn dochter is in iddels 15 maar ik herinner me nog goed de opmerking: draag jij dat kind nu nóg? Ze was ook al twee maar ik droeg haar alleen als ik moest opschieten. Ik vond het nog zo heerlijk! Maar ik voelde me toen alsof ik iets heel idioots deed

  • Sanne Reply

   Hahaha, herkenbaar! Geen zorgen, het is toch nooit goed 😉 En zolang jullie er beiden nog van genieten is het alleen maar heerlijk <3

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: