Home » Open haard en kinderen. Hoe zorg je dat die combinatie werkt?

Open haard en kinderen. Hoe zorg je dat die combinatie werkt?

elektrische haard is kindveiliger dan een open haard

Ondanks dat veel huishoudens een vloerverwarming hebben, wordt er steeds vaker ook gekozen voor een kacheltje er bij. Een open haard geeft namelijk sfeer aan een ruimte. Hier hoeft hij niet eens voor aan te staan. Ook de stralende warmte kan een reden zijn voor een kacheltje er bij. Een open haard en kinderen lijkt op het eerste gezicht geen goede match, maar mits je de goede keuzes maakt kan het prima. Wat betreft voorzorgsmaatregelen kun je denken aan beschermingsmaatregelen of welk type haard je koopt. Vraag vooral een expert in haarden naar de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie. Ter oriëntatie zet ik wat mogelijkheden op een rij.

Haardscherm of veiligheidshek

Uiteraard is het noodzakelijk om aan je kind uit te leggen dat het bij de kachel weg moet blijven. Je kunt er alleen niet op vertrouwen dat ze dat echt doen. Daarom zijn meer maatregelen nodig. Een veiligheidshek voor een open haard is een handig middel om kinderen en huisdieren daadwerkelijk uit de buurt van een kachel te houden. Of je nu een open haard, gaskachel of allesbrander hebt, een kinderhekje kan altijd. Of je het mooi vind, is een tweede.

Uit een open haard willen nog wel eens vonken spatten. Wat je kunt doen, is kiezen voor een haardscherm. Met een haardscherm kun je zowel vonken die uit open vuur springen tegen houden als een barrière maken tussen het vuur en kinderen (en huisdieren). Een totaaloplossing dus.

Lees ook: Samen een huis kopen? Heb je hier dan weleens bij stilgestaan?

Kindvriendelijk verwarmen met elektrische haard

Er zijn verschillende typen haarden zoals houtkachels, gashaarden zoals de Faber gashaard en de Dru gashaard of elektrische sfeerhaarden. Aan elk soort en merk hangt een eigen prijskaartje, uitstraling en eigen voor- en nadelen. Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke manier om een ruimte bij te verwarmen die ook gezelligheid en warmte uitstraalt, dan is een elektrische haard het overwegen waard.

Voor een elektrische haard heb je geen brandstof nodig, geen houtopslag helemaal niks. Enkel een stopcontact. Nep? Eerder net echt. Hoewel elektrisch wordt er wel degelijk aandacht besteedt aan een realistisch vlammenspel. Dit wordt, afhankelijk van het type, gerealiseerd met spiegels, waterdampen en LCD LED. Er is aan dat laatste zelfs een techniek toegevoegd met geluid en wegschietende vonken. Wat nephout erbij en je haard is niet van een echte te onderscheiden.

Dat maakt een elektrische haard ook veiliger met kinderen. Er is geen open vuur waaraan ze zich kunnen verbranden.

Open haard en kinderen

Rondlopende of kruipende kinderen hoeft je wens voor een gezellig kacheltje dus absoluut niet in de weg te staan. Er zijn verschillende typen haarden te koop naar je smaak, budget én gezinssituatie. Daarnaast kun je met een simpel hekje voor je open haard deze afschermen van kinderen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • Hallo allemaal:) Ook ik heb uiteraard voor een elektirsche haard gekozen, vooral na het lezen van dit artikel. Ik was toch te bang met een echt vuur een mijn kinderen. Misschien als deze later wat ouder zijn, ga ik voor het echt vuur. Maar voor nu ga ik meer voor de sfeer en de zekerheid van mijn gezin, wat zich super laat combineren met een elektrische haard.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond