Home » Op reis naar Amerika. De Mol achterna

Op reis naar Amerika. De Mol achterna

Wie is de Mol is ongekend populair. Wekelijks stemmen miljoenen kijkers af op het programma. Echte fans gaan een stuk verder natuurlijk. Uiteraard wordt er actief meegespeeld in de poule. Na de uitzending stem je af op Moltalk en als je zondagmorgen wakker wordt met een leeg gevoel zijn er op diverse blogs Wie is de Mol nabeschouwingen te lezen. Dat zijn de zogenaamde molloten. Een koosnaampje voor de fan in hart en nieren. Degene die ik niet hoef te vertellen dat de Wie is de Mol podcast een briljant stukje “achter de schermen” werk is. Ik kwam te weten dat er heuse Wie is de Mol reizen worden georganiseerd. Naar Amerika bijvoorbeeld. Een ESTA aanvragen is zo gebeurd en hup daar ga je. De Mol achterna.

De Mol achterna

Weet je het nog, seizoen 17? Ik zag een stukje Amerika dat ik nooit eerder had gezien. Bloed en bloedmooi! Niet alleen het format van het programma is moeilijk te overtreffen ook de talenten van de filmploeg. Wow! Het is een flink staaltje doorzettingsvermogen, de hulp van locals en oog voor natuurschoon dat zorgt dat wij steeds alle landen op hun best zien. En dan niet de toeristische trekpleisters, maar juist de ongebaande paden. Die zijn, afgaande op de beelden, toch ook echt het mooist.

Het is dan ook eigenlijk niet meer dan logisch dat het toerisme in landen waar Wie is de Mol heeft gedraaid, een enorme boost krijgen. Uiteraard zijn er dan ook organisaties die hier op inspelen met Wie is de Mol tours.

Wie is de Mol in Amerika

Wie is de Mol streek in 2017 neer in Portland in de staat Oregon. Portland is met circa een half miljoen inwoners één van de grote steden van deze staat. Het gebied staat bekend als veelzijdig want er is van alles wat; kust, natuur en stad. Zei er iemand roadtrip? Wist je trouwens dat het grootste stadspark van Amerika niet Central Park is in New York, maar het Forest Park in Portland?

Waterval nabij Portland

Keep Portland Weird

Er is uiteraard meer te bezoeken en bewonderen in Portland. Mount Tabor Park bijvoorbeeld waar je over een niet actieve vulkaan kunt lopen. Oh en weet je nog de opdracht in het Oak Amusement Park? Rinkelt er geen belletje? Als ik zeg een kermis in werking als spookachtig decor waar geen mens te bekennen was? Dan wel he?! En anders zeker wel als je denkt aan de aflevering waarin Imanuelle als een combat strijder achter een vuilnisbak over je scherm vloog. “Ik dood, jullie dood!” Mooie televisie. Allemaal in het Oak Amusement Park dat gewoon open is voor bezoekers. Imanuelle was de Nederlandse personificatie van de slogan van deze mooie stad:

Keep Portland Weird

Op reis naar Amerika

Daar wil je heen! En dat kan. Je kunt uiteraard zelf een mooie reis samenstellen of één van de vele georganiseerde Wie is de Mol tours boeken. Hoe je ook wil reizen door Amerika, er zijn een aantal belangrijke zaken waar je aan moet denken. Een visum voor Amerika is voor ons Nederlanders en Belgen niet nodig als we kort op vakantie gaan naar Amerika. Maar wat dan wel?

• ESTA aanvragen.

• Bij aankomst in Amerika aan kunnen tonen dat je het land weer gaat verlaten. Dit kun je doen door je terugreis ticket te laten zien.

Een visum is zoals gezegd niet nodig. De ESTA is je toestemming om naar Amerika te mogen reizen. Via een ESTA formulier vraag je dit snel en makkelijk aan. Dit filmpje laat heel goed zien hoe het werkt.

Nieuw toeristisch trekpleister

Staat Amerika al heel lang op je wensenlijstje om te bezoeken? Of ben je juist pas na Wie is de Mol een USA fan geworden? Als ik afga op de beelden en verhalen van vrienden is Amerika absoluut het bezoeken waard. Na New York, Las Vegas, Grand Canyon, Route 66, Hollywood en andere trekpleisters is Amerika er één rijker: Portland! En dat allemaal dankzij een televisieprogramma uit Nederland.

 

Wie is de Mol fan? Lees hier alle nabeschouwingen van seizoen 19 in Colombia:

• Aflevering 1: Op sleeptouw | Nabespreking Wie is de Mol 2019
• Aflevering 2: Uitgerekend | Nabespreking Wie is de Mol 2019
• Aflevering 3: Niet gered | Nabespreking Wie is de Mol 2019
• Aflevering 4: Drukker worden | Nabespreking Wie is de Mol 2019••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • Leuk om te lezen, wij wonen sinds kort in Portland voor het werk, dus maar tijdelijk. En al veel van de Wieisdemol plekjes terug gezien. Inderdaad een prechtige omgeving en elk weekeinde wel iets te doen in Portland

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond