Home » Op ramkoers

Op ramkoers

Vlak voor de wekker gaat spring ik nog redelijk energiek uit bed. Er moeten wat kindjes in bad dus vroegtijdig opstaan is geen overbodige luxe. Onze Bas mag eerst. Een kleine “lange mouw of korte mouw” discussie met mezelf verder, ligt hij daadwerkelijk in een badje. Routineus was ik hem schoon. Daar staat grote zus ineens. Uit zichzelf wakker geworden en zoals meestal in een goed humeur. Als ze vervolgens heel fel vraagt of ze onder de douche moet en meteen daarop zegt dat ze dat toch echt niet gaat doen, laat ik alle hoop op een gemoedelijke ochtend varen.
 
Lees ook: Twee paar luisterende oortjes gezocht
 

 

Koppig

 
Een dag werken is misschien toch zo gek nog niet. Toch probeer ik de boel nog te redden. Zij misschien ook. Het vlammetje wat in me aangewakkerd is, wordt snel gedoofd. Om niet veel later helaas weer te ontvlammen. Onbegrip en ongeduld bij beide. Ik verwacht dat ze meteen doet wat ik zeg en zij wikt en weegt of ze dat wel wil. Ik word boos en zij wordt koppig.
 

Op ramkoers

 
In plaats van samen dobberen op weg naar een gezamenlijk doel, liggen we op ramkoers. Ze kruipt terug in bed en ik stop de volgende in bad. Ik vind jou echt gemeen mama. Zo, bam. Dat is voor het eerst. Gemeen?! Voet bij stuk gehouden? Ja! Stem verheven? Ja! Maar gemeen? Ben ik dat? Dat is wel het laatste wat ik wil zijn voor mijn kinderen. Ik besluit de situatie van een afstandje te bekijken en vraag me af wat er eigenlijk nou helemaal aan de hand is.
 
Lees ook: Als je het gevoel krijgt dat je je kinderen tekort doet 
 

Gulden middenweg

 
Ondanks het vroege opstaan kom ik tijd tekort. Ook lijken we veel op elkaar, dat helpt ook niet mee. Uit het niets krijg ik een knuffel van haar en is het weer goed. Samen vinden we een gulden middenweg en ze kleedt zich rustig aan. Iets te rustig naar mijn zin, maar voor nu is dat meer dan prima. Ik zie kans om ergens zelf ook nog onder de douche te springen. Uitgeput en daardoor al helemaal klaar met deze dag stap ik even later de deur uit. Werken voor mijn ontspanning? Hahahaha.
 
 
 

Hoe begon de week voor jou?


 
 
Foto: boos meisje via Shutterstuck
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond