Home » Op een herfstachtige dag knutselen met Totum

Op een herfstachtige dag knutselen met Totum

Totum knutselpakket voor meisjes

Sommige ouders knutselen liever niet omdat het zoveel voorbereiding vraagt, maar dankzij Totum hebben ze dat excuus niet meer! Dacht ik eerst dat de doosjes van Totum vooral voor meisjes was, nu weet ik dat je ook genoeg leuks kan vinden voor jongens. Ben jij benieuwd wat je kan doen? Lees dan vooral verder! Knutselen was nog nooit zo leuk!

Totum is voor meisjes én jongens

Ik kende de doosjes van Totum al, maar dan vooral van de armbandjes en kettinkjes. Maar nu weet ik ook dat ze voor jongens echt geweldige dozen hebben! Sieraden voor meisjes en bouwen voor jongens. Dit keer kreeg ik een geweldig pakket met iets leuks voor mijn dochter én voor mijn zoon. Met veel enthousiasme werd het tasje uit de doos gehaald. “Ooeehhh mama, mogen we het nu al doen?” Alleen al de voorkant nodigt uit om aan de slag te gaan!

Een regenachtige dag

Mijn dochter houdt ontzettend van sieraden en het maken ervan vindt ze geweldig. Hoe fijn is het dan om zo’n pakketje te hebben van Totum. Vooral als het stormt buiten en je alle spelletjes uit de kast hebt gehad. Het is dan heerlijk om zo’n pakketje te pakken en gelijk, zonder veel voorbereiding, aan de slag te kunnen. Een super tof bouwpakket voor Joshua en zelf sieraden maken voor Isabel. Knutselen met Totum staat voor knutselen zonder voorbereiding. Ideaal toch?

Glossy van Totum

Isabel vindt het heerlijk om zelf sieraden te maken en draagt ze daarna met trots. Hoe leuk is Glossy dan voor haar? Met dit pakket kan ze 3 schakelarmbandjes en twee ringen maken. Nog voor ik er erg in had lag alles op tafel. “Kom mama, ik wil beginnen!” Naast de schakeltjes zitten er 3D stickers, 2 vellen gewone stickers en een gebruiksaanwijzing. Isabel plakt gelijk een sticker op haar ring en doet hem op. Ik plak er een 3D sticker op. Dit zorgt ervoor dat de sticker eronder wordt beschermd. Fijn!

Past om elke vinger en pols

Het valt mij op dat de ring zo is gemaakt dat hij om elke vinger past. Door een opening aan de achterkant kan hij zo groot of klein worden. En voor meiden vanaf vier jaar is dit prima. Ook de armbanden zijn zo klein of groot te maken als jezelf wil. Goed gedaan, Totum! door de schakels is het makkelijk om dat te doen met de armbanden. Isabel is motorisch erg sterk, dus die armbanden heeft ze zo in elkaar. Maar ik kan mij wel voorstellen dat het voor sommige kinderen wat lastiger is. Gelukkig kunnen wij ze helpen! Trots loopt Isabel met haar armbanden en ringen na afloop door de kamer. Super leuk, toch?

Timmeren met Carpenter King

Terwijl Isabel bezig is met de sieraden begint naast mij Joshua te bouwen. Er staat één voorbeeld voor een auto en de andere dingen kan jezelf bedenken. Bouwen en timmeren dat is natuurlijk geweldig voor kinderen. Stoer begint hij aan de auto met de lijm. Dat begint lekker en de uitleg met plaatjes is ook echt goed te volgen. Dankzij het spijkerhulpje hoeft hij niet op zijn vingers te slaan.

Leef je uit met Totum

Wanneer de auto klaar is, kijkt hij naar zijn blokjes. Wat gaat hij nu eens maken? Hij kijkt naar de voorbeelden op de doos en begint enthousiast te timmeren en te bouwen. “Mama, ik lijk wel een Bob de Bouwer!”. Hij kan zich helemaal uitleven met deze blokjes. Echt super leuk. Als leeftijd geven ze ouder dan vijf aan en ik denk dat het goed gekozen is. Lekker lijmen en timmeren met hout. Welke jongen wil dat nou niet?

Facts

Totum Glossy
– Leeftijd: vanaf 4 jaar
– Adviesprijs: € 6,99 en o.a. hier te koop

Totum Carpenter King
– Leeftijd: vanaf 5 jaar
– Adviesprijs: € 17,95 en o.a. hier te koop


Ook leuk: Knutselen met aquabeads••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond