Home » Ook ik heb een (kinderboeken)verlanglijstje

Ook ik heb een (kinderboeken)verlanglijstje

omslagfoto van het boek Mijn oma is een ooievaar dat op mijn kinderboekenverlanglijstje staat

Er komen zoveel leuke kinderboekjes uit dat je wel kunt blijven kopen. Kopen en kopen. Ik maak vaak een lijstje en eens in de zoveel tijd ga ik, afhankelijk van het budget, over tot aankoop van de hele lijst of eentje waar ik heel erg benieuwd naar ben. Ben je benieuwd naar mijn huidig lijstje? Mijn favorieten in de dop, maar ook een miskoop, deel ik graag met je.

Inspiratie doe ik overigens overal op. Leesleeslees is één van die waardevolle bronnen.
 

Mila’s brief aan de Sint •

 

Rory Blokzijl

 
Natuurlijk kan deze niet ontbreken. Dit tweede boekje uit de serie Milaboekjes gaat over het leukste kinderfeest; Sinterklaas. In Mila’s brief aan de Sint hoopt Mila zó op die mooie pop in haar schoen. Mijn review van het eerste boekje kun je hier lezen. Leuk voor de Mila’s, maar ook de andere kinderen. Omdat Sinterklaas inmiddels alweer bijna naar Spanje vertrekt, kan het best zo zijn dat het boekje plaats maakt voor het Mila kinderyoga bordspel. Zet Nederland in beweging of Yogo met de Waybuloo’s op en ze doet vol overgave mee. Met dit bordspel zal ik haar dus heel blij maken. Omdat meedoen door mama bij dit familiespel waarschijnlijk een vereiste is, twijfel ik nog een beetje. 😉
 
Mila's brief aan de Sint
 

Het huis van Jip en Janneke •

 

Annie M.G. Schmidt | Fiep Westendorp | Rianne van Duin

 
Een boek waar je wat mee kunt. Meer dan alleen lezen in elk geval. Ik heb het vaker gezegd; ik hou d’r van! Dit boek kun je omtoveren tot een soort van speelhuisje. Een pop up voorleesboek dus. Bij Het huis van Jip en Janneke zit een envelop met uitdrukvellen met onder andere kookspullen, wasgoed, kerstartikelen, een egeltje, kippen, een fiets en een auto. En natuurlijk zijn er uitdrukbare figuren van Jip en Janneke, Siepie, Takkie en Beer. De bedoeling is dat je bekende Jip en Janneke verhalen zelf kunt naspelen. Superleuk toch?!
 

 

Mijn oma is een ooievaar •

 

Alice Hoogstad

 
Momenteel is Mila heel druk bezig om de familiepuzzel te leggen. Die is een broer van die en daarom jouw oom. En nichtjes en neefjes zijn daar weer kinderen van. Dat oma en opa de ouders zijn van papa dat lukte nog wel. De rest kan soms ingewikkeld zijn. Een prentenboek waarin op een grappige manier wordt weergegeven dat familieleden allerlei kenmerken van elkaar kunnen erven, vind ik daarom hier prima bij aansluiten. Het formaat van het boek is lekker groot, wat bijzonder te noemen is. Mijn oma is een ooievaar is een boek wat heel erg bij de beleving van Mila zal aansluiten en daarom staat hij op mijn verlanglijstje.
 
omslagfoto van het boek Mijn oma is een ooievaar
 

De Avonturen Mama •

 

Sonja Bakker

 
Kinderen en diëten is niet echt een voor de hand liggende combinatie. Dit is dan ook geen afvalboek. Wel een voorleesboek en een receptenboek ineen. Het één doet hierin niet onder voor de ander, maar versterkt elkaar juist. De Avonturen Mama is een beetje gekke mama. Het boek staat vol met verhalen over deze grappige mama van twee kinderen. Met na elk hoofdstuk een makkelijk zelf te maken en bijpassend receptje. De creaties zijn weer te versieren met leuke knutseldingen. Door de combinatie van lezen en maken, ben ik heel erg benieuwd geworden.
 
De Avonturen Mama
 
En ja heel soms doe ik dus een miskoopje. Dat bleek het geval met Waar is Ludwig? Een groot prentenboek dat uitgegeven is tijdens de kinderboekenweek van dit jaar. Dit zogenaamde leporello (zigzag boek) leek me erg leuk voor Mila. Helaas heeft ze het boek nog niet echt een blik waardig gekeurd. Zoveel boekjes, zoveel kindjes, zoveel smaken.
 
 
 

Werk jij ook met een kinderboekenverlanglijstje? Of heb jij ook weleens een miskoopje gedaan?

 
 
Dit artikel bevat affiliatelinks
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond