Home » Onze nieuwe plannen voor de kinderslaapkamers

Onze nieuwe plannen voor de kinderslaapkamers

Het afgelopen jaar hebben we beneden wat klusjes uitgevoerd. Zo hebben we een prachtige nieuwe keuken laten plaatsen, hebben we een muur in de woonkamer een nieuwe kleur gegeven en hebben we de houten vloer laten herstellen. Ook voor het aankomende jaar hebben we, zij het minder aangrijpende, plannen. Ditmaal op de bovenverdieping. Benieuwd welke dat zijn?

Van slaapkamer wisselen

Allereerst is het de bedoeling dat Mila op zolder gaat slapen. Tijdens mijn zwangerschap hebben we op zolder een slaapkamer laten maken en ingericht speciaal voor Sem. Het was logischer geweest dat Mila toen naar zolder ging, maar ze begon zich op dat moment net thuis te voelen in ons toen nieuwe huis en op haar slaapkamer. Het leek ons geen goed idee om haar te laten wisselen. De nieuwe slaapkamer zou van de baby worden. Grote grap: De baby heeft er denk ik 1 middagslaapje gedaan en zijn hele leven tot nu toe bij ons op de slaapkamer geslapen. Die kamer staat al een paar jaar soms mooi te wezen en soms vol te lopen met allemaal bergrommel. De inboedel, behalve de grote kledingkast, gaat in de verkoop en we verhuizen Mila naar boven. Ze kijkt er enorm naar uit.

Het fijne is dat die kamer mintgroen, met geel behang heeft en ik dat combineerde met enkele roze details. Dat vond ik een toffe combinatie voor een jongen, maar die ook prima werkt voor een meisje. Er staat een knalgeel bed voor haar klaar en ze heeft voor haar verjaardag een wit met roze bureau van Ikea gekregen. Ik ben heel benieuwd hoe dit met elkaar gaat combineren, maar in mijn hoofd is het al een te gek plaatje.

Babykamer Sem

Kamer delen

Het volgende wat op stapel staat, is dat Sem uit ons bed verhuisd. We hebben met alle kinderen samen geslapen en op een gegeven moment is het klaar. Sem wordt bijna drie en dat lijkt me een mooi moment. Ze gaan dan met z’n tweeën in het kleine kamertje van Bas slapen. Onder andere bij OTTO zag ik verschillende stapelbedden waarmee de ruimte in deze kamer optimaal benut kan worden. We zijn nooit een voorstander van een slaapkamer delen geweest, maar hoe meer we er over nadenken hoe idealer het wordt. Nu ze zo klein zijn, kan dat wat mij betreft prima. Deze kamer zal dan puur functioneel worden ingezet met alleen bedden en misschien een kledingkast.

babykamer
Kamertje van Bas (toen met ledikant, nu met peuterbed)

Speelkamer maken

Al het speelgoed verhuist dan naar de vrij gekomen en grootste (kinder)slaapkamer van Mila. Dit wordt dan een speelkamer voor de jongens. Ze schelen anderhalf jaar en spelen nagenoeg met hetzelfde speelgoed. Dat spelen gebeurt nu op de slaapkamer van Bas omdat Sem eigenlijk, behalve die prachtig nutteloze kamer op zolder, geen eigen plek heeft. Over de precieze indeling van deze speelkamer moeten we nog nadenken, maar dat komt ongetwijfeld goed.

Overigens is Mila nog absoluut niet jaloers op de speelkamer van de jongens. Ze heeft juist enorm veel behoefte aan haar eigen plek waar ze in alle rust Playmobil huisjes kunt bouwen zonder dat een klein broertje alles door elkaar heen gooit. We verwachten dat we haar die rust, als ze eenmaal op zolder zit, ook makkelijker kunnen bieden.

Nieuwe indeling slaapkamers

We hebben het geluk dat er niet echt geklust hoeft te worden. Alleen de nieuwe speelkamer heeft een ander behangetje nodig. Voor de rest is het een kwestie van alle spullen een nieuwe plek geven. En meubels uit elkaar halen. Dat ook. En op Marktplaats zetten. Dat ook nog. Daar zijn we nu moed voor aan het verzamelen. 😉

 

Lees ook:••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond