Home » Unieke Postkaarten; Ontwerpen gegrepen uit het leven van moeders

Unieke Postkaarten; Ontwerpen gegrepen uit het leven van moeders

Ik ben fan van Wendy de Boer. Wendy ontwerpt en dat doet ze fantastisch. Ze is naar mijn idee een moeder des moeders. Als ik de uitstraling van haar werk ‘voel’, dan heeft ze het hart op de juiste plek, is ze vol warmte voor de mensen om haar heen, heeft ze liefdevolle aandacht voor haar kinderen. De onderwerpen die ze gebruikt als basis voor haar ontwerpen zijn gegrepen uit het leven van moeders. De illustraties maken me vrolijk, raken me en spreken me zodanig aan dat ik het wil delen. Dat is mijn bescheiden mening. Ik vroeg Wendy om hulp om het jullie duidelijk te maken. Ze stuurde me voorbeelden, foto’s en gaf antwoorden op vragen die haar verhaal vertellen.

Snailmail

Ik neem jullie mee in de wereld die Wendy heet. Mijn kennismaking met Wendy was via mijn hobby: kaartjes sturen. Enkele (niet dubbele) postkaarten. Ouderwets? Misschien. Maar gezellig is het zeker. Of ik nou eerst een kaart ontving met een illustratie van Wendy of eerst de website vond waar Wendy haar kaartjes aanbiedt, dat kan ik me niet herinneren. Ondertussen heb ik er flink wat verzameld en nog meer verstuurd.

Lees ook: Op zoek naar een klein cadeau voor iemand die draagt? Ik geef je meer dan 10 toffe suggesties!

Unieke postkaarten

Wendy heeft de webshop Unieke Postkaarten. Ze verkoopt er haar eigen kaarten en kaartjes van enkele andere ontwerpers. Ook ontwerpt Wendy stickers, adreslabels, blocnotes en andere papierwaren. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe ontwerpen.


Een bestelling arriveert als een cadeautje. Wanneer je een bestelling plaatst, komt die altijd met wat goodies zoals een paar kleurplaatjes, flyers over leuke post versturen, enkele stickers of een extra kaartje. Op dit moment stuurt ze ook de zomerse hartjes kaartjes mee die ze ontwierp. Ik gebruikte ze als bedankkaartje voor de juffen van mijn zoon aan het einde van afgelopen schooljaar. Mijn huisoppas krijgt er eentje bij haar bedankje na mijn vakantie. Mijn liefste penvriendinnetje krijgt er eentje bij haar volgende postkaartje.

Een gat in de markt

Ik was onwijs benieuwd naar wat Wendy beweegt. Ze vertelde me hoe ze begon.

‘Jaren geleden sprak ik een vrouw die me vertelde dat het belangrijk is om te maken of doen wat dichtbij jezelf ligt en wat binnen je eigen actuele thema ligt. Dán werkt het, vertelde zij mij. Dat gesprek was vlak voordat ik zwanger werd. Ik had destijds plannen voor het maken van een zwangerschap-invulboek, maar omdat dit vrij complex bleek en ik samenwerkingen aan moest gaan die helaas niet van de grond kwamen, begon ik met het tekenen van postkaarten, omdat ik deze in eigen beheer uit kon geven en verkopen. Ik startte met een kleine collectie Hollandse kaarten en kerstkaarten en begon ook tekeningen te maken in het thema moederschap. In wezen tekende ik mijzelf, mijn belevingswereld. Hier was nog niet veel van, tekeningen van moeders met een kindje in de draagdoek, of een baby aan de borst. Ik vond een klein gaatje in de markt. En ondervond dat moeders mijn tekeningen waardeerden.’

Talent om mensen te raken

Op de vraag hoe Wendy haar talent ontdekte om mensen te raken met haar afbeeldingen vertelde ze me over haar start als illustrator.

‘Toen mijn kaarten goed verkocht werden, ik veel waardering ontving en mocht tekenen voor BOVA (van La Leche League Nederland), merkte ik dat mensen eigenlijk wel echt zaten te wachten op mijn tekeningen. Dat vond ik heel fijn en ik kreeg veel opdrachten binnen. Van draagconsulentes, moederblogs, ik mag ook nu nog veel tekeningen maken en ook voor geboortekaartjes. Gezinnen natekenen (met hun huisdieren/ familiewieg/ favoriete draagdoek enz.

Inmiddels zijn het vooral particulieren die een aanvraag doen voor een unieke tekening van hun gezin. Deze kunnen zij dan zelf laten drukken of printen op linnen/canvas of toepassen als profielfoto op social media.

“Het klopt wat ik doe”

Als ik voor mensen teken, bereid ik me er op voor door hun foto’s te bestuderen en soms social media te bekijken om echt een goede sfeer/indruk van hun lifestyle te voelen om deze vervolgens te kunnen vertalen naar papier. Ik maak al mijn tekeningen nog gewoon met de hand, eerst met potlood, daarna met fineliner en daarna digitaliseer ik de tekening en voeg ik kleur digitaal toe.

Ik maak de laatste tijd vaak mee dat mensen me terugmailen dat ze emotioneel raken bij het openen van het bestand. Op dat soort momenten springen bij mij soms ook tranen in mijn ogen en glimlach ik. Dan weet ik: het klopt wat ik doe. Ik maak mensen blij en ben hun tussenstation geweest om hun idee en wens te vertalen naar beeld. Dat maakt me dan heel gelukkig.’

Afwisseling toepassen

Ik stelde de vraag wat Wendy’s aanhoudende fascinatie voor het moederschap levend houdt.

‘Ik probeer zoveel mogelijk afwisseling toe te passen in het moederschap: informatie, activiteiten, thema’s en uitstapjes en regelmatig nieuwe dingen doen. De kinderen observeren in hun behoeftes en om frustraties en ontevredenheid te voorkomen zoveel mogelijk die behoeftes te beantwoorden. Dat vraagt veel inzicht. Iets bakken, een wandeling, iets bouwen of knutselen, muziek opzetten, verkleedpartijtjes, het vraagt veel alertheid om te zien wat de kinderen nodig hebben.’

Geboortezegels met draagdoek

Heerlijk toch? Als je als moeder zo midden in het leven van je kinderen kunt staan? Inzicht en alertheid lijken mij minder vanzelfsprekend toe te komen.

Wendy timmert hard aan de weg. Deze zomer maakte ze twee geboortekaartjes op maat en werkt ze aan items waar veel vraag naar is gekomen de laatste tijd. Zo heeft ze geboortezegels met een kindje in de draagdoek ontwikkeld. Een vel met blauwe, roze, maar ook een vel van 10 gender neutrale gele.

Nieuwe ontwerpen

Ze breidt haar werkuren binnenkort uit en maakt zo onder andere tijd voor het opstarten van het nieuwe initiatief ‘Papiertje!’ dat ze met haar zusje Kim oprichtte en het ontwerpen van een adoptiekaart.

Wendy: ‘Ik wil mijn klanten graag blijven verrassen met nieuwe ontwerpen en ook mezelf hierin blijven uitdagen. Een nieuwe postkaart maken voor de collectie is leuk en ook ontspannend en soms test ik hiermee of bepaalde gelegenheden/illustraties aanslaan. Ik heb geen bedrijfsplan maar onderneem intuïtief. Ik heb meer plannen voor de toekomst maar deze laat ik heel rustig van binnen goed uitkristalliseren. Ik geloof erin dat alle inzichten en inspiratie op het juiste moment binnenkomt. En ook de energie en tijd om het uit te voeren.’

Zo lang Wendy nieuwe initiatieven start, blijf ik ze volgen. Ik zei het al, ik ben fan.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond